رایزنی برای رایگان شدن اینترنت شاد + جزئیات
معاون وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ۷۵ درصد دبیرستانیها در مدارس ثبتنام کردهاند، گفت: رایزنی برای رایگان شدن اینترنت "شاد" همچنان ادامه دارد.
قاسم احمدی لاشکی در نشست خبری با رسانهها که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: سی و چهارمین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور برای اعتماد سازی بیشتر برای سال تحصیلی 1399-1400 در تاریخ 11 و 12 شهریور برگزار خواهد شد.
وی افزود: بنیانگذار این حرکت شهید رجایی بود که در ایام نخست وزیری در سال 59 همزمان سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشت که این کار را انجام داد تا تمام ایران همه در طول سال یکبار دور هم جمع شده و با انتقال تجربیات بتوانند نگاهها را به هم نزدیک و فاصله صف تا ستاد را به حداقل برسانند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت:اجلاس امسال تفاوتی با تمام اجلاسهای قبل دارد، در گذشته همه اجلاسها به صورت حضوری بود و مسئولان به صورت مستقیم در تهران حضور پیدا میکردند معتقدم کرونا شرایط را برای جهان و عرصه تعلیم و تربیت تغییر داد و همه به دنبال روشهایی برای آموزش به شیوه جدید هستند و ما نیز آموزش مجازی را در پیش رو خواهیم داشت.
وی افزود: در اجلاس دو روزه روسای آموزش و پرورش از مسئولان کشور همچون وزیر نیرو، وزیر کشور و رئیس سازمان اداری و استخدامی خواستیم تا از طریق بستر مجازی در جمع مسئولان آموزش و پرورش استانها صحبت کنند.
احمدی لاشکی ادامه داد: این آخرین اجلاس دولت دوازدهم است و میتوان گزارش عملکرد دوره چهارساله و هشت ساله را در حوزه تعلیم و تربیت به اطلاع همه رساند همچنین برای اولین بار چالشهای موجود در حوزههای تخصصی در 12 محور احصاء شده است. از زمان حضور وزیر آموزش و پرورش، اجلاسها را به صورت مجازی آغاز کردیم و اینکه میگوییم همه دستگاهها باید در کنار آموزش و پرورش باشند عملیاتی شده است به عنوان مثال در ابتدا رئیس جمهور در تاریخ 16 اردیبهشت 99 به شیوه مجازی شبکه شاد را رسماً افتتاح کرد که یک میلیون و 140 هزار مخاطب داشت و در تاریخ 31 اردیبهشت آقای جهانگیری در این بستر ارتباط زنده داشتند که 523 هزار نفر مخاطب داشت.
احتمال آغاز سال تحصیلی با فرمایشات رهبر انقلاب
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش متذکر شد: به دنبال آن هستیم 15 شهریور روز بازگشایی مدارس باشد و در صورت صلاحدید رهبر معظم انقلاب روز بازگشایی را با فرمایشات ایشان از طریق بستر مجازی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه اجلاس روسای آموزش و پرورش در 7 محور خواهد بود، ادامه داد: تعیین خط مشیها و برنامههای مرتبط با آغاز سال تحصیلی و تدوام آموزش و یادگیری در سال تحصیلی جدید، اقتصاد آموزش و پرورش و تحول در بهرهبرداری از منابع از جمله محورهاست و شعار اجلاس امسال فناوریهای نوین، استمرار یادگیری است.
در وضعیت قرمز اصلاً آموزش حضوری نداریم
احمدی لاشکی مطرح کرد: اگر کرونا باعث شود در سه وضعیت قرمز، زرد و سفید آموزشها را ارائه دهیم در وضعیت قرمز اصلاً آموزش حضوری نداریم البته تربیت تمام ساحتی را بر مبنای سند تحول بنیادین مدنظر داریم همچنین اجرای سند تحول و بستههای تحولی در زیست بوم جدید، حمایت از معلمان، دانشآموزان و خانوادهها در سال تحصیلی آینده مدنظر است و از دولت، استانها و خیران کمک میگیریم تا مسائل زیر ساختی و دسترسی به ابزارها رفع شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: عدالت آموزشی و برابری فرصتهای یادگیری در زیست بوم جدید مدنظر است و در این شرایط بهترین معلم ما میتواند آموزش خود را به دانشآموزان دورافتادهترین نقاط یعنی سیستان و بلوچستان هم ارائه دهد.
وی درباره آغاز سال تحصیلی جدید در مناطق روستایی و عشایری عنوان کرد: مانور زودهنگام آغاز سال تحصیلی را انجام دادیم تا فضا در دست وزارت آموزش و پرورش باشد و تمام معاونان در مناطق مختلف کشور حضور پیدا یافته و سرکشی کردند تا بدانیم آخرین وضعیت چگونه است، هماکنون وضعیت در مناطق محروم، روستایی، عشایری و شهری در اختیار ما است و به دنبال حل نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت هستیم.
نگرانی از وضعیت زرد و تقسیم دانشآموزان
احمدی لاشکی متذکر شد: تمام مناطق کشور در وضعیت قرمز نیستند و اگر وضعیت سفید بود دانشآموزان در مدارس حاضر میشوند البته باز هم پروتکلها رعایت میشود، در وضعیت قرمز اصلاً کلاس حضوری نداریم و از طریق شبکه شاد آموزش ها ارائه میشود البته نگرانی ما درباره وضعیت زرد است که باید بدانیم چگونه دانشآموزان تقسیم شوند و تعداد و فاصله آنها چگونه باشد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: برخی نقاط ممکن است امکانات لازم برای آموزش حضوری را نداشته باشند و تا جایی که نیاز است از آموزش تلویزیونی استفاده میکنیم همچنین درسنامههایی تهیه شده است تا بازمانده از تحصیل را به حداقل برسانیم در خیلی از جاها جمعیت دانشآموزان در مدارس کمتر از 50 نفر است و میتوان با رعایت پروتکلها کلاسهای درس را تشکیل داد.
یک قسط اردوگاه باهنر باقی مانده است
احمدی لاشکی درباره وضعیت اردوگاه باهنر گفت: این اردوگاه در سال 93 به صورت تضامنی به میزان 4 هزار میلیارد تومان واگذار شد که دو هزار میلیارد تومان به صورت نقد و دو هزار میلیارد تومان به صورت اسنادی که ارائه کردند، انجام شد هماکنون کارها با جدیت پیش می رود و وزیر به جد پیگیر پرداخت اقساط است، یک قسط اردوگاه باقی مانده است در اینباره آقای نوبخت میگوید به زودی قسط آخر را پرداخت خواهند کرد، اردوگاه باهنر قلب آموزش و پرورش است و تمام تلاش این است که آسیب نبیند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تا قبل از 15 شهریور به دنبال اعتماد سازی خانوادهها به منظور حضور دانشآموزان در مدارس هستیم، ادامه داد: هر چند هم میگوییم سال تحصیلی دشواری را پیش رو داریم، در آزمون سمپاد 48 درصد دانشآموزان نیامدند که پیامی برای ما داشت اما در کنکور سراسری حدود 10 درصد غایب بودند و این یعنی اعتماد سازی کم کم اتفاق میافتد و سعی ما بر این است که بگوییم فرزندان مردم همانند فرزندان ما هستند و ما هم فرزندان خود را راهی مدرسه خواهیم کرد.
استخدام 25 هزار نفر از معلمان حقالتدریس
لاشکی درباره آخرین وضعیت ساماندهی نیروی انسانی نیز اظهار کرد: نیروهای خرید خدمت، پیش دبستانی، آموزشیاران نهضت و .... به عنوان نیروی حق التدریس از ادوار گذشته با آموزش و پرورش همکاری می کنند. طبق آخرین استفساریه اردیبهشت 99 تاکید شده که این گروه ها باید تعیین تکلیف شوند.
وی ادامه داد: نهضتی ها 24 هزار نفر بودند که حدود 23 هزار و 700 نفر در آزمون اخیر شرکت کردند و حدود 17 هزار نفر پذیرفته شده اند. اینها به انضمام نیروهای پیش دبستانی و شرکتی باید تا آخر سال 1400 راهی دانشگاه فرهنگیان شده و بعد استخدام شوند. برای امسال بیش از 25 هزار ردیف استخدام برای این گروهها گرفتهایم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش افزود: مشکل این است که در استفساریه اخیر، نکات شیوه نامه قبلی نیامده بود و دیروز وزیر پیگیری کرد که این موضوع بررسی شود و این سهمیه شامل هر چهار گروه بشود.
انتشار دفترچه آزمون استخدامی تا 10 شهریور
لاشکی با بیان اینکه دفترچه آزمون استخدامی ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان هم قرار است تا 10 شهریور منتشر می شود گفت: 27 هزار و 300 مجوز برای این بخش داریم و آزمون یک ماه بعد از انتشار دفترچه برگزار می شود. 20 هزار نفر دیگر نیز از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند.
وی ادامه داد: اما طبق آنچه قانون به ما اجازه داد اعلام شده که در برخی نقاط دوردست می توان خرید خدمات انجام داد که تا ادوار گذشته آیین نامه مشخصی نداشت اما دیروز پیش نویس آن آماده شده که طبق آن حق و حقوق این معلمها بر اساس قانون کار پرداخت می شود. این شیوه نامه به زودی ابلاغ خواهد شد که این گروه از معلمان هم نگرانی نداشته باشند.
رایگان شدن اینترنت شاد در دست پیگیری
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در بحث اینترنت رایگان شاد بیان کرد: به دنبال کمک هستیم و مجلس هم تمایل دارد در این باره کمک کند و این اتفاق را پیگیری میکنیم.
وی درباره مشکل دانشآموزان حاشیه شهرها برای دسترسی به آموزش مجازی افزود: به دنبال اعتماد سازی و ایجاد انگیزه هستیم آخرین خبر این است که 99 درصد دانشآموزان دبستانی به تعداد 8 میلیون و و 221 هزار نفر در مدارس ثبتنام کردهاند در دوره متوسطه اول 100 درصد ثبتنام انجام شده است و این نشان میدهد خانوادهها پای کار هستند، امیدواریم برای شروع سال تحصیلی جدید خانواهها بیشتر ما را برای حضور دانشآموزان در مدارس همراهی کنند.
احمدی لاشکی با اشاره به اینکه بیشترین دغدغه برای دوره متوسطه دوم است و 75 درصد ثبتنامها انجام شده است، بیان کرد: برای آموزش دانشآموزان حاشیه شهرها از مدیران کل استانها خواستهایم برنامهریزی لازم را انجام دهند تا فردی جا نماند.
وی درباره ساماندهی املاک آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش 100 هزار و 406 ملک دارد یعنی داراترین است اما باز هم وضع آموزش و پرورش خوب نیست چون املاک را به خوبی ساماندهی نکردیم، بیش از 52 درصد املاک سند ندارد و مردم آن را هبه کرده بودند. به دنبال نهضتی هستیم تا با هماهنگی دستگاههای قضایی و دولتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی، کشور و بنیاد مسکن هماهنگیها را انجام دهیم همچنین به مدیران کل هم ابلاغهایی دادیم اما در برخی مراکز نیروی حقوقی مناسب نداریم که کارشناس باشد و به دنبال کارها برود بنابراین قرار است 44 حقوقدان را با آزمون انتخاب کنیم تا کار ما را تسریع ببخشند.
منبع: تسنیم