شمانیوز
شما نیوز

بیماری که باعث اضافه وزن در خانمها میشوند

 بیماری که باعث اضافه وزن در خانمها میشوند

گاهی اوقات گرفتن رژِم و حتی ورزش هم نمیتواند اضافه وزن فرد را با سرعت کم کند .

برخی از عوارضی که می‌توانند تلاش‌هایتان برای کاهش وزن را بی‌نتیجه کنند شامل سندرم تخمدان پلی کیستیک و کم‌کاری تیروئید می‌شوند که عوارضی شایع در میان خانم‌ها هستند؛ بنابراین خوب است از نظر این بیماری‌ها و دیگر عوارض بررسی شوید.

 

از تلاش برای کاهش وزن خسته شده‌اید؟ به طور منظم ورزش می‌کنید و تغذیه‌تان کنترل شده است، اما باز هم نتوانسته‌اید از شر اضافه وزن خلاص شوید. این یک مسئله‌ی فرسوده کننده است، خصوصاً وقتی که هر کاری می‌کنید تا دوباره دچار اضافه وزن نشوید. آیا ممکن است مشکل چیزی باشد که از چشمتان پنهان مانده؟ به همین دلیل اگر تلاشتان از طریق تغذیه و سبک زندگی ناموفق بوده، بهتر است یک چکاپ پزشکی بشوید و آزمایش خون بدهید.

 

این بیماریها باعث اضافه وزن در خانمها میشوند

 

برخی از عوارضی که می‌توانند تلاش‌هایتان برای کاهش وزن را بی‌نتیجه کنند شامل سندرم تخمدان پلی کیستیک و کم‌کاری تیروئید می‌شوند که عوارضی شایع در میان خانم‌ها هستند؛ بنابراین خوب است از نظر این بیماری‌ها و دیگر عوارض بررسی شوید. درمان این عوارض می‌تواند کمکتان کند راحت‌تر لاغر شوید و بدنی سالم‌تر داشته باشید.

 

در ادامه به پنج عارضه‌ی شایع اشاره می‌کنیم که می‌توانند سبب افزایش وزن شده و در عین حال پنهان باقی بمانند و تشخیص داده نشوند.

 

کم‌کاری تیروئید

 

عجیب نیست که یک تیروئید کم‌کار سبب افزایش وزن بشود، زیرا غده تیروئید شما، تنظیم‌کننده‌ی اصلی متابولیسم در بدنتان است. کم کاری تیروئید یک بیماری شایع است، خصوصاً بعد از یائسگی. معمول‌ترین دلیل کم کاری تیروئید در زنان، هاشیموتو است که یک بیماری خودایمنی بوده و در آن سیستم ایمنی به تیروئید حمله می‌کند. خوشبختانه این بیماری با درمان جایگزین تیروئید قابل مداواست.

 

دیگر علائم کم کاری تیروئید شامل موارد زیر می‌شود:. خشکی پوست. بیشتر وقت‌ها احساس سرما کردن. ریزش مو. مه مغزی. خستگی. یبوست. افسردگی

 

شما ممکن است دچار کم کاری تیروئید باشید، اما به‌جز افزایش وزن دارای علامت خاص دیگری نباشید. بهترین راه اینکه بفهمید تیروئید شما خوب کار می‌کند یا نه این است که یک آزمایش خون بدهید تا معلوم شود تیروئید شما چه اندازه هورمون تیروئید تولید می‌کند. پزشک شما می‌تواند دستور این آزمایش خون را بدهد و بر اساس نتیجه‌ی آن، توصیه‌های بعدی را به شما بکند.

افسردگی

افسردگی می‌تواند سبب افزایش وزن یا کاهش وزن شود؛ اما افزایش وزن یک مشکل شایع در موارد افسردگی خفیف است. برخی از افرادی که افسردگی دارند سعی می‌کنند با خوردن غذا‌های دم‌دستی به احساس بهتری برسند؛ بنابراین سراغ غذا‌های پُرکالری و قندی می‌روند. این افراد انگیزه‌ای برای ورزش و تحرک ندارند. ضمناً دارو‌هایی که برای درمان افسردگی تجویز می‌شوند نیز می‌توانند سبب افزایش وزن شوند. بعلاوه، میزان هورمون کورتیزول که هورمون استرس است اغلب در افرادی که افسردگی دارند یا دل‌مرده و ناامیدند بیشتر است. اگر افسردگی با بی‌خوابی همراه باشد، که اغلب هم هست، احتمال افزایش وزن را بیشتر هم می‌کند.

 

سندرم تخمدان پلی کیستیک

 

یک عارضه‌ی شایع دیگر که معمولاً زنان پیش از یائسگی دچارش می‌شوند، سندرم تخمدان پلی کیستیک است. در این عارضه کیست‌های متعددی در تخمدان ایجاد می‌شود. تقریباً یک‌دهم زنانی که در سنین پیش از یائسگی هستند دچار این عارضه می‌شوند و خیلی از آن‌ها نمی‌دانند که چنین مشکلی دارند. سندرم تخمدان پلی کیستیک نتیجه‌ی زیاد بودن هورمون اندروژن است که یک هورمون جنسی مردانه می‌باشد. زنان نیز دارای این هورمون جنسی مردانه در خون خود هستند، اما آن‌هایی که دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک‌اند، میزان این اندروژن در خونشان بالاست. سایر تأثیرات اندروژن زیاد شامل افزایش جوش و آکنه و رشد موی صورت می‌شود.

 

حالا از کجا باید بدانید سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید؟

 

یک تست قطعی برای تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد، اما آزمایشات خون، معاینه‌ی لگن و سونوگرافی می‌تواند در تشخیص عارضه مفید باشد. برخی از پزشکان توصیه می‌کنند خانم‌هایی که سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارند، دارو‌های خوراکی ضدبارداری مصرف کنند. کاهش وزن حتی به اندازه‌ی ده درصد از وزن بدن نیز می‌تواند تفاوت زیادی ایجاد نماید. اگر در سنین پیش از یائسگی هستید و افزایش وزن دارید، خصوصاً در ناحیه‌ی کمر، یا اینکه موی زائد روی صورتتان رشد کرده، بهتر است با پزشکتان در مورد احتمال این عارضه صحبت کنید.

 

عجیب نیست که یک تیروئید کم‌کار سبب افزایش وزن بشود، زیرا غده تیروئید شما، تنظیم‌کننده‌ی اصلی متابولیسم در بدنتان است. کم کاری تیروئید یک بیماری شایع است، خصوصاً بعد از یائسگی. معمول‌ترین دلیل کم کاری تیروئید در زنان، هاشیموتو است که یک بیماری خودایمنی بوده و در آن سیستم ایمنی به تیروئید حمله می‌کند

 

آپنه خواب

 

آپنه خواب عارضه‌ای است که در آن طی شب برای چند لحظه تنفس‌تان قطع می‌شود. این دوره‌های قطع تنفس ممکن است طی هر مرحله‌ای از خواب رخ بدهند. افرادی که دچار آپنه خواب هستند اغلب طی روز احساس خستگی می‌کنند و کسی که کنارشان می‌خوابد می‌گوید که آن‌ها معمولاً خُروپف می‌کنند. آپنه خواب یک عارضه‌ی جدی است، زیرا می‌تواند منجر به افزایش فشارخون و مشکلات قلبی شود، بنابراین مهم است که تشخیص داده شده و جدی گرفته شود.

 

هر چند آپنه خواب در میان افراد چاق و کسانی که چربی زیاد در ناحیه‌ی بالای سینه و گردن دارند شایع‌تر است؛ اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خود آپنه خواب به مرور زمان می‌تواند سبب افزایش وزن شود. یکی از دلایل آن نیز این است که آپنه، خواب را دچار اختلال می‌کند. وقتی شما نمی‌توانید به اندازه کافی بخوابید، هورمون‌های اشتها یعنی لپتین و گرلین به طور مؤثر اشتها را تنظیم نمی‌کنند. ضمناً وقتی آپنه خواب دارید احتمالاً تمایلی به ورزش کردن و تحرک بدنی ندارید.

 

اگر شب‌ها خروپف می‌کنید یا در اطراف گردنتان چربی زیادی دارید، به پزشک مراجعه کنید و مطمئن شوید که دچار آپنه خواب هستید یا نه.

 

برخی از دارو‌ها

 

دارو‌های زیادی که برای درمان بیمار‌ها به کار می‌روند می‌توانند سبب افزایش وزن شوند. متداول‌ترین این دارو‌ها استروئیدها، درمان جایگزین هورمون، قرص‌های ضدبارداری، دارو‌های ضدافسردگی، برخی از دارو‌های کنترل قند خون، مهارکننده‌های بتا، دارو‌های ضدتشنج، دارو‌های میگرن و آنتی‌هیستامین‌ها هستند. اگر دارو‌هایی مصرف می‌کنید و دچار افزایش وزن نیز هستید، با پزشکتان صحبت کنید و ببینید آیا ممکن است داروهایتان با دارو‌های دیگری جایگزین شوند یا نه. دارو‌هایی که باعث اضافه وزن می‌شوند، کم نیستند. این احتمال وجود دارد که پزشک شما داروی دیگری برایتان تجویز کند که همان تأثیر را داشته باشد؛ اما منجر به افزایش وزنتان نشود.

 

این فقط بیماری‌ها نیستند که سبب افزایش وزن می‌شوند، اما بیماری‌های شایعی وجود دارند که منجر به افزایش وزن در خانم‌ها می‌شوند. وقتی وضعیت سلامت خود را بررسی کردید، سبک زندگی و عادات غذایی‌تان را ارزیابی نمایید: آیا به اندازه کافی می‌خوابید و استرستان را کنترل می‌کنید؟ ببینید آیا می‌توانید تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که نتایج بهتری برایتان داشته باشد؟ ضمناً صبور باشید؛ تغییر فیزیک و اندام و وضعیت سلامتی به زمان نیاز دارد، اما ارزش تمام تلاش‌هایی را که می‌کنید دارد، زیرا پای سلامتی‌تان در میان است.

منبع:ایران ناز

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

تبلیغات متنی