شمانیوز
شما نیوز

موج جدید کرونا در ایران

موج جدیدی از کرونا با ویروس های جهش یافته | آخرین وضعیت کرونا در استان ها

موج جدیدی از کرونا با ویروس های جهش یافته | آخرین وضعیت کرونا در استان ها

روند کند واکسیناسیون و همچنین بی‌توجهی هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی باعث شده تا شاهد شعله‌ور شدن دوباره بیماری در برخی نقاط بخصوص در نوار غربی کشورمان باشیم و درصورت ادامه این روند بسیار زودتر و سریعتر از آنچه برآورد می‌شود درگیر موج تازه‌ای از کرونا با انواع ویروس جهش یافته خواهیم شد.

به گزارش شما نیوز: جهش آمارهای روزانه همه‌گیری کرونا نشان داد که آتش پیک پنجم هنوز فروکش نکرده و با کم‌ترین عادی انگاری دوباره شعله‌های بیماری با ویروس جهش یافته زبانه خواهد کشید و موج جدید کرونا با انواع ویروس های جهش یافته در راه است و احتمالا باید منتظر جهش آمارها و موج تازه کرونا روزهای آینده باشیم که کارشناسان براین باورند کند شدن روند واکسیناسیون می‌تواند به این نگرانی‌ها افزوده و بروز چالش‌های بیشتری را به همراه داشته باشد.

در این زمینه گروه یاد شده با اشاره به افزایش حدود 26.7 درصدی نرخ ابتلا در 24 ساعت گذشته می‌گویند: همانطور که در رفتارشناسی ویروس در پیک‌های گذشته تجربه شده همه مشکلات از جهش ناگهانی تعداد بیماران آغاز می‌شود و به ترتیب سایر بخش‌ها نیز درگیر می‌شوند بنابراین اگرچه تا روز جمعه روند کاهشی نرخ آمار مبتلایان ادامه داشت اما یکباره از روز گذشته این روند معکوس شده و به عدد 25870 مورد رسیده است.

6202163_404

 

کارشناسان براین باورند که این جهش در نرخ ابتلا تا روزهای آینده مستقیم در میزان موارد بستری و همچنین بستری در مراقبت‌های ویژه نیز اثرگذار بوده و نهایتا به صعودی شدن دوباره آمار تعداد متوفیان منجر می‌شود که درصورت این روند احتمالاً خبر مربوط به آغاز پیک ششم بسیار زودتر شنیده می‌شود.

این افراد تاکید می‌کند کند شدن روند واکسیناسیون دقیقاً گپی معنادار شناخته می‌شود که می‌تواند در پیک آغاز زودهنگام‌تر پیک بعدی اثرگذاری داشته باشد چون تا ایجاد مصونیت کامل در میان افرادی که واکسیناسیون انجام داده‌اند حداقل یک فاصله 14 روزه وجود دارد و در این دوره احتمال بیمار شدنشان همچنان پابرجاست و البته حتی افرادی که دو مرحله واکسیناسیون را هم کامل انجام داده‌اند هنوز در خطر بیماری قرار خواهند داشت.

آمارهای منتشر شده و واقعیت همه‌گیری در پیک پنجم

از سوی دیگر کارشناسان برای ارایه واقعیت همه‌گیری در پنجمین پیک کرونا با فعالیت ویروس دلتا و احتمال ورود ویروس‌های جهش‌یافته دیگر که خودشان را تا پشت مرزهای ایران رسانده‌اند می‌گویند زنجیره بیماری در سراسر کشور همچنان فعال است به صورتی که روز گذشته آمارها نشان داد دقیقا زمانی که تعداد موارد ابتلا رشد قابل توجهی را ثبت کرد تعداد موارد فوتی‌ها نیز جهشی معنادارتر به نمایش گذاشت.

این افراد می‌گویند جهش 18.44 درصدی تعداد موارد فوتی تنها در یک روز بیانگر این نکته است که هنوز باید منتظر افزایش این آمار باشیم چون تغییر محسوسی در نرخ بستری و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه ایجاد نشده و دلتا نشان داده می‌تواند فعالیتی نگران کننده از خود به نمایش بگذارد.

البته تاکید کارشناسان بر افزایش روند واکسیناسیون است چون معتقدند تنها با استفاده از اینکار و رسیدن به سطح ایمنی 70 درصدی جامعه می‌تواند دوباره افسار ویروس منحوس را به دست گرفته و مدیریت کم هزینه را اجرایی کرد و در غیر این صورت جهش‌های ایجاد شده موج‌های سهمگین‌تری از همه‌گیری را به ایران و کادر درمانی که تقریباً توانی برای ایستادگی ندارد تحمیل خواهد کرد.

در این زمینه بررسی دقیق آمارهای دو روز گذشته و البته مقایسه این دو نقطه زمانی نشان می‌دهد در مجموع تنها 309463 مورد تزریق واکسن در سراسر ایران انجام شده که به هیچ وجه با شرایط موجود همخوانی نداشته و نمی‌تواند اثرگذاری بالایی حتی در نیمه مهرما ایجاد کند درحالی که همه کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان تاکید دارند این مرحله از واکسیناسیون برای مدیریت فوتی‌های پیک‌های بعدی اثرگذاری دارد نه حال حاضر.

هرچند واقعیت آمار درمقایسه آمار فوتی‌ها و نرخ ابتلا در همین دوره زمانی بیشتر نمایان می‌شود چون آخرین آمار ارایه شده نشان می‌دهد هر 2.3 دقیقه یک هموطن را مشخصا‌ً بخاطر بیماری کرونا از دست داده‌ایم و هر دقیقه 18 مبتلای جدید داشته‌ایم آماری که اگر نسبت مقایسه‌ای هر دو را داشته باشیم به عددی کاملاً معنادار در نرخ فوتی به ازای افراد خواهیم رسید به این ترتیب که دو آمار اخیر نشان می‌دهد به‌ازای هر 41.5 فرد مبتلا شده جدید یک مورد فوتی ثبت شده است.

جابه‌جایی جمعیت و بی‌اثر شدن تصمیم‌گیری‌ها 

از سوی دیگر کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تاکید می‌کنند کلیدی‌ترین سیاست در مدیریت پاندمی جلوگیری از جابه‌جایی جمعیت است و با استفاده از این شیوه می‌توان کاملا ساده و با هزینه‌ای بسیار محدود مانع از شکل‌گیری زنجیره انتقال شد، اما متاسفانه این موضوع در ایران نادیده گرفته شده و همواره عاملی در کم اثرشدن سیاست‌گذاری‌های مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا می‌شود.

این گروه تاکید می‌کنند براساس بررسی‌‌های انجام شده با افزایش روند عادی‌انگاری هموطنان درزمینه رعایت اصول بهداشتی در دوران همه‌‌گیری و افزایش جابه‌جایی درون شهری و برون‌شهری روند افزایشی تعداد بیماران قابل توجه بوده است به این دلیل تماس افراد با یکدیگر بیشتر بوده و ناقلان خاموش یا حتی افرادی که با علائم مثبت در سطح شهر تردد می‌کنند چرخه انتقال را سرعت بخشیده‌اند.

به عنوان مثال در پیک چهارم موضوع بستری بیماران در منزل یا درمان سرپایی پیک پنجم همه مواردی هستند که افراد بیمار ناگزیر در سطح شهر تردد می‌کنند و درست همان زمان هم افراد سالم یا برای انجام امور روزانه یا برای حاضر شدن در محل کار خود در سطح شهر حضور دارند و این موضوع باعث بروز خوشه‌های تازه بیماری در سراسر کشور شده است.

به گفته این گروه در شرایط فعلی اهمیت اجرای قانون دورکاری ادارات در صورت امکان، ممانعت از تردد افراد بیمار و قرنطینه دقیق آنها در منزل یا هر محل ممکن دیگر و البته ایجاد محدودیت‌های سختگیرانه برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی یا تردد غیرضروری در سطح شهرها با اعمال جریمه راهکارهایی است که واقعا مدیریت کرونا را بسیار کم هزینه‌تر خواهد کرد.

این گروه معتقدند شرایط فعلی و شلوغ قابل توجه سطح شهرها همراه تردد جاده‌ای بالا با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی یا شخصی همه عواملی شده‌اند که تصمیم‌گیری‌های ستاد ملی مقابله با کرونا را کم اثر کرده و هزینه بسیار بیشتری برای درمان به دولت تحمیل کرده است؛ حتی اگر موضوع تلفات انسانی و هزینه‌های اجتماعی آن را هم نادیده بگیریم.

استان آذربایجان غربی/ هرساعت یک فوتی ثبت شد

جواد آقازاده  با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته تعداد 24 نفر از هم استانی‌ها به خاطر بیماری کرونا جان خود را از دست دادند اظهار داشت: 10 نفر از آنها از شهرستان ارومیه بودند و در این راستا تاکنون پنج هزار و 724 نفر فوتی کرونایی در آذربایجان‌غربی ثبت شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: همچنین با ابتلای یک هزار و 649 نفر دیگر در استان، مجموع کلی مبتلایان از ابتدا تاکنون به 243 هزار و 913 نفر رسید.

وی تعداد واکسیناسیون شبانه روز گذشته را یک هزار و 64 نفر عنوان کرد و گفت: تاکنون 926 هزار و 567 نفر واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

آقازاده به تعداد بستری‌های سندروم حاد تنفسی در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا دو هزار و 190 نفر بستری شده و 70 نفر نیز به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.

وی اظهار داشت: از سوی دیگر بستری مشکوک به تعداد یک هزار و 105 نفر و بستری آی سی یو 329 نفر در بیمارستان‌های سطح آذربایجان‌غربی گزارش شده است.

استان اردبیل/ 107 بیمار جدید شناسایی شد

شهرام حبیب‌زاده  اظهار داشت: طی شبانه‌روز گذشته 107 بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری و متأسفانه 10 نفر بر اثر این بیماری جان باختند.

وی افزود: طی همین مدت خوشبختانه 121 بیمار مبتلا به کرونا نیز با بهبودی نسبی از بیمارستان‌های استان اردبیل مرخص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ادامه داد: شمار کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اردبیل به 704 نفر رسید و از این تعداد 121 بیمار بدحال در بخش icu تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

وی با تاکید بر ادامه استفاده مردم از ماسک گفت: عبور از موج پنجم بیماری کرونا نیازمند رعایت دقیق نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی‌ها است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون در استان اردبیل 441 هزار و 532 دُز واکسن تزریق شده که از این مقدار 309 هزار و 308 دُز مربوط به نوبت اول و 132 هزار و 224 دُز مربوط به نوبت دوم واکسیناسون است.

استان اصفهان/ 1316 بیمار جدید شناسایی شد

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 3268 نفر بودند که  1316 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده  503 نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت 425  بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 3481 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد 499 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 50  نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 40 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان البرز/145 مورد بستری جدید

مهرداد بابایی  ، در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز ، اظهار داشت : در 24 ساعت گذشته   145 بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.

 وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز 65 هزار و 822  نفر است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز  با بیان اینکه در حال حاضر تعداد 1254 نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند ، افزود: از این تعداد، ابتلای 691 نفر به بیماری کرونا تا این تاریخ قطعی شده است.

بابایی با بیان اینکه 4470 بیمار سرپایی در 24 ساعت گذشته به مراکز درمانی استان البرز مراجعه کردند ، ادامه داد : متاسفانه در 24 ساعت گذشته 22 بیمار کرونا خود را از دست داده‌اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  5594 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه رعایت شیوه نامه های بهداشتی باید همچنان با جدیت اجرا شود ، تصریح کرد: خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 58 هزار و 970 نفر از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.

استان ایلام/ کندی واکسیناسیون و افزایش نرخ ابتلا

محمد کریمیان  با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد 55 هزار و 432 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 301 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 387 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 77 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 52 هزار و 999 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته شش مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان چهار مورد شهرستان ایلام، یک مورد شهرستان ایوان و یک مورد مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 981 نفر بوده است. ‌

استان بوشهر/50 درصد شهرستان‌ها قرمز کرونایی

سعید کشمیری در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر از گذر استان از پیک پنجم کرونا خبر داد و اظهار داشت: روند نزولی ابتلا، بستری و فوتی کرونایی در استان بوشهر نشان از گذر این استان از پیک پنجم کرونا است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه در شبانه‌روز گذشته کمتر از 500 نفر مشکوک به کرونا به واحد‌های درمانی مراجعه کردند خاطر نشان کرد: از این تعداد 94 نفر آنان در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند و 36 مورد این افراد به کرونا مثبت، قطعی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری 70 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 34 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

وی با اشاره به ثبت 9 مورد فوتی دیگر ناشی از ابتلا به کرونا در شبانه‌روز گذشته خاطر نشان کرد: 6 آقا و 3 خانم بین سن 35 تا 90 سال روز گذشته فوت کرده‌اند و تاکنون یک‌هزار و 862 نفر از ابتدای شیوع کرونا در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از روند بهبود یافته‌‌ها در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان خبر داد و افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته 92 بیمار از بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر با حال عمومی خوب ترخیص شده‌اند، که از این تعداد 61 نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: از آغاز شیوع کرونا تاکنون بیش از 82 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

کشمیری به رنگ‌بندی شهرستان‌های 10 گانه استان بوشهر پرداخت و با بیان اینکه 50 درصد در وضعیت قرمز و مابقی در شرایط نارنجی قرار دارند تصریح کرد: براساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده شهرستان‌های بوشهر، دشتستان، تنگستان، کنگان و جم در وضعیت قرمز و دشتی، دیلم، عسلویه، دیر و گناوه در وضعیت نارنجی هستند.

وی با اشاره به فعالیت بدون وقفه واکسیناسیون تجمیعی افزود: برای واکسیناسیون جامعه هدف افراد بالای 18 سال استان بوشهر در مجموع به 500 هزار واکسن نیاز است.

استان خراسان جنوبی/88 بیمار جدید شناسایی شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در شبانه روز گذشته 229 آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 88 بیمار جدید شامل 41 مورد بستری و 47 مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد 32 مورد از بیرجند، از شهرستان‌های خوسف و فردوس هر کدام 2 مورد، درمیان 5 مورد، زیرکوه 12 مورد، سرایان و سربیشه هر کدام 1 مورد، طبس 13 مورد، قاین 4 مورد و نهبندان 16 مورد جدید شناسایی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از 849 تست سریع کرونا 172 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 424 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که 257 نفر کرونا مثبتند، بیان کرد: از این تعداد 39 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال 6 نفر نامساعد است.

مهدیزاده افزود:در شبانه روز گذشته با ثبت 3 مورد فوت جدید ناشی از کرونا تعداد فوتی‌های این بیماری به هزار و 82 مورد رسید.

وی یادآور شد: همچنین در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز 213 هزار و 698 نفر واکسن نوبت اول و 120 هزار و 102 نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان سمنان/ 189 مورد تثبت مثبت در 24 ساعت

حبیب‌الله خجسته پور سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در سمنان، جمع کل موارد مثبت (مبتلای قطعی) را نیز 189 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: همچنین جمع کل موارد مثبت سرپایی در شبانه‌روز گذشته 128 نفر بوده است.

سخنگو و جانشین رئیس ستاد مقابله با کرونا ویروس استان سمنان جمع کل موارد مثبت بستری را 61 نفر اعلام کرد و گفت: در شبانه‌روز گذشته نیز یک در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختند.

خجسته پور جمع کل ترخیص شده را نیز 95 نفر برشمرد و گفت: جمع کل بستری در شبانه‌روز گذشته (قطعی و مشکوک) 571 نفر بوده است.

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم نیز گفت: 33 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در 24 ساعت گذشته در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون 39 هزار و   412 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: در شبانه روز  گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 33 بیمار مثبت جدید مبتلا به بیماری کرونا در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به 9 هزار و 31 نفر رسیده است.

استان فارس/روند بهبودی شرایط ادامه دارد

براساس آخرین اعلام نرم‌افزار ماسک تغییری در وضعیت و رنگ‌بندی شهرستان‌های استان فارس ایجاد شده که نشان از اندکی بهبودی دارد. بر این اساس یک شهرستان استان به رنگ زرد، 11 شهرستان به رنگ نارنجی و مابقی به رنگ قرمز است در حالی که تا یکی دو روز گذشته کل شهرستان‌های استان در وضعیت پرخطر قرار داشتند. 

این درحالی است که دانشگاه علوم پزشکی شیراز  اعلام کرده  از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 263 هزار و 647 تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 382 هزار و 469 بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 165 هزار و 290 مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد 35 هزار و 643 بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، 418 هزار و 112 بیمار مبتلا به کووید 19 در استان فارس شناسایی شده است.

بر این اساس در حال حاضر سه هزار و 711 بیمار مبتلا و مشکوک دارای علائم کرونا در سطح بیمارستان‌های استان فارس بستری هستند که 351 بیمار جدید مبتلا و دارای علائم کرونا در شبانه روز گذشته در سطح بیمارستان‌های استان بستری شدند. 

با بستری موارد جدید در 24 ساعت گذشته مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند، به سه هزار و 711 نفر رسیده که از این تعداد 382 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

با اعلام جان باختن 33 هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تاکنون به 6 هزار و 279 نفر رسیده است. 

اگرچه آمار موارد بستری مبتلایان به کرونا در بیمارستان‌های استان رو به کاهش است، اما کماکان آمارها نگران‌کننده است و نیاز به توجه بیشتری به رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنان احساس می‌شود.

استان قزوین / مجموع ابتلا از روز اول همه‌گیری به 101810 رسید

در شبانه‌روز اخیر مجموع آمار مبتلایان کرونایی استان به 101 هزار و 810 نفر رسید که از این میزان 37 هزار و 230 نفر در بیمارستان بستری شدند که از این میزان بستری 28 هزار و 988 نفر بهبود یافته و 2 هزار و 227 به خاطر شدت علایم بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین آمار موارد محتمل و مشکوک به ابتلا هم با 55 نفر افزایش به 18 هزار و 414 نفر و آمار بستری‌های موقت هم با 33 نفر افزایش به 2 هزار و 887 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به افزایشی شدن آمار بستری‌ها و مرگ‌ومیر کرونایی در استان اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر 9 بیمار کرونایی بدحال به خاطر شدت علایم جان خود را از دست دادند که این آمار در مقایسه با روز قبل 28.6 درصد (2 نفر) افزایش یافت.

پیمان نامدار از افزایش 14.7 درصدی آمار بستری‌های روزانه خبر داد و افزود: در شبانه‌روز گذشته 196 بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 25 نفر بیشتر شده است. با این حال آمار بیماران بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه 5.2 درصد کاهش یافت و در حال حاضر 54 بیمار بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی بستری هستند.

وی ادامه داد: مجموع موارد قطعی ابتلای کرونایی هم در 24 ساعت اخیر 434 نفر بوده که نسبت به روز قبل 5 نفر کاهش یافته است و این عدد یک سوم آمار بیشترین مبتلایان کرونایی ما در پیک پنجم محسوب می‌‌شود که دلیل ثبت چنین عددی کمتر شدن تست‌های کرونا در بین اعضای یک خانواده و تشخیص بیماری از روی علایم ظاهری شدید بوده است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین همچنین از جهش 41 درصدی آمار بهبودیافتگان کرونایی در شبانه‌روز گذشته خبر داد و گفت: در طول این مدت 190 بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌های ما مرخص شدند که این آمار نسبت به روز قبل 55 نفر بیشتر شده است.

نامدار به نزول آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان به کانال 700 نفر اشاره و اضافه کرد: همچنین آمار کل بستری‌های کرونایی فعلی ما 48 نفر نسبت به روز گذشته کاهش یافته و در حال حاضر 798 بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری هستند که در قیاس با روز پیش 5.6 درصد کمتر شده است.

کاشان/313 مورد بستری موقت انجام شده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 11 ماهه و حداکثر 94 سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیمار 28 و حداکثر 88 ساله به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شدند.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 738 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 600 بیمار در شهرستان کاشان و 138 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری شدند و از تعداد کل بیماران 313 بیمار به صورت موقت بستری هستند.

وی از بستری 83 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متاسفانه سه بیمار خانم 55، 64 و 74 سال و یک بیمار آقا 49 سال در شهرستان کاشان بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 223 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته تعداد 376 بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون چهار هزار و 912 نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

 استان کردستان/شناسایی 545 مورد جدید مبتلا به کرونا؛ 4 بیمار دیگر جان باختند 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی 545 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ 4 نفر دیگر در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر 903 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری هستند که حال 88 نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) بدخیم گزارش شده است.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان شامل سنندج: 532 نفر، سقز: 77 نفر، مریوان: 96 نفر، قروه: 59 نفر، بیجار: 42 نفر، کامیاران: 43 نفر، دیواندره: 9 نفر، بانه: 32 نفر، دهگلان: 9 نفر و سروآباد: 4 نفر است.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون به 1519 نفر رسیده که از این تعداد 636 نفر در سنندج، 262 نفر در سقز، 127 نفر در قروه، 83 نفر در کامیاران، 111 نفر در بانه، 84 نفر در دیواندره، 66 نفر در بیجار، 126 نفر در مریوان، 21 نفر در دهگلان و 3 نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

استان کرمان/ وضعیت شکننده ادامه دارد

کرونا ویروس به روند نزولی خود در پیک پنجم کرونا در استان کرمان در شرایطی ادامه می‌دهد که طبق آخرین آمار منتشر شده تا ظهر امروز بستری‌های کرونا در بزرگ‌ترین استان کشور به مرز 900 نفر رسیده و این در شرایطی است که تا چند هفته گذشته و در پیک اوج کرونا در استان بستری‌های قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان به هزار و 200 نفر هم رسیده بود و شرایط در استان کرمان به اندازه‌ای بحرانی شد که به ظرفیت‌سازی در بیمارستان‌ها و استفاده از همه فضاهای ممکن برای بستری بیماران رسید.

حالا چند روزی است که شیوع کرونا در استان کرمان روند نزولی دارد، روندی که به گفته مسئولان بسیار شکننده است و از سوی دیگر برخی از کارشناسان از خطر شیوع سوش لامبدا در آینده‌ای نچندان دور خبر می‌دهند و همه اینها در شرایطی است که کشور در آستانه سال تحصیلی جدید قرار دارد و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در پیش است؛ مسئله مهمی که خود می‌تواند زمینه ساز آغاز موج دیگری از بیماری در کشور باشد اگر به درستی مدیریت نشود.

در حال حاضر و براساس آخرین وضعیت رنگ‌بندی اعلام شده از 23 شهرستان استان کرمان، 9 شهرستان در وضعیت قرمز، 9 شهرستان در وضعیت نارنجی و پنج شهرستان در وضعیت زرد کرونایی بوده به طوری که بیش از 78 درصد شهرستان‌‌های استان هنوز در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 901 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 505 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 41 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 136 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 91 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 128 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 134 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 36 هزار و 888 مورد رسیده است.

وی به فوت 20 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 4 هزار و 363 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 729 هزار و 376 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 368 هزار و 809 مورد است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه احتمال ورود ویروس لامبدا از مهرماه به ایران وجود دارد گفت: همه سوش‌ها می‌آیند اما نباید بگذاریم این سوش غالب جامعه شود.

وی با بیان اینکه بیماری قارچ سیاه به طور مستقیم با کووید 19 ارتباط ندارد اما هر فردی که سیستم ایمنی بدنش ضعیف شده باشد این قارچ به عنوان یک عفونت فرصت طلب در بدنش رشد پیدا می‌کند افزود: در دانشگاه علوم پزشکی کرمان تقریبا حدود 18 تا 20 مورد مبتلا داشتیم که برخی از آنها در مراحل اول با دارو یا جراحی بهبودی پیدا کرده‌اند.

استان گلستان/ روند کاهشی کُند، اما ادامه دارد

با تداوم روند کاهشی شیوع کرونا در استان گلستان، تعداد مراجعات سرپایی و بیماران بستری در مراکز درمانی استان نیز هرچند به کندی اما هر روز کمتر از روز قبل از آن می‌شود.

پس از گذشت حدود دو ماه از اوج گیری کرونا در این استان، تعداد بیماران بستری به کمتر از یکهزار نفر رسید و تعداد این بیماران 50 درصد کمتر از اوج پیک پنجم کرونا در استان شد.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان با کاهش 61 نفری در تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، آمار بستری شدگان به 952  بیمار رسید.

در یکی دو روز اخیر تعداد بیماران بدحال بستری در مراکز درمانی استان نیز کاهش پیدا کرده و طبق آخرین آمارها 171 بیمار در بخش‌های آی سی یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند که حال 65  بیماری که به دستگاه‌های ونتیلاتور متصل هستند، کاملا وخیم است.

این در حالی است که در قله موج پنجم کرونا که مربوط به مرداد ماه امسال است یکهزار و 984 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری شدند که بالاترین تعداد از زمان همه گیری کرونا تا به حال در استان گلستان است.

حدود 300 بیمار نیز به صورت روزانه با مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان خدمات درمانی سرپایی و دارویی دریافت می‌کنند.

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گفته است: هرچند در حال پشت سر گذاشتن پیک پنجم کرونا هستیم و گلستان در وضعیت نارنجی ابتلا به کرونا قرارگرفت، اما پروتکل‌های بهداشتی باید همچنان رعایت شود و با توجه به تجربه شرایط بحرانی گلستان در پیک پنجم باید تلاش کنیم این روز‌های تلخ دیگر تکرار نشود.

استان گیلان/1163 نفر در مراکز درمانی بستری هستند

هزار و 163 بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که 206 نفر از این بیماران طی 24 ساعت گذشته به آمار افزوده شده‌اند.

همچنین 180 نفر از بیماران به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند و 25 بیمار نیز طی روز گذشته در بخش ICU بستری شدند؛ متأسفانه حال 210 نفر از بیماران وخیم است.

طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم‌اینک 12 شهرستان استان گیلان در وضعیت نارنجی، یک شهرستان در وضعیت زرد و 4 شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.

از آنجایی که در شرایط فعلی واکسیناسیون تنها را کنترل چرخه بیماری است اما طی هفته‌های اخیر واکسیناسیون جامعه هدف در گیلان به دلیل نبود واکسن روند کندی داشته و روز گذشته تنها 2 مرکز در رشت فعال بودند.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان از ورود محموله قابل توجهی از واکسن کرونا به گیلان و به‌دنبال آن افزایش مراکز تجمیعی واکسیناسیون جامعه هدف طی روزهای آینده در استان خبر داده‌اند.

با این وجود حتی پس از تزریق واکسن نیز هم‌چنان باید رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در اولویت‌ باشد چرا که گیلان در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارد و کوچکترین عادی‌انگاری ممکن است آمار نزولی را مجدداً صعودی کند.

استان مرکزی / 2526 مورد فوتی از ابتدای همه‌گیری 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت شیع کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: 777 مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی طی 24 ساعت گذشته 777 در استان مرکزی ثبت شد.

سیدمحمد جمالیان افزود: 65 نفر از موارد جدید کرونایی در این استان به‌دلیل وخامت حال در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند و خدمات تخصصی درمانی را دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: 712 نفر از بیماران جدید شناسایی شده نیز به ‌صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کرده‌اند و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: شمار مبتلایان به ویروس کرونا از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون در استان مرکزی به 86 هزار و 356 نفر رسیده است.

جمالیان بیان کرد: 12 بیمار کرونایی دیگر نیز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در استان مرکزی جانشان را از دست دادند و شمار فوتی‌ها به 2 هزار و 526 نفر رسید.

استان یزد/ هنوز بحران به پایان نرسیده است

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد با تاکید بر اینکه هیچ کسی نباید وضعیت کرونا را تمام شده فرض کند اظهار داشت: کرونا همچنان در استان یزد وضعیت بدی دارد و آمار ابتلا بالا است.

وی تصریح کرد: آمارها به خوبی نشان دهنده آن است که وضعیت کرونا کاملا شکننده شده و با کمی بی احتیاطی امکان افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر وجود دارد به همین دلیل باید رعایت دستورالعمل‌ها افزایش یابد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) استان یزد تصریح کرد: در حال حاضر، 558 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

سلمانی با بیان اینکه از این تعداد، 117 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند، افزود: در شبانه روز گذشته، 132 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

وی با بیان اینکه همچنان یکی از کانون‌های اصلی شیوع کرونا تجمعات خانوادگی است تاکید کرد: استفاده از ماسک، پرهیز از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، دوری از حضور در تجمعات و دریافت سریع‌تر واکسن در گروه‌های سنی اعلام شده از مهم‌ترین راه‌های مهار کووید 19 است.

منبع: تسنیم

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی