از بازار بزرگ دارویی دنیا جا ماندهایم
دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به گردش مالی بازار دارویی دنیا، خواستار توجه سیاستگذاران در برنامه ششم توسعه نسبت به پتانسیل ارزآوری صنایع دارویی شد و گفت: برای تمرکز بر بازارهای صادراتی، صنایع دارویی باید جذب مدیران بینالمللی را در دستور کار قرار دهند.
وی با اشاره به این موضوع که حدود ۱۵ شرکت بزرگ دارویی دنیا نزدیک به نیمی از بازار دارویی سراسر جهان را در اختیار دارند، اضافه کرد: شرکتهایی نظیر فایزر، سانوفی، مرک، رش، نوارتیس و ... در صدر بازار دارویی جهان قرار دارند و متاسفانه هیچ اثری از شرکتهای ایرانی حتی در ردیفهای بسیار پایینتر وجود ندارد.
سجادی با بیان اینکه متاسفانه باید گفت ایران از بازار بزرگ دارویی دنیا جا مانده است، اضافه کرد: داروسازی در همه جای دنیا جزو صنایع دانش بنیان و استراتژیک محسوب میشود که توانسته برای آن کشورهایی که بدنبال ارزآوری بوده اند، از لحاظ اقتصادی ارزش افزوده بالایی ایجاد کند. ولی در کشور ما بدلیل هویت دولتی که از زمان جنگ برای آن به ارث مانده است، رقابتپذیری و سرمایهگذاری در آن جدی گرفته نشده است.
وی ادامه داد: هزینههای تولید یک مولکول دارویی جدید بسیار بالا است و این موضوع در نظام دولتی که ضریب ریسکپذیری مدیران پایین است، تبدیل به یک دستانداز جدی برای رشد و توصعه صنایع داروسازی شده است.
سجادی معتقد است: هنوز در کشور ما موضوع جذب مدیران بینالمللی در صنایع دارویی و تسهیل مسیر دیپلماسی دارویی چندان جدی گرفته نمیشود. این درحالی است که طبق آمار، ۱۰ داروی پرفروش اول در سراسر دنیا هر یک بیش از ۵.۵ میلیارد دلار فروش داشتهاند. یعنی اگر بخواهیم با درآمد نفتی کشورمان مقایسه کنیم، هریک از این داروها نزدیک به یک پنجم درآمد نفتی حال حاضر کشورمان را برای شرکتهای خود فراهم ساختهاند.
وی در پایان با اشاره به پتانسیل صنعت دارو و صنایع حاشیهای آن نظیر چاپ، بستهبندی، حمل و نقل، توزیع و دهها حرفه دیگر که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با این صنعت در ارتباط هستند، اظهار داشت: صنایع دارویی ظرفیت بینظیری برای تحریک سایر صنایع و اشتغالزایی در سطوح مختلف علمی و فنی دارند که میتواند در این مقطع که کشور با بحران اشتغال روبرو است، گرهگشای بسیاری از طرحهای اشتغالزایی باشد.
منبع:ایسنا