عوامل موثر در کیفیت عکاسی و فیلمبرداری دوربین موبایل
دوربینهای موبایل به خاطر محدودیت فضا و همچنین نداشتن سنسورهای و لنزهای بزرگ و حرفهای، در مقایسه با دوربین های دیجیتال حرفه ای ساختار نسبتا متفاوتی دارند.
دوربینهای موبایل به خاطر محدودیت فضا و همچنین نداشتن سنسورهای و لنزهای بزرگ و حرفهای، در مقایسه با دوربین های دیجیتال حرفه ای ساختار نسبتا متفاوتی دارند؛ علاوه بر دو فاکتور مهم رزولوشن و کیفیت تصویر، بااهمیتترین نکات برای یک دوربین موبایلی به عواملی مانند، توانایی اجرای سریع و آسان، شاتر پرسرعت با کمترین تاخیر و ایجاد حداقل نویز در شرایط نوری مناسب وابسته است که این عوامل با توجه به قابل حمل بودن تلفن همراه و استفاده از آن برای ثبت آنی لحظات از اهمیت فوقالعادهای برخوردارند.
کیفیت یک دوربین موبایلی مانند هر دوربین عکاسی دیگری به دو عامل اصلی سنسور و لنز وابسته است؛ کیفیتسنجی سنسور یا حسگر یک دوربین با توجه به نوع و ابعاد این قسمت صورت میپذیرد، به طوری که در بحث نوع سنسور با دو دسته کلی CCD و CMOS روبهرو میشویم که با اینکه کیفیت بالاتر در این رده عموما به سنسورهای CMOS تعلق دارد اما خبری از این حسگرها در دوربینهای موبایلی نیست و همه این دوربینها بدون استثنا از سنسورهای CCD استفاده میکنند، دومین عامل موثر این رده سایز و ابعاد حسگر است که نقش موثری در جذب نور بالاتر و در نتیجه عملکرد بهتر در محیطهای کمنور ایفا میکند.
ابعاد سنسور در دوربینهای معمول موبایلی مابین ۱/۳ تا ۱/۲٫۵ اینچ است اما در این میان استثناهای بزرگی نیز همچون سنسور نوکیا N8 با ابعاد ۱/۱٫۸۳ اینچ و نوکیا ۸۰۸PureView با ابعاد ۱/۱٫۲ اینچ به چشم میخورد.
کیفیت لنز دومین فاکتور موثر در این رده است؛ نکته تعیینکننده یک لنز فاصله کانونی آن است که ثبت اعدادی پایینتر از ۳۵ میلیمتر برای این قسمت، نشاندهنده پوشش فضای بیشتر و در اصطلاح واید بودن لنز دوربین است. از جمله فاکتورهای کماهمیتتر در این رده میتوان به کیفیت فلش دوربین، لرزشگیر دست، محدوده عدد ISO، الگوریتم حذف نویز و در نهایت رزولوشن تصویر اشاره کرد که البته بالا بودن این آخری لزوما به معنای کیفیت بالاتر دوربین نیست.
منبع: گویا آی تی