با مزاج و مصلحات میوههای تابستانی در طب سنتی آشنا شوید
از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی از جمله میوهها دارای مزاج گرم یا سرد و خشک یا تر هستند و هر فرد برای داشتن سلامتی، بهتر است رابطه بین مزاج مواد غذایی و مزاج بدن خود را بداند تا با ایجاد تعادل، سلامتی خود را حفظ نماید.
از دیدگاه طب سنتی مواد غذایی از جمله میوهها دارای مزاج گرم یا سرد و خشک یا تر هستند و هر فرد برای داشتن سلامتی، بهتر است رابطه بین مزاج مواد غذایی و مزاج بدن خود را بداند تا با ایجاد تعادل، سلامتی خود را حفظ نماید.
آلبالو
آلبالو میوهای با مزاج سرد و خشک است و برای گرممزاجان بسیار مناسب است. قابض، تقویتکننده معده و کبد گرم، رفع کننده تشنگی و مفید در اسهال و استفراغ صفراوی است. مصلح آلبالو، عسل است.
انجیر
انجیر تازه دارای مزاج گرم و تر است. برای افزایش وزن بسیار مناسب است. ملین و مسهل، مقوی مغز و کبد، رفع کننده انسداد در کبد و طحال بوده و برای درمان بواسیر مفید است. در افراد با مزاج سرد که مبتلا به دردهای مفاصل و یا بیماری مجاری ادراری هستند مفید میباشد. مصلح آن انیسون، ریواس و شربت بالنگ است.
انگور
انگور دارای مزاج گرم و تر است. مولد خون صالح و تعدیلکننده مزاجهای غلیظ، دفع سودا، کثیرالغذا و مقوی میل جنسی است. برای افرادی که تمایل به افزایش وزن دارند مفید است. برای افراد با معده مرطوب، انسداد کبد، طحال و کلیه مضر است. محافظ کلیه بوده و از شکنندگی عروق و لخته شدن خون جلوگیری میکند. دانه انگور دارای مزاج سرد و خشک است و جویدن آن سبب تعدیل مزاج انگور میشود. مصلح آن تخم کرفس، سکنجبین و مواد غذایی ترش میباشد. توصیه بر این است که انگور به همراه غذا مصرف نشود.
گلابی
دارای مزاج معتدل مایل به گرمی است. مقوی قلب و معده، مفرح، ملین و تصفیهکننده خون میباشد. برای رفع عطش در تابستان بسیار مناسب است. توصیه بر این است که از گلابی نارس استفاده نشود. مصلح گلابی، زیره، هل، دارچین و زنجبیل است.
هلو
سرد و تر از درجه 3 میباشد. برای رفع بوی بد دهان، تبهای صفراوی و دموی مفید است. در افراد با مزاج گرم، سبب تحریک اشتها و میل جنسی میشود. زیادهروی در مصرف هلو سبب اسهال میشود. در افراد با بیماریهای مفاصل باید به همراه مصلحات استفاده شود. مصلح آن عسل، دارچین و مربای زنجبیل است
زردآلو
زردآلو دارای مزاج سرد و تر میباشد. برای رفع آروغ و بوی بد دهان و التهاب معده مفید است. رفع کننده صفرا در بدن است. زیادهروی در مصرف در سردمزاجان احتمال ویتیلیگو (نوعی بیماری پوستی) را افزایش میدهد. توصیه میشود به همراه آب یا بلافاصله پس از غذا مصرف نشود. برای رفع یبوست مفید است. مصلح آن عسل، زنیان، زیره، مصطکی و انیسون میباشد
خربزه
درجه گرمی خربزه با افزایش شیرینی آن افزایش مییابد. خربزه میوهای است که خود را با خلط بدن هماهنگ میکند. مدر، کثیرالغذا، افزایشدهنده شیر مادر، رفع کننده یرقان، پاککننده مثانه و از بین برنده سنگ مثانه است. توصیه بر این است که به همراه غذا مصرف نشود. مصلحات آن، سکنجبین ترش، انار ترش، سرکه و آبلیموی تازه است.
منبع : بهداشت نیوز