داروی بریمونیدین چیست؟ + موارد مصرف
بریمونیدین (Brimonidine) با کاهش مقدار مایع قسمت جلوی چشم (به نام زلالیه) و با افزایش خروج مایع از چشم، تغییراتش را اعمال میکند که این دو عمل باعث کاهش فشار داخل چشم میشود.
بریمونیدین (Brimonidine) با کاهش مقدار مایع قسمت جلوی چشم (به نام زلالیه) و با افزایش خروج مایع از چشم، تغییراتش را اعمال میکند که این دو عمل باعث کاهش فشار داخل چشم میشود، بریمونیدین (Brimonidine) با کاهش مقدار مایع قسمت جلوی چشم (به نام زلالیه) و با افزایش خروج مایع از چشم، تغییراتش را اعمال می کند این دو عمل باعث کاهش فشار داخل چشم می شود، گاهی اوقات، برای پایین نگه داشتن فشار چشم، بیشتر از یک نوع قطره چشمی مورد نیاز است. در این مواقع، به جای استفاده از دو قطره مختلف، ممکن است پزشک قطره چشم ترکیبی تجویز کند. بریمونیدین در دسترس به عنوان یک قطره چشم در ترکیب با تیمولول (یک بتا بلاکر) با نام تجاری Combigan و بریمونیدین در ترکیب با برینزولامید (مهار کننده های کربنیک انهیدراز) با نام تجاری Simbrinza در داروخانه ها موجود است.
موارد مصرف بریمونیدین
افزایش فشار داخل چشم , گلوکوم با زاویه باز , در حال تأیید FDA برای قرمزی چشم , نوروپاتی چشمی ( در موارد نادر)
مقدار مصرف بریمونیدین
• افزایش فشار داخل چشم : 1 قطره در چشم درگیر 3 بار در روز ، تقریباٌ هر 8 ساعت یکبار
• گلوکوم ( با زاویه باز ) : 1 قطره در چشم درگیر ، 3 بار در روز ، تقریباٌ هر 8 ساعت یکبار
نکاتی که قبل از مصرف قطره چشم بریمونیدین باید در نظر گرفته شود
در صورتی که باردارید و یا به نوزاد خود شیر می دهید.
اگر هرگونه مشکل قلبی-عروقی دارید.
اگر از لنز چشمی استفاده می کنید.
اگر مشکل گردش خون (به خصوص سندرم رینود) دارید.
اگر زمانی که به سرعت می نشینید یا بلند می شوید، احساس سرگیجه می کنید.
اگر بیماری افسردگی دارید.
درصورتی که هرگونه بیماری کبدی و یا مشکل کلیوی دارید.
اگر در حال حاضر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل، اگر سابقه واکنش آلرژیک به یک دارو را دارید.
نکات قابل توصیه
بریمونیدین ممکن است به طور همزمان با سایر دارو های چشمی استفاده شود که در این صورت توصیه می شود حداقل 5 دقیقه فاصله بین تجویز فرآورده های موضعی چشم صورت گیرد .در صورت بروز هر یک علایمی مانند درد چشم ، افزایش آبریزش ، تورم شدید ، قرمزی ، سوزش ، ناراحتی در ناحیه اطراف چشم با پزشک خود تماس بگیرید، حداقل 15 دقیقه بین مصرف دارو و گذاشتن لنزهای نرم فاصله رعایت شود، از آنجا که دارو می تواند سطح هوشیاری فرد را کاهش دهد، بیمار باید احتیاطات لازم را به عمل آورد.
مصرف در بارداری
گروه B ( در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو خطری بر روی جنین ندارد، اما مطالعات کافی روی زنان باردار برای میزان خطر روی جنین در سه ماهه اول بارداری انجام نشده است.)
ملاحظات اختصاصی بریمونیدین
1- فشار داخل کره چشم به طور مرتب کنترل شود، زیرا ممکن است تأثیر دارو پس از یک ماه کاهش یابد.
2- در بیماران مبتلا به بیماری قلبی عروقی شدید، نارسایی مغزی عروقی، افسردگی، افت فشار خون وضعیتی، پدیده رینود و Thromboangitis obliterans، با احتیاط مصرف شود.
3- ایمنی و کارآیی دارو در کودکان زیر 2 سال شناسایی نشده است. کودکان در ریسک بالاتری برای جذب سیستمیک قرار دارند.
منبع: ساعدنیوز