شمانیوز
شما نیوز

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟ / جاده‌ای که ۶ استاندار را دید و تکمیل نشد!

کرمانی‌ها تا کی قرار است داغدار عزیزانشان شوند؟ / جاده‌ای که ۶ استاندار را دید و تکمیل نشد!

خبر واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد در شب عید فطر و داغدار شدن چندین خانواده، تلخ و تاسف برانگیز است اما این اولین و آخرین حادثه از این دست نبوده و نیست.

استان کرمان در تصادفات رانندگی و تلفات حوادث جاده‌ای وضعیت خوبی ندارد و در رتبه‌های بالای جدول کشوری در این زمینه قرار دارد. هنوز دو ماه از حادثه تلخ واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان دبیرستان فرزانگان کرمان با شش قربانی نگذشته که خبر واژگونی اتوبوسی دیگر با دست‌کم ۱۵ قربانی رسید. سوال این است تا چه زمانی باید شاهد وقوع چنین حوادثی باشیم و اقدام عملی و اساسی برای جلوگیری از این همه آسیب جسمی، روحی، اجتماعی و اقتصادی نکنیم؟

علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته و راه‌اندازی پویش‌های مختلف برای کاهش تصادفات و تلفات ناشی از آن، اما همچنان شاهد حوادث ناگوار و جان باختن و مجروح شدن تعداد زیادی از هم‌استانی‌ها در حوادث رانندگی هستیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محور کرمان - راور از جاده‌های کوهستانی و پر پیچ و خمی است که نقاط حادثه‌خیز بسیاری دارد. پروژه دوبانده‌سازی جاده کرمان - راور - دیهوک که جزء طرح‌های ملی است، چندین سال در حال ساخت بوده و همچنان تکمیل نشده است.

به دلیل مشکلات ایجاد شده برای اهالی بخش کوهساران شهرستان راور در پی طولانی شدن روند احداث این محور و حوادث رخ داده، کارزاری در سال ۱۴۰۱ راه‌اندازی و از وزیر وقت راه و شهرسازی درخواست شد که سریع‌تر این پروژه به اتمام برسد.

خبرنگار ایسنا همواره در این مسیر تردد داشته و بارها و در زمان استانداران مختلف، وضعیت این پروژه را پیگیری کرده است و بر این اساس می‌توان گفت وضعیت راه در وقوع حادثه شب گذشته یا حداقل در تعداد تلفات و زخمی‌ها بی‌تاثیر نبوده است. یکی از موارد پیگیری ایسنا درباره پروژه محور کرمان – راور بیش از هفت ماه پیش بوده که معاون استاندار درباره روند تکمیل باند دوم محور کرمان – راور - دیهوک گفته بود ۷۵ کیلومتر از این محور باقی مانده که ۲۰ کیلومتر آن معطل تأمین سوخت برای پیمانکار و ۵۵ کیلومتر دیگر نیز در گرو تأمین اعتبار است. 

اما این پروژه دوران شش استاندار کرمان را پشت سر گذاشته و همچنان به اتمام نرسیده است؛ هرچند محمدعلی طالبی، استاندار فعلی نیز در نخستین سفر خود به راور، تکمیل این پروژه را جزء اولویت‌های شهرستان اعلام کرد.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد که عدم رعایت مقررات رانندگی و بی‌احتیاطی راننده موارد موثر در افزایش قربانیان این حادثه بوده است چراکه آمار ۴۵ مصدوم و ۱۵ فوتی (تا لحظه ارسال گزارش)، نشانگر مسافرگیری بیش از ظرفیت صندلی‌های اتوبوس است؛ هر چند هنوز پلیس گزارش کارشناسی خود را رسماً اعلام نکرده است.

به گزارش ایسنا، معاون سیاسی اجتماعی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه بررسی ابعاد مختلف حادثه، شناسایی تخلفات و برخورد با مقصران در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: این اتوبوس با ظرفیت و صورت وضعیت ۴۳ نفر از کرمان به سمت مشهد حرکت کرده، اما مجموع تعداد مجروحان و جان‌باختگان حادثه ۶۰ نفر است.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که به دلیل غیراستاندارد و غیرایمن بودن بخشی از محور چترود به سمت راور (همین مسیری که اتوبوس واژگون شده) و در سال‌های طولانی احداث باند دوم محور کرمان – راور، عبور کامیون و اتوبوس از این جاده ممنوع است و اینکه چگونه خودروهای سنگین از این مسیر تردد دارند، موضوع دیگری است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین