با حضور جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد؛
جلسه پدافند غیرعامل شرکت فولاد خوزستان
جلسه پدافند غیرعامل شرکت فولاو خوزستان با حضور حسن ساسانی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور و هیات همراه، امین ابراهیمی مدیرعامل، مشاوران، قائم مقامان، معاونان و مدیران شرکت فولاد خوزستان ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ در سالن کنفرانس ساختمان مدیرعامل برگزار شد.
به گزارش شمانیوز؛ امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان در این جلسه گفت: فولاد خوزستان نقش کلیدی در زنجیره فولاد کشور ایفا می نماید. با همت کارکنان پس از تامین نیاز داخلی، ۶۰ درصد محصولات این شرکت صادر می شود.
وی افزود: در سالی که شعار آن تولید، پشتیبانی ها و مانع زداییها میباشد، با ایجاد قطعی های برق و گاز، حجم تولید این شرکت بسیار کاهش یافت. البته شرکت فولاد خوزستان با افقی که برای خود مشخص نموده است، قصد دارد ۲۵ درصد تولید کشور را در صنعت فولاد به خود اختصاص دهد.
ابراهیمی گفت: در حال حاضر ۱۴۵ پروژه با هزینه بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد تومان برای توسعه فولاد خوزستان در نظر گرفته شده است.
محسن ساسانی جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور در این نشست اظهار داشت: پدافند غیرعامل عبارت است از: حفاظت از دارایی های ملی در برابر تهدیدهای تخصصی (اقدامات غیر مسلحانه). جنگ اقتصادی قواعدی دارد که حفاظت از آن بر عهدهی فرمانده اقتصادی می باشد. به دلیل اینکه تهدیدها متفاوت شده، ساز و کار محافظت از آن نیز متفاوت است. پدافند غیرعامل، سرعت، دقت و قدرت حفاظت از سیستم را افزایش میدهد.
وی افزود: فرآیندهای پولی و مالی، با قوانین وضع شده در امور بین المللی، دستاویز ابر قدرتها شده است و در حوزه اقتصاد اگر با دقت و هوشمندی پیش نرویم، با وجود بدافزارها، دچار اختلال خواهیم شد.
وی افزود: در طول سال جاری ۳ مرتبه صنایع اصلی کشور ما مورد حمله سایبری قرار گرفته است. حال اگر سیستم پولی و مالی در کشور
دچار تهاجم شود، چه اتفاقی خواهد افتاد. به همین دلیل نیاز وجود پدافند غیرعامل بیشتر احساس میشود.
ساسانی در ادامه گفت: تعریفی به نام توسعه پایدار در کشور مطرح شده است که مصادیق عملیاتی آن بر زمین مانده است. زیرا در مکانیابی و جانمایی آنها اشتباه شده است. به عنوان مثال دفتر مرکزی و پرداخت مالیات در منطقه خودشان اتفاق نمیافتد. پنجاه درصد مالیات در استانهای اصفهان و کرمان توزیع شده و مابقی در میان ۲۹ استان دیگر توزیع میشود.
وی افزود: برای هر سازمانی نیاز است که هزینههای تولید آن کاهش یافته و در مقابل، سرمایه در گردش تولید آن افزایش یابد.
ساسانی تصریح نمود: بنا بر تعریف پدافند غیرعامل، جذابیت هدف برای دشمن در طرح های اقتصادی باید کاهش یابد.
وی افزود: با وجود سطح بالای سواحل دریایی، متاسفانه بر ظرفیت اقتصادی توسعه دریایی در کشور سرمایه گذاری نشده است.
جانشین پدافند غیرعامل خاطر نشان کرد: تنها ۸ درصد سطح معدنی کشور استخراج شده است. با جانمایی شرکت های معدنی و فاصله آنها با شرکتهای صنعتی، هزینه حمل و نقل بالایی بر شرکتهای صنعتی تحمیل می شود.
وی با بیان یک سوال گفت: در زمانی که حادثهای در شرکت فولادی اتفاق می افتد، سیستم اطلاع رسانی به مدیریت و تصمیم گیری برای اولویت ورود واحدهای مربوطه چگونه انجام میشود؟ نحوه اعزام نیروهای بهداشت و درمان، زمان رسیدن نیروهای آتش نشان به محل حادثه چگونه است؟
امروزه در زمان بروز حادثه، جامعه از مدیران شرکت ها و سازمانها نداشتن اطلاعات کافی را نمیپذیرند.
غلامرضا فروغی نیا مدیر روابط عمومی فولاد خوزستان گفت: با وجود سواحل دریایی بسیار در کشور، صنعت به جای دریا محور، کویر محور میباشد.
علی اصغر مشهدی زاده معاون مالی و اقتصادی فولاد خوزستان گفت: شرکت فولاد خوزستان با مشکلاتی روبرو است؛ از یک سو تشویق شده که ارز آور است و از سوی دیگر متهم است که چرا صادرات انجام میدهد.
مدیرعامل فولاد خوزستان در این نشست گفت: قانون ماده ۲۰۱ بند ک برنامه ۵ ساله توسعه کشور می گوید: رعایت اصول پدافند غیرعامل در طراحی و اجرای طرح های حساس و مهم و یا در دست مطالعه و نیز تاسیسات زیر بنایی و ساختمان های حساس، شریان های اصلی و حیاتی کشور و آموزش عمومی مردم توسط دستگاه های اجرایی موضوع ماده ۱۷۹ این قانون به منظور پیشگیری و کاهش مخاطرات ناشی از سوانح غیر طبیعی است.
وی افزود: میزان خسارت و صدمات ناشی از عوامل و پدیده های بالقوه و یا بالفعل خسارت زا نسبت به نیروی انسانی، تجهیزات و تاسیسات با شدت صفر تا صد درصد را آسیب پذیری می گویند.
ابراهیمی افزود: در پدافند عامل دفاع در مقابل حملات خرابکارانه زمینی، هوایی، موشکی، اتمی و بمب با بکارگیری سلاح و تجهیزات جنگی و تکنیک های رزمی صورت می پذیرد ولی پدافند غیرعامل مجموعه ای از اقداماتی است که مستلزم بکارگیری جنگ افزار نبوده و با اجرای آن می توان آسیب پذیری را حذف نموده یا به حداقل ممکن کاهش داد. این اقدامات شامل افزایش بازدارندگی ها، تداوم فعالیت های ضروری و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی است. اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، جابه جایی، فریب، مکان یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفا، ماکت فریبنده و سازه های امن می باشد. در پدافند غیرعامل نهادها، بخش ها، واحدها و کارکنان می توانند نقش موثری ایفا نمایند.
وی ادامه داد: حفاظت از زیرساخت های حیاتی و از جمله ارتباطی و رسانه و ارزیابی امنیت آنان و حفاظت از تاسیسات و تجهیزات، حفاظت سازمانی، تداوم اداره مدیریت کارکنان و شبکه های اطلاع رسانی سیستم ها و دارایی ها و مراکز حیاتی درون سازمانی و ارتباطی (که در صورت انهدام موجب بروز بحران، آسیب و صدمات جدی، سامانه های هدایت کنترل و فرماندهی، تولیدی و اقتصادی، پشتیبانی ارتباطی و دفاعی می گردد) و مراکز حساس و فضای سایبری در پدافند غیرعامل بسیار مهم است.
ابراهیمی تاکید کرد: بر اساس رویکرد پدافند غیرعامل بسیاری از تاسیسات و ساختمان ها به صورت دو منظوره احداث می گردد تا به عنوان پناهگاه نیز استفاده گردد.(مانند خطوط راه آهن زیر زمینی، ایستگاه های مترو و پارکینگ های بزرگ ساختمان ها). در پدافند غیرعامل سایبری قانون کارآمدی وجود دارد، هر شخص تنها اطلاعاتی را در اختیار داشته باشد که برای انجام آن کار بدان نیازمند است. فضای سایبری به شدت مبتنی بر فناوری است و مدیران یک سازمان بایستی متخصص و مسلح به این دانش باشند. توسعه تفکر مبتنی بر ریسک و فرصت در حذف یا کاهش پیامدهای نامطلوب و از جمله تداوم اداره مدیریت کارکنان در حملات سایبری بسیار مهم است.
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: اصول پدافند غیرعامل سازمانی شامل مجموعه اقدامات بنیادی و زیربنایی که عبارتند از: انتخاب عرصه های ایمن و توسعه ایمن سازی، تعیین بهینه استقرار کارکنان در محیط های کاری، بهینه سازی فضای فیزیکی و اجرای پروژه های ایمن سازی، همگام سازی سیستم های پشتیبانی و ارتباطی، مقاوم سازی، استحکامات و ایمن سازی سازه های حیاتی و حساس، مکان یابی و آماده سازی مکان های مانور، مدیریت بحران دفاعی در صحنه های عملیاتی، استتار و نامریی سازی، ناتوان سازی سیستم های اطلاعاتی مهاجم و اختفا و حفاظت از آمار و اطلاعات سیستم های حیاتی و مهم است.
وی ادامه داد: سطوح پدافند غیرعامل سازمانی عبارتند از: سطح عالی و راهبردی پدافند غیرعامل (شورای رهبری)، تعیین خط مشی و سیاست گزاری سطح عملیاتی و تدوین برنامه های اجرایی و نظام نامه و دستورالعمل (مدیران ارشد)، سطح اجرایی و تاکتیکی پدافند غیرعامل سازمانی و اجرای مانورهای منظم سالیانه و فصلی است.
وی افزود: در شرکت فولاد خوزستان تاکنون ۳ مانور ملی در زمینه پدافند غیرعامل برگزار گردیده که از آن جمله می توان به مانور پدافند غیرعامل ایستگاه برق، (عملکرد بمب های گرافیتی) و مقابله با عملیات خرابکارانه در خصوص نشت گاز کلر و انفجار در سایت صنعتی اشاره کرد.
روابط عمومی شرکت فولاد خوزستان