شمانیوز
شما نیوز

افزایش انتقال وجه به واسطه «ساتنا» و «پایا» از امروز ​

افزایش انتقال وجه به واسطه «ساتنا» و «پایا» از امروز ​

در پی بخشنامه ​بانک مرکزی ​از امروز، سقف مبلغ دستور پرداخت پایا ​به یک میلیارد ریال و کف مبلغ دستور پرداخت ساتنا ​به۵۰۰ میلیون ریال ​افزایش یافت.

به گزارش شمانیوز، در راستای اجرای دقیق رسالت سامانه ساتنا در انتقال وجوه کلان و همچنین مدیریت حجم دستور پرداخت‌های سامانه یاد شده، از روز شنبه ۲۵ دی ماه تغییراتی در سامانه‌های ساتنا و پایا از سوی بانک مرکزی اعمال می شود. بر این اساس سقف مبلغ دستور پرداخت‌های پایا، از ۵۰۰ میلیون ریال به یک میلیارد ریال و کف مبلغ حواله ساتنا (مشتری به مشتری) ، از۱۵۰ میلیون ریال به ۵۰۰ میلیون ریال به ازای هر دستور پرداخت افزایش می‌یابد. به عبارتی مشتریان برای انتقال وجه بین بانکی با مبالغ زیر ۵۰۰ میلیون ریال، الزاماً می باید از طریق پایا اقدام کنند همچنین برای دستورپرداخت های بین ۵۰۰ میلیون ریال تایک میلیارد ریال، مشتری می تواند به انتخاب خود، از ساتنا یا پایا برای انجام حواله استفاده کنند.

ضمناً درخصوص چرخه‌های تسویه پایا در روزهای عادی (غیرتعطیل رسمی)، چرخه جدیدی در ساعت ۱۷ و ۴۵ دقیقه به منظور تسویه دستورپرداخت‌های غیرشاپرکی افزوده خواهد شد.

دستورپرداخت‌های ساتنا و پایا با مبدا و مقصد بانک مرکزی و همچنین دستور پرداخت‌های مربوط به تسویه وجوه پرداخت یاران، از شمول محدودیت‌های مبلغی ذکر شده مستثنی هستند.

در ذیل بخشنامه بانک مرکزی آمده است : مشتریان بانک‌ها که دارای انواع حساب (جاری، پس‌انداز و مدت‌دار) هستند، می‌توانند به کمک سامانه ساتنا به حساب خود یا سایر افراد در بانک‌های دیگر انتقال وجه در همان روز انجام دهند و در حقیقت این سامانه جایگزین چک‌های رمزدار بین بانکی است. تسویه مبادلات بین‌بانکی در این سامانه به‌صورت آنی، قطعی، نهایی و برگشت­ ناپذیر انجام می‌شود، مشروط بر اینکه حساب تسویه بانک دارای مانده کافی برای انجام تسویه باشد، در غیر این‌صورت مبادلات تا تامین نقدینگی و تا پایان روز در صف انتظار قرار گرفته و در صورت عدم تامین نقدینگی، درخواست‌های مربوطه ابطال و برگشت داده می‌شوند. بنابراین این سامانه برای ۲ کاربرد اساسی بانک‌ها، شامل تسویه بین­ بانکی و انجام پرداخت‌های کلان و تجاری ایجاد شده است.

همچنین سیستم پایا به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند دستور پرداخت‌های متعدد را از جانب بانک مبدأ دریافت، پردازش و برای انجام به بانک‌های مقصد ارسال کند. بانک‌ها نیز می‌توانند دستور پرداخت‌های مشتریان خویش را به صورت انفرادی یا انبوه، دریافت و برای پایاپای و انجام در بانک‌های مقصد به پایا ارسال کنند.

 

روابط عمومی بانک کارآفرین

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی