نائب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی:
پروژه بزرگ فیبرنوری USO در ۶۳ کیلومتر از مناطق روستایی آبادان اجرایی می شود
مولوی از اجرای پروژه بزرگ فیبر نوری USO در ۶۳ کیلومتر از مناطق روستایی آبادان خبر داد و گفت: این طرح از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال در ۱۷ منطقه روستایی آبادان اجرا خواهد شد.
به گزارش شمانیوز؛ «سید محمد مولوی» با اشاره به پروژه بزرگ فیبر نوری USO در مناطق کمتر توسعه یافته اظهار کرد: این طرح در سال ۱۳۹۸ از طریق وزارت ارتباطات با هدف توسعه امکانات مخابراتی و اینترنت پرسرعت مناطق کمتر توسعه یافته روستایی پیشنهاد و تصمیم به اجرا شد.
نائب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی افزود: فاز اول این طرح در ۱۲ شهرستان استان خوزستان از جمله آبادان، بهبهان، اندیمشک و ... در برنامه اجرا قرار گرفت که طی سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ در همه شهرستان های این استان به جز لالی و آبادان به سرانجام رسید.
وی با بیان اینکه پروژه بزرگ احداث فیبر نوری USO در لالی دارای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی است تصریح کرد: متاسفانه این طرح ۳۲ کیلومتری در آبادان به دلیل وجود برخی از مدیران نالایق حتی یک متر هم تاکنون کار نشده است، لذا پیرو هماهنگی و پیگیری های صورت گرفته و طی بازدید بازرسان و کارشناسان وزارت ارتباطات که به منظور برنامه ریزی و اجرای فاز دوم آن در خوزستان انجام شد، با توجه به عدم اجرای فیبر نوری USO در این شهرستان، در فاز اول مقرر شد اجرای فیبر آبادان در اولویت قرار گیرد.
مولوی اضافه کرد: همچنین با توجه به شناخت مناطق روستایی آبادان، جزئیات طراحی و پیشنهادی در خصوص اینکه علاوه بر آن ۳۲ کیلومتر اولیه که اجرایی نشد حدود ۶۵ کیلومتر دیگر به طرح اضافه شود که خوشبختانه با ۳۱ کیلومتر آن موافقت شد و طرح فیبر نوری آبادان به ۶۳ کیلومتر افزایش یافت.
وی از برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار بومی برای اجرای این طرح در آبادان خبر داد و ابراز کرد: مقرر شده عملیات اجرایی این طرح از نیمه دوم فروردین ماه سال جاری در این شهرستان آغاز شود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی به مشخصات فنی این طرح به منظور اجرا در مناطق روستایی این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: ۴۸ کیلومتر حفاری و ۶۳ کیلومتر کابل کشی فیبر نوری در ۱۸ نقطه روستایی آبادان با اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به فواید اجرای این پروژه اذعان کرد: برقراری رینگ فیبر نوری روستاهای آبادان با اجرای بیش از ۲۰ کیلومتر حفاری، کابل کشی فیبر نوری مابین فیبر نوری موجود متعلق به روستاهای مسیر آبادان به اروندکنار و مسیر آبادان به روستای خضر و شهر چوئبده از فواید اجرای این طرح است.
مولوی تاکید کرد: اکنون اگر در نقطه ای از خط فیبر نوری موجود قطعی رخ دهد؛ تمام ارتباطات تلفن های ثابت، همراه و اینترنت از آن نقطه به بعد تا اصلاح کامل فیبر نوری که گاها بیش از ۱۲ ساعت نیز به طول می انجامد، قطع خواهند ماند و این در حالی است که در صورت اجرای رینگ فیبر نوری پس از بروز قطعی در چند دقیقه ارتباط از طریق مسیر دوم برقرار خواهد شد.
وی عنوان کرد: با اجرای فیبر نوری سایت های BTS تلفن همراه اول در ۱۷ منطقه روستایی آبادان پایداری ارتباط به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و امکان ارائه اینترنت پر سرعت همراه اول 4G و در آینده نزدیک 5G در مناطق روستایی میسر می شود،.
نائب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی یاد آور شد: این مناطق روستایی شامل روستاهای سادات، ابوشانگ، تنگه ۱ و ۲، اداره بنادر و کشتیرانی چوئبده، طره بخاخ، صیداویه، منطقه پرورش میگوی چوئبده، رمیله، شلحه حاج حسین، نقش حیر، خسرو آباد، نهر سلیم منیوحی، نهر مچری نصار، نهر ابوچمبه، یادمان والفجر ۸ و نهر حمید هستند که تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار خواهند گرفت.
خبرگزاری شبستان