مجید شاکری، کارشناس ارشد اقتصاد عنوان کرد؛
بازگشت مردم به بورس حالا از جنس سواد مالی است
مجید شاکری، کارشناس ارشد اقتصاد گفت: مرور تمام مکاتباتی که در آن زمان چه در بانک مرکزی و چه در سازمان بورس وجود داشت نشان می دهد که خیلی از راهحلهایی که آن زمان به آنها توجه نشد و سپس به واکنش امنیتی به موضوع بورس رسید، همه از جنس سواد مالی بود.
مجید شاکری، کارشناس ارشد اقتصاد نیز با یادآوری وقایعی که در انتهای سال 1398 و نیمه اول 1399 افتاد به بیان نسبت آنها با سواد مالی پرداخته و گفت: مرور تمام مکاتباتی که در آن زمان چه در بانک مرکزی و چه در سازمان بورس وجود داشت نشان می دهد که خیلی از راهحلهایی که آن زمان به آنها توجه نشد و سپس به واکنش امنیتی به موضوع بورس رسید، همه از جنس سواد مالی بود.
او افزود: در آن برهه قطعا نمیتوانستیم به آنها رسیدگی کنیم اما در حال حاضر که بازار در شرایط آرامتری است میتوان به آنها پرداخت. برای مثال یکی از این موضوعات سرمایهگذاری غیرمستقیم و از طریق صندوقهاست که آن زمان نمیشد مطرح کرد. نکته دیگر موضوع ساماندهی اشخاصی است که به صورت فردی سیگنالدهی میکردند و عملا رهبری انتظارات بازار را به دست گرفته بودند.
شاکری در رابطه با آموزش سواد مالی ادامه داد: آموزش دادن سواد مالی نیازمند این است که بتوانیم برای افراد در دورههای ابتدای حضورشان، سبدهای با ریسک، نوسان و بازده کمتر ایجاد کنیم تا خارج از قالب اوراق بدهی بتوانند بازده داشته باشند. این کارشناس اقتصادی در پایان تاکید کرد: امروز بازگرداندن بازار سرمایه به مرکز نگاه مردم به لحاظ اقتصاد کلان برای بسیار مهم بوده و به آن نیاز داریم و این نیاز از جنس گفتوگو کردن و سواد مالی است.