شمانیوز
شما نیوز

اختصاصی/شمانیوز گزارش می دهد

بزرگترین ورشکستگان بانکی تاریخ!

بزرگترین ورشکستگان بانکی تاریخ!

بانکها جزو موسسات مالی درجهان هستند که می توانند به عنوان یک محور رفع مشکلات اقتصادی مورد توجه باشد. اما گاهی برخی از این بانکها به دلایل مختلفی از جمله رکود اقتصادی حاکم بر دنیا ورشکسته شده یا به مرز ورشکستگی رسیده اند.

به گزارش شمانیوز؛مریم حسینی: بانکها جزو موسسات مالی درجهان هستند که می تواند به عنوان یک محور رفع مشکلات اقتصادی مورد توجه باشد. در واقع یکی از اركان و فاکتورهای اساسی چرخه اقتصادی هر جامعه ای را بانک ها و تبادلات پولی و مالی تشکیل می دهد و این موسسات محور اقتصاديت يا چرخه اقتصادي هرجامعه محسوب می شود.

اما بانکها همیشه در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی موفق عمل نکرده و متاسفانه برخی از این موسسات در کشورهای مختلف به دلایلی که عمده ترین آن رکورد اقتصادی حاکم بر دنیاست اعلام ورشکستگی نموده اند. در فهرست زیر به شش بانک بزرگ ورشکسته در طول تاریخ اشاره شده و این در حالی است که بیشتر این بانکهای ورشکسته در خاک آمریکا قرار دارند.
بزرگترین ورشکستگان بانکی تاریخ
1- بانک اعتباری(The Long-term Credit Bank) LTCB سال 1998 در مجموع سه بانک بزرگ ژاپنی مسئول رشد اقتصادی پس از جنگ در این کشور به شمار می رفت و بانک The Long-term Credit Bank یکی از این سه بانک بود که حتی به عنوان نهمین شرکت بزرگ جهان براساس میزان دارایی شناخته می شد. اما این بانک پس از «انفجار حباب دارایی» در ژاپن 19.2 میلیارد دلار آمریکا بدهی بالا آورد. در سال 1998 دولت ژاپن بانک LTCB را به بانک تجاری تبدیل و نام آن را به شینسی بانک تغییر داد. 2- بانک MCorp 1989 برخلاف بانکهای این فهرست، ورشکستگی بانک آمریکایی MCorp به دلیل بدهی نبود بلکه به دلیل ترکیدن حباب املاک و مستغلات بود که همراه با شرایط بد اقتصادی در آن زمان همراه شد. در واقع وضعیت MCorp تصویر زنده ای از مشکلات اقتصادی فوق العاده در جنوب غربی آمریکا در نتیجه بازار متزلزل نفت، کشاورزی و املاک و مستغلات در اواخر سالهای 1980 بود. 3- بانک Bank of New England 1991 حقیقتی که باید گفته شود این است که Bank of New England تنها بانکی ورشکسته در سال 1991 نبود بلکه بانک «ملی مین» و «کانکتیکات بانک» آمریکا نیز در ان سال در بحران مالی سنگینی گرفتار شده بودند. حتی شرکت بیمه سپرده فدرال(FDIC) مجبور شد همه سپرده ها حتی رقمهای بیش از 100هزار دلار - حداکثر میزان تعیین شده - را بیمه کند سرانجام تعداد بالای وامهای بد منجر به ورشکستگی هر سه بانک آمریکایی شد. 4- First Republic Bank 1988 در طول سالهای 1980 موجی از بحرانهای پس انداز و وام تقریبا همه بانکهای جهان را تحت تاثیر قرار داده بود. «فرست رپابلیک بانک» آمریکا یکی از بانکهای بزرگی بود که با دارایی 33.4 میلیارد دلاری نهایت تسلیم این فشار شد. همچنین ورشکستگی این بانک، در طول تاریخ آمریکا بی سابقه بود به طوری که شرکت بیمه سپرده فدرال(FDIC) مجبور شد 3.9 میلیارد دلار پول به این بانک تزریق کند. در حقیقت مطالبات معوق بانک، همراه با بدتر شدن بازار املاک و مستغلات تگزاس منجر به خروج سپرده گذاران از بانک شد. 5- Continental Illinois National Bank and Trust 1984 این بانک آمریکایی در سال 1981 با 40 میلیارد دلار دارایی، به عنوان هفتمین بانک بزرگ تجاری در آمریکا شناخته می شد اما در سال 1984 در نتیجه وامهای بد، بزرگترین ورشکستگی تاریخ بانکی آمریکا را تجربه کرد به طوری که شرکت بیمه سپرده فدرال(FDIC) در نجات این بانک از ورشکستگی، ناکام ماند. 6-بانک Washington Mutual 2008 «واشینگتن میچوال» تا پیش از منحل شدن در سال ۲۰۰۸ همواره به‌عنوان بزرگترین کارگزار وام، وام‌های درجه دو و سپرده‌های پس‌انداز در ایالات متحده شناخته می‌شد. اما در طی سالهای 2007 تا 2008 به دلیل بحرانهای مالی، این بانک انتخابی جز پذیرفتن ورشکستگی نداشت و در نهایت در ژوئن ۲۰۰۸ با در اختیار داشتن شبکه‌ای از ۲٫۲۳۹ شعبه بانک و ۴٫۹۳۲ دستگاه خودپرداز با دارایی بالغ بر ۳۰۷ میلیارد دلار، ورشکسته اعلام و دارایی‌های آن، توسط شرکت خدمات مالی جی‌پی مورگان چیس خریداری شد. همچنین کلیه شعبه‌های بانکداری خرد آن به «بانک چیس» تغییر نام داده شد.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی