ارتقای رتبه شاخص تجارت فرامرزی ایران در سال ۲۰۱۷
بانک جهانی در تازه ترین گزارش اعلام کرد: شاخص تجارت فرامرزی ایران در سال ۲۰۱۷ بهبود یافته است.
به گزارش شمانیوز: همزمان گزارش این بانک درباره کارآمدی حاکمیت، از رتبه 112 دولت ایران در جهان در سال 2015 حکایت دارد. به گزارش ایبنا؛ این موضوع در آخرین گزارش بانک جهانی در خصوص بهبود فضای کسب و کار عنوان شد که بر اساس ۱۰ شاخص کوچکتر بررسی شده است و یکی از آنها به شاخص تجارت فرامرزی اختصاص دارد. در بخشی از این گزارش آمده است:"کشور جمهوری اسلامی ایران روند صادرات و واردات را با بهبود و گسترش خدمات ارائه شده از طریق پنجره واحد آسان تر کرده است."
شاخص عملکرد لجستیک ایران ۲۳ پله صعود کرد تازه ترین گزارش بانک جهانی در خصوص شاخص عملکرد لجستیک هم نشان می دهد رتبه ایران در این شاخص بین المللی ۲۳ پله صعود کرده است. این نخستین باری است که روند نزولی رتبه ایران در رتبه بندی لجستیک کشور متوقف شده و شاهد صعود قابل توجهی در بهبود عملکرد لجستیکی ایران هستیم. با توجه به اینکه ایران در زیر شاخص کارایی فرآیندهای ترخیص کالا شامل سرعت، سادگی و قابل پیش بینی بودن تشریفات اداری مثل فرآیندهای گمرکی 23 پله صعود داشته می تواند نشانگر موفقیت آمیز بودن اجرای پنجره واحد تجاری باشد.در گزارش بانک جهانی، متوسط زمان بین ارائه و پذیرش گمرکی و اعلام ترخیص برای واردات جهت محموله هایی که بازرسی فیزیکی می شوند 4 روز و محموله هایی که بازرسی فیزیکی نمی شوند 3 روز اعلام شده است. این گزارش می افزاید؛ گمرک در ایران مسئول صدور مجوزهای ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی نیست و در این امر ۲۲ سازمان دخالت دارند.
رتبه ایران از نظر کارآمدی دولت؛ 112 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بانک جهانی در جدیدترین برآورد خود از کارآمدی دولت ها که بر اساس آمار سال 2015 برابر با 1394 تهیه شده است نمره دولت ایران از این نظر را 47.1 اعلام کرد که پایین تر از ۱۱۲ کشور دیگر است. شاخص کارآمدی دولت ارقامی از 0 تا 100 را در برمی گیرد که هر چه نمره دولتی در این شاخص بیشتر باشد دلالت بر کارآمدی بیشتر آن دولت دارد. گفتنی است نمره ایران از نظر شاخص کارآمدی حاکمیت (government effectiveness) در سال 2011 برابر 41 بود که از سال بعد از آن کاهش یافت اما از 2013 مجددا صعودی شده است اما همچنان کشور از این جهت وضعیت قابل قبولی ندارد.