شمانیوز
شما نیوز

کاهش کیفیت گندم برای افزایش تولید/ورودگندم دامی به چرخه تولید

کاهش کیفیت گندم برای افزایش تولید/ورودگندم دامی به چرخه تولید

رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی با بیان اینکه خودکفایی در گندم امری کاملاً صحیح است گفت: متأسفانه ما میزان کیفیت تولید را کاهش داده ایم تا اندازه کمی آن را بالا ببریم.

به گزارش شما نیوز ، محمدرضا مرتضوی در یک نشست خبری با انتقاد از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در خرید تضمینی گندم اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی، جدولی تحت عنوان جدول پاکی گندم ایجاد کرده که بر این اساس گندم با ۷ درصد خاک و ۱۰ درصد افت مفید (۱۷ درصد افت) خرید تضمینی می کند.

وی تصریح کرد: براساس قولی که مسئولان به ما داده اند امسال جدول اصلاح خواهد شد و بر این اساس از میزان خاک، دو درصد کاسته می شود و قیمت ها نیز در جدول تغییر خواهد کرد.

رئیس هیئت مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی یادآور شد: مشکل دیگری که ما در این زمینه داریم آن است که وقتی گندم را خریداری می کنیم و قصد داریم آن را تبدیل به آرد کنیم، ضایعات محصول از جمله کاه، تخم علف و غیره را جدا می کنیم و آنها را می فروشیم. متأسفانه برخی این ضایعات را خریداری کرده و مجدداً آنها را روی گندم ها ریخته و به دولت می فروشند.

مرتضوی با بیان اینکه دولت های مختلف که بر روی کار می آیند بر بحث خودکفایی گندم اصرار دارند تأکید کرد: البته این مسئله درست است، ما از کیفیت گندم کاسته ایم تا اندازه کمی آن را بالا ببریم.

این مقام مسئول در واکنش به اظهارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شوری نان و کم کیفیت بودن گندم داخلی گفت: با تمام ارادتی که به وزیر بهداشت دارم باید بگویم وزیر بهداشت فقط می تواند در این حد اظهارنظر کند که مردم باید از مصرف زیاد نمک خودداری کنند و باقی مسائل به او مربوط نمی شود و دست اندرکاران صنعت آرد و نان باید در مورد آن اظهار نظر کنند.

آکادمی نان در تهران دایر می شود

در ادامه این نشست مهدی خانمحمدی، رئیس هیات مدیره نان های صنعتی استان تهران با بیان اینکه در زمینه کیفیت نانهای حجیم، نیمه حجیم و صنعتی بسیار تلاش می کنیم اظهار داشت: این در حالی است که ما حمایت دولت را در این زمینه نداریم.

وی با بیان اینکه امروزه برای نان های صنعتی، حجیم و نیمه حجیم آموزشگاه و دانشگاه وجود دارد گفت: طی ۱۰ روز آینده آکادمی نان در تهران دایر می شود که این اتفاق خوبی برای این حوزه است و از این به بعد کارگران ما در بخش نان صنعتی و سنتی آموزش های لازم را خواهند دید.

رئیس هیئت مدیره نان های صنعتی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه صادرات این محصولات از کشور به شکل عمده نیست و مقدار آن نیز کم است، افزود: معمولاً آن دسته از محصولاتی که سه ماه ماندگاری دارند صادر می شوند.

به گفته خانمحمدی به طور متوسط در کشور حدود ۱۴ درصد مصرف نان مربوط به نان های حجیم، نیمه حجیم و صنعتی است و ما در این زمینه از برنامه عقب هستیم. چرا که قرار بود این عدد ۴۰ درصد باشد.

گندم دامی وارداتی در چرخه تولید داخل

براساس این گزارش در ادامه این نشست قاسم زراعت کار، رئیس اتحادیه نانوایان نیز اظهار داشت: ۸۵ هزار نانوایی در سراسر کشور وجود دارد که تا سال ۹۵ تعداد این نانوایی ها ۷۲ هزار مورد بود اما براساس بخشنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۱۳۹۵/۰۵/۱۱، ۱۳ هزار نانوایی دیگر نیز به این تعداد اضافه شد که البته کار بسیار ناصحیحی بود.

وی با بیان اینکه ۹۳ درصد از مصرف نان در کشور مربوط به نان های سنتی است، افزود: ۳۵ درصد گندم تولیدی در کشور درجه یک، ۳۵ درصد درجه دو و ۳۰ درصد درجه سه است.

رئیس اتحادیه نانوایان ادامه داد: متأسفانه گندم دامی به بهانه خوراک دام از خارج، وارد و در کشور ما مجدداً وارد چرخه تولید می شود.

زراعت کار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ما روی کیفیت گندم تولیدی در کشور کار زیادی نکردیم، تصریح کرد: گندم های درجه دو و درجه سه شهرستان ها به تهران سرازیر می شود و ما باید حتماً روی کیفیت گندم کار کنیم.

وی اضافه کرد: گندم درجه یک، دو و سه باید به قیمت های متفاوت خریداری شود، نه اینکه همه آنها را به یک قیمت خریداری کنیم.

یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نان و آرد ۲ تا ۵ آذرماه با حضور ۱۷۷ شرکت داخلی و خارجی در تهران برگزار می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین