انتخابات اتاقهای اصناف برای اولین بار الکترونیکی برگزار شد
رئیس مرکز اصناف و بازرگانان ایران گفت: برای اولین بار انتخابات اتاقهای اصناف سراسر کشور به صورت الکترونیکی برگزار شد.
به گزارش شما نیوز ، سید جواد احمدی با اعلام این مطلب افزود: دبیر خانه هیات عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور برنامه ریزی جهت عملیاتی کردن برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی را در دستور کار قرار داد و به منظور اجرای بهینه این عملیات مذاکراتی با سازمان های صنفی و دیگر سازمان های مسئول در این حوزه داشتیم.
دبیر هیات عالی نظارت با اشاره به مشارکت گسترده و رقابتیتر بودن انتخابات در این دوره نسبت به قبل گفت: با توجه به گزارشهای رسیده در مجموع بیش از ۲۷۸۱ داوطلب شامل ۱۲۸۳ نفرتولیدی و ۱۴۹۸ نفر توزیعی در این انتخابات با هم رقابت کرده اند. در عین حال از ۴۰۰ اتاق اصناف فعال در این دوره، انتخابات ۲۵۵ اتاق که دوره قانونی قعالیت آنها در شرف اتمام بود، به نحوی مطلوب به صورت الکترونیکی و سراسری برگزار شد.
او با اشاره به اینکه در بعضی شهرها بین ۲۰ تا ۲۵ نفر کاندیدا برای ورود به اتاق های اصناف با هم رقابت کردند، افزود: در چند روز آینده هم مراحل قانونی که در قانون نظام صنفی دیده شده انجام خواهد گرفت و تایید اعتبارنامه و رسیدگی به شکایات احتمالی توسط کمیسیون نظارت از جمله این مراحل است.
به گفته وی پس از صدور اعتبارنامه ها و برگزاری انتخابات داخلی هیات رئیسه جدید اتاق ها شروع به کار خواهند کرد.
دبیر هیات عالی نظارت با اشاره به اینکه اقدام مذکور با استناد به ماده ۲۲ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۳۶ قانون نظام صنفی صورت گرفت، این تجربه را تجربه ای موفق دانست و ادامه داد: این اقدام می تواند زمینه آماده سازی اذهان عمومی برای برگزاری انتخابات های دیگر به صورت الگترونیکی را فراهم کند، در عین حال افکار عمومی با فواید انتخابات الکترونیکی آشنا شده و فواید و زمینه برای فرهنگ سازی در این حوزه در سطح کشور فراهم میشود.
وی به ضرورت حرکت به سمت برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی اشاره کرد و ادامه داد: تجربه ما نشان داد با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی امکان ایجاد رویه یکسان برای اجرای قانون انتخابات در همه کشور، حتی شهرستانهای دور افتاده فراهم می شود.
او با تاکید بر اینکه شرایط برای تهیه انواع گزارش های آمارها برای مدیران در این قالب وجود دارد، گفت: طبیعی است که با این وضعیت امکان اطلاع دقیقی از وضعیت موجود فراهم شده و در نتیجه ترسیم اهداف آینده بر پایه واقعیات تحقق پذیری اهداف را بالا می برد.
احمدی گفت: در حوزه اتاقهای اصناف امکان شناسایی استانهای بعضا کم کار که انتخابات معوقه زیادی دارند، فراهم می شود و پیگیری برای برگزاری انتخابات به هنگام در دستور کار قرار می گیرد.
وی با اشاره به اهمیت شفافیت فرایند برگزاری انتخابات تاکید کرد: در این قالب حریم شخصی افراد در رای گیری حفظ می شود چرا که قبلا نمایندگان کاندیداها با استناد به اینکه ممکن است برخی رای دهندگان فرضا کم سواد باشند، به شخص رای دهنده مراجعه می کردند و رای را مینوشتند اما اکنون فرد رای دهنده حتی از روی تصویر کاندیدا هم میتواند رای دهد و نیاز به حضور شخص ثالث نیست.
احمدی تاکید کرد:با برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی وقت کارمندان سازمان در حین برگزاری و همچنین پس از انتخابات حفظ میشود. در عین حال صاحبان مشاغل نیز در کمترین زمان از نتیجه رای گیری مطلع می شوند.
او گفت: امکان ثبت و پیگیری شکایت توسط کاندیداها در سامانه و شفاف شدن موضوع هم برای مسئولین رده بالا و هم اعضای سازمانهای صنفی و کاندیداها نیز در این فرآیند فراهم است.
دبیر هیات عالی نظارت درباره فرآیند اجرایی انتخابات الگترونیکی توضیح داد: دبیرخانه هیات عالی نظارت برسازمانهای صنفی کشور با توجه به وجوه مثبت این اتفاق در اردیبهشت ماه شرایط برگزاری انتخابات الکترونیکی را برای اتاق هایی که روال قانونی برگزاری این رویداد را طی کرده و به حد نصاب رسیده بودند، مهیا نمود.
او در پایان گفت: با پیش بینی مشارکت بالا در این انتخابات، اقدامات لازم برای صیانت از آرا را در دستور کار قرار دادیم.