شمانیوز
شما نیوز

بورس کالا:

برنج وارد بورس شد

برنج وارد بورس شد

مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران از عرضه برنج سفید طارم از ساعت ۱۰ صبح امروز (یکشنبه ۲۱ شهریور) در بورس کالای ایران، خبر داد.

به گزارش شما نیوز: سید اسماعیل یزدان پناه با اشاره به اینکه برنج طارم از ساعت ۱۰ صبح امروز (یکشنبه) در بورس کالای ایران عرضه می‌شود، گفت: شالیکاران، فروشندگان و خریداران برنج می‌توانند با دریافت گواهی سپرده کالایی، برنج‌های خود را در تالار بورس کالای ایران عرضه کنند.
وی افزود: نماد معاملاتی با نام "برنج ۰۱۰۴ پ ۰۱" و نام "برنج طارم ۰۱۰۴ تجارت مازندران (پ) " آماده دریافت برنج سفید طارم از مشتریان است.
او با بیان اینکه برنج‌ها باید محصول امسال باشند، ادامه داد: فرقی در بوجاری بودن یا نبودن برنج نیست و امکان عرضه برنج‌های بوجاری نشده هم در تابلوی بورس کالا وجود دارد.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران گفت: انبار این مرکز آماده دریافت برنج‌های طارم شالیکاران و فروشندگان است و برنج‌ها پس از بررسی کیفیت گواهی سپرده‌ای دریافت و محصول خود را از طریق بورس به بازار عرضه کنند.

روند ورود برنج به بورس کالا

او افزود: کشاورزان از این پس می‌توانند برنج‌های خود را برای عرضه در بازار بورس به این مرکز در آمل تحویل دهند و کارشناسان مرکز، برنج‌ها را با معیار‌های موسسه استاندارد بررسی، قیمت گذاری و وارد تالار بورس می‌کنند.
یزدان پناه با بیان اینکه آخرین روز معاملاتی برنج طارم در بورس کالای ایران ۲۱ تیر ماه سال آینده خواهد بود، ابراز امیدواری کرد با وارد شدن برنج به تالار بورس، دلالی این محصول نیز کاهش یابد و فروشنده و خریدار مستقیم با یکدیگر معامله کنند.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران گفت: فروشندگان و خریداران برای اطلاعات بیشتر در خصوص میزان برنج‌های عرضه شده، سفارش‌ها و قیمت‌های معاملاتی به سایت www.tsetmc.com مراجعه کنند.

در مورد بورس کالای ایران

بازار  کالاهای پایه در بخش های مختلف صنعتی، پتروشیمی و کشاورزی در ایران همواره با محدودیت ها و دشواری های ساختاری زیادی روبرو  بوده و  بخش عمده ای از این مشکلات مربوط به عدم استفاده از ابزارهای نوین اقتصادی  و ساختار نامناسب و ناکارآمدی بازار است که با وجود تلاش های بسیار انجام شده توسط دولت های محترم طی 2 دهه اخیر در جهت اصلاح این ساختار ، اما  شاهد عدم بازدهی مناسب و حصول نتایج مورد انتظار در این بخش بوده ایم به گونه ای که علی رغم صرف هزینه های بسیار توسط دولت برای تنظیم بازار و تعیین قیمت نهاده ها و محصولات، اما در بخش تولید و توزیع و در پی آن مصرف کنندگان همواره  با مشکلات فراوانی روبرو بوده اند که مهمترین این مشکلات را می توان به شرح ذیل  خلاصه کرد:

1-نوسانات کاذب قیمت محصولات ناشی از ارتباط  نامشخص و نامناسب میان عرضه و تقاضا

2-عدم امکان مدیریت ریسک و محافظت از نوسانات آتی قیمت

3-فقدان  یک نظام قیمت گذاری شفاف بر پایه تعادل میان عرضه و تقاضا و نیاز بازار

4-نبود یک سیستم اجرایی و ناظر بر حسن انجام تعهدات طرفین معامله

5-فقدان یک سیستم جمع آوری، پردازش و تحلیل اطلاعات و آمار تولید، واردات، صادرات و مصرف در جهت اطلاع رسانی به بازار و تصمیم گیری مطلوب

6-عدم هماهنگی میان بخش های تولیدی و بازرگانی در زمینه  واردات، صادرات  و بازار مصرف

تدابیر قانونی برای ایجاد بورس کالای ایران

 نیاز به ایجاد بازاری متشکل و سازمان یافته برای تقابل آزاد عرضه و تقاضا و دستیابی به اثرات مثبت این مهم در اقتصاد تولید و مصرف، دولت و مجلس شورای اسلامی را بر آن داشت تا بستر قانونی لازم جهت تاسیس و راه اندازی بورسهای کالایی  را در ایران فراهم سازند. در این راستا با تصویب بند (ج) ماده (95)قانون برنامه  سوم و بند (الف) قانون برنامه چهارم ، شورای عالی بورس موظف به تشکیل و گسترش بورس های  کالایی  در ایران گردید.
در پی این امر، سازمان کارگزاران بورس فلزات تهران در شهریور ماه سال82 به عنوان اولین بورس کالای کشور فعالیت خود را آغاز کرد و پس از آن نیز سازمان کارگزاران بورس کالای کشاورزی در شهریور ماه سال 83 شروع به فعالیت نمود.با تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب 1384/9/24 و بر طبق ماده 57 این قانون و تبصره آن که مقرر داشته " اموال و دارایی های سازمان کارگزاران بورس های موجود اعم از منقول و غیر منقول، وجوه نقد، سپرده های بانکی و اوراق بهادار، حقوق و تعهدات و سایر دارایی ها پس از کسر بدهی ها و همچنین وجوه ذخیره گسترش " بورس" در کمیته ای مرکب از رئیس " سازمان" نماینده منتخب کارگزاران " بورس" مربوط و نماینده " شورا" احصاء و حسب ضرورت و نیاز بین شرکت سهامی " بورس" مربوط و " سازمان" به ترتیب به عنوان سرمایه و منابع مالی در اختیار تسهیم می شود. تصمیمات این کمیته پس از تصویب وزیر امور اقتصاد و دارایی لازم الاجرا است.
تبصره -سوابق کارکنان "سازمان کارگزاران" هر "بورس" به موجب مقررات قانون کار بازخرید می گردد"، سازمان کارگزاران بورس فلزات تهران و سازمان کارگزاران بورس کالای کشاورزی منحل گردید و طی مراحل قانونی جهت تصفیه این سازمان ها آغاز شد. شرکت بورس کالای ایران به موجب ماده 58 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران که مقرر داشته " دولت اقدامات لازم را برای فعال کردن بورس های کالایی و تطبیق آن با این قانون و ارائه راهکارهای قانونی مورد نیاز را به عمل خواهد آورد" به عنوان یک شرکت جدید و کاملا مستقل از سازمان های کارگزاران بورس فلزات و بورس کالای کشاورزی ، پس از پذیره نویسی در 4 گروه سهامداری و برگزاری مجمع عمومی از ابتدای مهرماه سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرد. بدین ترتیب ، هم اکنون بورس کالای ایران با تجربه ای بیش از 10 سال ، به داد و ستد انواع محصولات صنعتی و معدنی، فرآورده های نفت و پتروشیمی و کشاورزی در قالب معاملات نقد، نسیه ، سلف ، سلف استاندارد و معاملات ابزارهای مشتقه از جمله قراردادهای آتی مشغول است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین