رپرتاژ آگهی/
فواید موسیقی شاد برای کودکان و رشد فکری آن ها
همه ما از دوران کودکی خاطرات خوبی داریم که به موسیقی مرتبط است. شاید در اولین تعطیلات خانوادگی که به یاد داشته باشید، همیشه آهنگی در رادیو پخش می شد.
همه ما از دوران کودکی خاطرات خوبی داریم که به موسیقی مرتبط است. شاید در اولین تعطیلات خانوادگی که به یاد داشته باشید، همیشه آهنگی در رادیو پخش می شد. شاید پدر و مادر شما یک آلبوم مورد علاقه داشتند که با شنیدن آن خاطرات خوشی را زنده می کند. شاید شما اقوامی داشته باشید که همیشه در حال خواندن اشعار موزیک و قصه شاد کودکانه است.
والدین به طور غریزی از موسیقی برای آرام کردن و تسکین کودکان، ابراز عشق و شادی و تعامل استفاده می کنند. والدین می توانند با یادگیری این که چگونه موسیقی می تواند بر رشد کودک تأثیر بگذارد، مهارت های اجتماعی کودکان را بهبود بخشند و برای آن ها در تمام سنین مفید باشند.
به نقل از سایت توت فرنگی، موسیقی از بدو تولد نقش بسیار مهمی در زندگی بچه ها ایفا می کند. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که با مغز ما چه می کند؟ آیا موسیقی به ما در یادگیری و پیشرفت کمک می کند؟ برای دانستن آنچه که موسیقی با مغز کودکان در حال رشد میکند، ادامه این مقاله را بخوانید.
فواید آموزش موسیقی بر رشد کودکان
رشد مغز
مغز انسان قطعه ای جذاب از آناتومی بدن است. در سن چهار سالگی، مغز ما قدرت درک زبان، ترسیم و تشخیص اشکال و حتی کار با ابزارهایی مانند سه چرخه را دارد. همه اینها با کشف توانایی های مغز مرتبط است.
این نظریه مطرح شده است که آموزش آهنگ شاد کودکانه و همچنین خواندن قصه شاد کودکانه می تواند تا حدودی رشد یک مغز سالم را تسریع کند. اصل مهمی پشت این تئوری این است که هنگام نواختن یک ساز باید به طور همزمان از بخش بیشتری از مغز خود استفاده کنید.
همچنین یک مطالعه در دانشکده پزشکی هاروارد نشان داد که دانشآموزانی که 15 ماه آموزش موسیقی دریافت کردهاند، میتوانند صداها را بهتر تشخیص دهند و مهارتهای حرکتی بهتری نسبت به همسالان خود که آموزشهای موسیقی ندیدهاند، دارند.
توسعه مهارت های مکانی و زمانی
مهارتهای مکانی و زمانی چیزی است که ما بهطور طبیعی به دلیل ارتباط با محیط اطرافمان توسعه میدهیم. این بخش از توسعه جایی است که ما شروع به درک چیزهایی می کنیم مانند اینکه چقدر فضا اشغال می کنیم. البته گاهی اوقات متأسفانه، ما اشتباه قضاوت می کنیم که آیا سرمان می تواند در بین نرده های بالکن یا پله ها جا شود یا خیر. با افزایش سن، مهارتهای مکانی و زمانی حتی بیشتر توسعه مییابند و در نهایت به ما کمک میکنند تا برای حل مسائل پیچیده، بهتر تجسم کنیم.
بهبود عملکرد تحصیلی
موسیقی می تواند به عملکرد تحصیلی کودکان کمک کند. دانشآموزانی که به طور منظم آموزش موسیقی دارند، نسبت به کسانی که آموزش ندارند، از نظر علمی بهتر عمل میکنند.
تحقیقات نشان داده که وقتی دانشآموزی در آموزشگاهی با برنامه موسیقی خوب شرکت میکند، معمولاً در آزمونهای درسی هم حدود 20 درصد نمره بالاتری کسب میکند. این یافته بدون توجه به پیشینه اجتماعی-اقتصادی آنها بود.
نظریه اصلی پشت این موضوع این است که وقتی یک مدرسه معلمان هنری را در برنامههایی مانند موسیقی و هنرهای نمایشی برانگیخته میکند، اثر مثبتی در دانش آموزان به وجود میآید.
همچنین مشخص شده است که موسیقی تمرکز و حافظه اولیه را بهبود می بخشد. وقتی دانش آموزی دارای آموزش رسمی موسیقی است، معمولاً در به خاطر سپردن اطلاعات بسیار خوب است.
درک ریاضی
موسیقی به بچه ها کمک می کند تا ریاضیات را بهتر درک کنند. برخلاف ظاهر نت موسیقی در شکل نوشتاری آنها، موسیقی و ریاضی در واقع کاملاً مشابه هستند. تعدادی از عناصر تئوری موسیقی وجود دارد که به طور کامل به ریاضیات منتقل می شود. وقتی کودک در حال یادگیری ریتم است، در واقع یک اصل اساسی ریاضی را یاد می گیرد.
توسعه مهارت های اجتماعی
موسیقی به کودکان کمک می کند تا مهارت های اجتماعی را توسعه دهند. امروزه فکر میکنم همه نگران این هستند که چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا مطمئن شویم بچههایمان مهارتهای اجتماعی مناسبی دارند. موسیقی راهی عالی برای توسعه و حفظ مهارت های اجتماعی خوب با بچه ها است.
برای شروع، موسیقی اغلب با افراد دیگر پخش می شود. برای موفقیت در اجرای یک موزیک مناسب، بچه ها باید یاد بگیرند که چگونه با هم کار کنند و کار گروهی را درک کنند. هنگامی که یک گروه در حال کار برای یک کنسرت یا آهنگ شاد کودکانه است، آنها مهارت کار گروهی را در تلاش برای رسیدن به یک هدف مشترک درک می کنند.
به بیان ساده، بچه هایی که در گروه های موسیقی شرکت می کنند، خودشان و دیگران را بهتر درک می کنند. آنها در موقعیت های گروهی بهتر کار می کنند و در نتیجه مهارت های اجتماعی توسعه یافته و مشکلات کمتری را تجربه می کنند.
***
این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.