بر مبنای تازهترین برآوردهای صندوق بینالمللی پول بررسی شد؛
جابهجایی در جدول ۱۰ اقتصاد بزرگ جهان
صندوق بینالمللی پول (IMF) در تازهترین برآورد خود از تولید ناخالص داخلی جهان در سال ۲۰۲۵، به رتبهبندی کشورها پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، بر اساس گزارش Visual Capitalist، مجموع حجم تولید ناخالص داخلی جهان در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۱۵ تریلیون دلار خواهد رسید.
رتبه نخست تولید ناخالص داخلی جهان، به اقتصاد ایالات متحده آمریکا تعلق دارد. این کشور در ۱۰۰ سال گذشته عنوان بزرگترین اقتصاد جهان را در اختیار داشته است. در سال ۲۰۲۵ نیز حجم تولید ناخالص داخلی ایالات متحده به بیش از ۳۰ تریلیون دلار خواهد رسید.
چین با ۱۹.۵ تریلیون دلار، عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان را، در سال آینده میلادی، در اختیار خواهد داشت.
پیشبینی شده، در سال ۲۰۲۵ میلادی، ایالات متحده آمریکا و چین، در مجموع ۴۳ درصد اقتصاد جهان را به خود اختصاص خواهند داد.
این گزارش حاکی است: در سال جاری شاهد برخی تغییرات در رتبهبندی کشورها بودیم، این وضع در سال آینده نیز تکرار خواهد شد.
به عنوان مثال، اقتصاد آلمان با ۴.۹ تریلیون دلار، اقتصاد ژاپن را با ۴.۴ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی پشت سر گذاشت و سوم شد.
در همین حال، هند با رسیدن به رکورد ۴.۳ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی، بالاتر از بریتانیای ۳.۷ تریلیون دلاری ایستاد و پنجمین اقتصاد بزرگ جهان شد.
پیشبینی میشود، هند در سال ۲۰۲۶ ژاپن را پشت سر بگذارد و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان شود. همچنین برآوردها نشان میدهد، اقتصاد هند، در سال ۲۰۲۸ میلادی با کنار زدن اقتصاد آلمان، به رتبه سوم جهان دست پیدا خواهد کرد.
در سال ۲۰۲۵ میلادی، اقتصادهای فرانسه، ایتالیا، کانادا و برزیل به ترتیب رتبههای هفتم تا دهم جهان را، به لحاظ تولید ناخالص داخلی، در اختیار خواهند داشت.
بر پایه برآوردهای صندوق بینالمللی پول، در سال ۲۰۲۵ میلادی، اقتصاد ایران با تولید ناخالص داخلی ۴۶۳.۷ میلیارد دلاری، در رتبه ۳۷ جدول بزرگترین اقتصادهای جهان جای خواهد گرفت.
این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده؛ با کاهش نرخ بهره بانکی، همزمان با افت تورم در آمریکا و اروپا، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال آینده به ۳.۲ درصد خواهد رسید.
صندوق بینالمللی پول در عین حال تاکید دارد؛ تنشهای ژئوپلیتیک همچنان بزرگترین مانع در برابر رشد اقتصادی جهان به شمار میرود.