اظهارات عجیب پمپئو درباره ظریف
وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی شگفتی خود را از توجه رسانه ها و مقامات جهان به وزیر امور خارجه ایران ابراز داشت.
به گزارش شمانیوز و به نقل از مهر؛ در حالی که آمریکا تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با در تنگا قرار دادن ایران، تهران را به قبول خواسته های نامتعارف واشنگتن وادار کند، صحیت های اخیر مایک پمپئو نشان می دهد ایالات متحده در این راه دستاوردی نداشته است.
سی ان اس نیوز در این رابطه می نویسد: «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، در اظهاراتی با متهم کردن وزیر خارجه ایران به دروغگویی گفت: تعجب می کنم که چرا همه به ظریف توجه می کنند.
پمپئو در ادامه گفت: جهانیان نباید به حرف های وزیر خارجه ایران گوش بدهند زیرا او می گوید حمله به آرامکو کار حوثی ها بود در حالی که ما و سعودی ها معتقدیم کار ایرانی هاست! من اصلا نمی دانم چرا دیگران به حرف های وزیر خارجه ایران گوش می دهند؟
وزیر خارجه آمریکا دیروز یکشنبه نیز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ایبیسی ادعا کرد: رئیس جمهوری ترامپ و من هر دو میخواهیم به دیپلماسی، فرصت بدهیم.
وزیر خارجه آمریکا در این باره ادامه داد: از ایران میخواهیم مانند کشوری عادی رفتار کند. ما به خوبی در مسیری قرار داریم که ایران را وادار کنیم در نهایت تصمیم بگیرد به کشوری عادی بدل شود! این تمام چیزی است که ما می خواهیم.
سخنان پمپئو نشان می دهد که دیگر همچون گذشته آمریکا کانون توجه جهانیان و کشوری که حرف اول و آخر را در معادلات جهانی می زند نیست و واشنگتن باید خود را با وضعیت کنونی موجود در جهان وفق دهد.
وی ادعاهای خصمانه خود علیه تهران را اینگونه ادامه داد: ما در چارچوب جلوگیری از جنگ تلاش میکنیم. دولت ما به شکل جدی به این موضوع رسیدگی میکند و ما مجدانه تلاش میکنیم تا به راهکار دیپلماتیک برسیم.
نگاه متفاوت رسانه ها و دولت آمریکا
همانطور که اشاره شد آمریکا تمام تلاش خود را به کار گرفته تا به هر نحو ممکن ایران را در انزوا قرار دهد. تحریم کردن «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران از سوی واشنگتن نیز بخشی از اقدامات کاخ سفید در این مسیر بوده است.
اما ظریف پس از تحریم شدن از سوی آمریکا، تا کنون دو بار به ایالات متحده سفر کرده و در هر دو بار نیز رسانه های زیادی در آمریکا با وی به مصاحبه پرداخته اند و بدین ترتیب رئیس دستگاه دیپلماسی ایران توانسته راهبرد مورد نظر تهران را در بخش سیاست خارجی به نمایش بگذارد.
دولت آمریکا در خصوص حضور هیات ایرانی در مجمع عمومی سازمان ملل نیز تلاش کرده تا با به حداقل رساندن تعداد نفرات این هیات از طریق صادر نکردن روادید، به نوعی دیگر حضور ایران را در مجمع عمومی سازمان ملل کمرنگ کند اما اظهارات روز گذشته «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران، در خصوص طرح ویژه ایران برای امنیت خلیج فارس که با واکنش «دوناللد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مواجه شد و همچنین مصاحبه ظریف با «کریستین امانپور» مجری شناخته شده سی ان ان و اعلام اینکه اگر آمریکا تحریم ها را بردارد ترامپ می تواند در همین هفته با روحانی دیدار کند، موجب شد تا اغلب رسانه ها بخش ویژه ای از تولیدات خبری خود را به مباحث ایران اختصاص دهند.
این وضعیت در حالی است که حملات شنبه گذشته یمنی های به تاسیسات نفتی آرامکو، بهانه ای شده بود تا آمریکا و عربستان با مدد گرفتن از غول های رسانه ای خود هجمه سنگینی را علیه ایران آغاز کرده و تهران را عامل این حملات معرفی کنند.
این هجمه سنگین اما با اظهارات شب گذشته پمپئو در مورد اینکه چرا همه رسانه ها و مقامات غربی به ظریف توجه می کنند، در هم شکست.
این سخنان پمپئو نشان می دهد که دیگر همچون گذشته آمریکا کانون توجه جهانیان و کشوری که حرف اول و آخر را در معادلات جهانی می زند نیست و واشنگتن باید خود را با وضعیت کنونی موجود در جهان وفق دهد.