شمانیوز
شما نیوز

یک روزنامه‌نگار دیگر عربستانی با اطلاعات جاسوسان بن‌سلمان به‌قتل رسید

یک روزنامه‌نگار دیگر عربستانی با اطلاعات جاسوسان بن‌سلمان به‌قتل رسید

منابع خبری فاش کردند با اطلاعاتی که جاسوسان محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در دفتر توییتر در دبی به او دادند، یک روزنامه‌نگار دیگر عربستانی به سرنوشت جمال خاشقجی دچار شد.

به گزارش خبرنگارشمانیوز و به نقل از تسنیم: دو کارمند سابق توییتر در آمریکا به جاسوسی برای عربستان سعودی متهم شده‌اند. براساس این اتهامات، آنها برای به دست آوردن اطلاعات شخصی کاربران توییتر از جمله منتقدان آل‌سعود به مأموران سعودی کمک کردند.

در اسناد دادگاه از این دو به‌عنوان "احمد ابوعمو" شهروند آمریکا و "علی الزباره" شهروند عربستان نام برده شده است. شخص سومی به‌نام "احمد المطیری" هم متهم به جاسوسی برای عربستان است. ادعا شده است که المطیری نقش واسط را میان این دو کارمند توییتر و دولت عربستان ایفا کرده است.

گفته می‌شود که احمد ابوعمو در سال 2015 به توییتر پیوسته بود. گمان می‌رود علی الزباره و احمد المطیری هر دو در عربستان باشند.

زباره مهندس سابق توییتر، به دسترسی به داده‌های شخصی بیش از شش‌هزار کاربر توییتر در سال 2015 بعد از اجیر شدن از سوی مأموران سعودی متهم است.

حال بعد از گذشت چند روز از این ماجرا، روزنامه انگلیسی "مترو" نوشت که بعد از اقدام دفتر توییتر در دبی در افشای هویت ترکی الجاسر روزنامه‌نگار سعودی، وی زیر شکنجه در زندان‌های سعودی به قتل رسیده است.

الجاسر مدیریت صفحه‌ای به‌نام "کشکول" را در توییتر به‌عهده داشت. این صفحه اطلاعات مربوط به نقض حقوق بشر از سوی خاندان حاکم سعودی و مسئولان این کشور را منتشر می‌کرد.

الجاسر در 15 ماه مارس سال 2018 میلادی بازداشت و همه تجهیزات الکترونی او توقیف شد.

منبعی که روزنامه مترو خبر را نقل کرده است، گفت: توییتر محلی ناامن برای مخالفان یا منتقدان رژیم سعودی شده است و از آنها جاسوسی می‌شود.

وی افزود: سعود القحطانی مشاور سابق دفتر سلطنتی سعودی هدایت "حلقه جاسوسی الکترونی" را به‌عهده دارد و تماس‌هایی در داخل دفتر توییتر در دبی دارد و منبعی از داخل دفتر اطلاعاتی درباره الجاسر داده است که به دستگیری او منجر شده است.

روزنامه مترو به توییت سابق القحطانی اشاره کرد که در آن به‌طور تلویحی به راههای دسترسی به هویت هریک از کاربران در توییتر اشاره کرده بود. او گفته بود که کشورها ابزاری برای شناسایی صاحب صفحه‌ها در توییتر دارند و می‌توان با راههای فنی مختلف "IP" را شناسایی کرد. القحطانی آن زمان به یک "راز" اشاره کرد و گفت که آن را برملا نمی‌کند. حال با بازداشت دو کارمند توییتر به‌اتهام جاسوسی معلوم می‌شود که آن راز چه بوده است.

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی