30 خواص و فایده بی نظیر دارچین برای بهبود زیبایی و سلامتی
چوب دارچین، یکی از ادویههای بسیار کاربردی و فوقالعاده با خواص مختلفی برای بهبود سلامتی است که مصرف منظم آن میتواند تاثیر بسزایی بر روی شما داشته باشد.
دارچین، این ادویه خوش طعم دارای خواص و فواید بسیاری است که مخلوطی از دارچین و عسل درمان بسیاری از بیماری ها می باشند. همچنین از دارچین می توانید برای کاهش وزن استفاده کنید.
1. کنترل قند خون:
بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن افراد انسولینی کمک می کند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از این ادویه برای کنترل قند خون خود استفاده می کنند. می توانید دارچین را به شکل چای یا به عنوان مکمل مصرف کنید.
2. دارچین برای کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید:
دارچین می تواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد. مصرف دارچین، با کاهش سطح کلسترول بد، (LDL) و تری گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL)، همراه است.
3. دارچین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر:
مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین می تواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد. دو ترکیب موجود در آن، به نام اپی کاتچین و سینامالدهید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند و همچنین از رشد رشته ای در سلول های مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری می کند.
4. دارچین برای جلوگیری از عفونت:
یکی از مزایای دارچین، توانایی بی نظیر آن در جلوگیری از عفونت مخمر مقاوم در برابر دارو است. به دلیل خواص ضد باکتری، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده اش، در درمان عفونت های داخلی و خارجی مفید است و از ایجاد میکروب ها در مثانه نیز، به خوبی جلوگیری می کند.
5. تقویت عملکرد بدن با دارچین:
دارچین به بهبود وضوح و هوشیاری روانی بدن کمک می کند. برای بهتر شدن فعالیت مغز، این ادویه را ببویید. عطر آن می تواند عملکرد شناختی را افزایش دهد و توجه و حافظه کاری را بهبود می بخشد.
6. دارچین برای جلوگیری از بیماری های قلبی:
دارچین، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند از قلب و شریان های اطراف آن در برابر عفونت و آسیب ها محافظت کند.
7. دارچین برای بهبود گردش خون:
این ادویه به بهبود گردش خون کمک می کند. همان طور که میدانید، با افزایش گردش خون، اثرات درد نیز به طور قابل توجهی کاهش می یابند. همچنین گردش خون خوب، باعث گسترش اکسیژن به سلول های بدن می شود و فعالیت های متابولیک را بالا می برد. شما با استفاده از دارچین می توانید خطر ابتلا به حملات قلبی را به میزان زیادی کاهش دهید.
8. کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، می تواند سفتی و سختی ماهیچه ها و مفاصل را از بین ببرد. دارچین برای ورزشکار و افراد مبتلا به آرتریت توصیه می شود و همچنین برای تسکین سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد می شود نیز تاثیرگذار است.
9. جلوگیری از سرطان با دارچین:
تحقیقات نشان داده است که دارچین می تواند رشد سلول های سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید، می تواند از سرطان جلوگیری کند و رشد سلول های لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.
10. تغذیه با شیر مادر:
همچنین ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.
11. جلوگیری از خونریزی با دارچین:
دارچین می تواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع بخشد.
12. کمک به بهداشت دهان و دندان با دارچین:
دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویه ها است. خواص ضد التهابی دارچین می تواند از دندان ها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین می برد.
13. دارچین برای کنترل و دفع حشرات:
دارچین می تواند بسیاری از حشرات را دفع کند. شما می توانید تکه هایی از دارچین را در قسمت های مختلف خانه قرار دهید، تا بتواند حشرات را از آنجا دور کند.
14. درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول با دارچین:
دارچین در طب چینی به عنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد.
شما می توانید دستور زیر را برای تهیه آن اجرا نمایید:
یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود 2 دقیقه به جوش آید، سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید و آن را مانند چای های دیگر بنوشید و لذت ببرید.
شما می توانید این چای را 2 بار در روز مصرف کنید. در حالی که سرماخوردگی شما بیش از 3 روز ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
15. درمان دندان درد با دارچین:
پنج قاشق چای خوری عسل را به یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنید و تکه ای از آن را روی قسمت آسیب دیده دندانتان بگذارید. این روند را 2 الی 3 بار در روز تکرار کنید، تا احساس درد شما کاهش یابد.
16. کمک به هضم غذا و رفع مشکلات گوارش با دارچین:
دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم می دهد، بلکه به هضم آن نیز کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز مفید است.
17. از بین برنده باکتری های ای کولای با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد، با باکتری ها مبارزه می کند. پراکسید هیدروژن را با روغن دارچین ترکیب کنید و می توانید آن را به آبمیوه هایتان اضافه کنید و بنوشید.
18. دارچین برای کمک به درمان بیماری PMS:
دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS می باشد. مطالعه ای نشان داد، زنانی که روزانه 5 الی 6 میلی گرم منگنز مصرف می کنند، کمتر دچار تغییرات خلقی می شوند. نتایج نشان داده است که گنجاندن منگنز، در رژیم غذایی زنان می تواند علائم مختلف این بیماری را در آنها کاهش دهند.
19. دارچین برای کمک به بهبود و تقویت روحیه:
دارچین بهترین درمان برای افسردگی های زمستانه است. همچنین مطالعاتی نشان داده است که بوی دارچین می تواند تحریک پذیری و اضطراب را نیز کاهش دهد.
20. دارچین برای حجم دهندگی لب:
به جای جراحی کردن و یا تزریق ژل، می توانید در خانه از دارچین استفاده نمایید. برای این کار یک تکه دارچین را روی لبهایتان بگذارید و چند ثانیه صبر کنید، تا زمانی که حس تندی و سوزش آن کاهش یابد سپس بشویید و بعد، روی لبهایتان وازلین را اعمال نمایید.
21. دارچین برای کمک به تحریک و افزایش رشد مو:
با مصرف منظم دارچین، می توانید از ریزش مو جلوگیری کنید. اگر پوست سر شما حساس نیست، می توانید دو قاشق غذاخوری عسل و نصف فنجان روغن زیتون گرم را با دارچین ترکیب نمایید و روی سرتان اعمال کنید. برای غلیظ تر شدن این ترکیب، می توانید تخم مرغ را نیز به آن اضافه کنید و سپس موهایتان را با رطوبتی که دارد شانه کنید و بعد از 15 دقیقه، با شامپو و آب ولرم بشویید.
22. ماسک صورت دارچین برای از بین بردن آکنه:
شما می توانید سه قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق دارچین ترکیب نمایید و سپس آن را روی صورتتان اعمال نمایید. دارچین، باکتری های تحریک کننده آکنه را متوقف می کند و عسل نیز باعث سفید شدن و طراوت پوست می شود. 10 دقیقه بعد از اعمال این ترکیب، صورتتان را با آب گرم بشویید و بعد به آرامی خشک نمایید.
23. اسکراب پوست های خشک با دارچین:
هیچ کس دوست ندارد که پوستی خشک و سرخ داشته باشد. بنابراین می توانید با حذف سلول های مرده پوستتان نرمی و درخشش را به آن بازگردانید. برای این کار می توانید دارچین، بادام، روغن زیتون عسل و نمک دریا را با هم مخلوط کنید. و روی صورتتان اعمال نمایید.
24. دارچین خوشبو کننده نفس است:
اگر از بوی بد دهان خود رنج می برید، می توانید دارچین را مصرف کنید.
25. دارچین برای جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست :
خورشید باعث تولید گلیکاسیون می شود که باعث چروک شدن می شود، عصاره دارچین تولید این ماده را کاهش می دهد. بنابراین سرعت روند پیری را کم می کند.
26. دارچین برای مدیریت و کنترل وزن:
همان طور که قبلا ذکر شد،مصرف منظم دارچین می تواند کلسترول و میزان قند خون را کنترل کند، بنابراین قادر به متابولیزه کردن کربوهیدرات ها، سوزاندن چربی ها و کاهش وزن طبیعی کمک می کند.
27. دارچین برای کاهش اضطراب و استرس:
افرادی که از اضطراب و نگرانی دائم رنج می برند، می توانند چای دارچین را به دلیل خواص آرامش بخشش، بنوشند.
28. دارچین برای درمان اگزما:
طبق تحقیقات، ثابت شده است که اعمال ترکیب یک قاشق دارچین با عسل، بر روی پوست می تواند اگزما را درمان کند.
29. دارچین برای افزایش میل جنسی:
مصرف منظم و البته کنترل شده دارچین می تواند میل جنسی در مردان و زنان را نیز افزایش دهد.
30. دارچین برای کاهش کلسترول بد خون:
غذاهای مختلفی که امروزه مردم استفاده می کنند، چرب است و دارای کلسترول و چربی های ناسالم هستند، که با گذشت زمان، منجر به بیماری های قلبی و عروقی می شوند و همانطور که در بالا ذکر شد، دارچین می تواند کلسترول بد را کاهش دهد و از التهاب بافت های داخلی جلوگیری می کند و در کل میزان خطر حملات قلبی را کم می کنند.
مواد لازم برای شربت عسل و دارچین
- عسل: دو قاشق غذاخوری
- دارچین: یک قاشق چای خوری
- آب گرم: یک لیوان
طرز تهیه شربت عسل و دارچین:
برای درست کردن این نوشیدنی ساده و مفید کافیست عسل را در یک لیوان آب گرم حل کرده و یک قاشق دارچین به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس نوش جان کنید.