شمانیوز
شما نیوز

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

بیش از ۸۰ نوع مختلف از بیماری‌های خود ایمنی وجود دارند که بر اندام‌ها، دستگاه‌ها، و غده‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارند. بیماری گریوز نیز نوعی از بیماری خود ایمنی است که در آن، دستگاه ایمنی بدن به بافت تیروئید حمله می‌کند و این غده را تحریک می‌کند تا به شکل غیر طبیعی، مقدار بسیار زیادی هورمون تیروئید تولید کند (پر کاری تیروئید).

بیش از ۸۰ نوع مختلف از بیماری‌های خود ایمنی وجود دارند که بر اندام‌ها، دستگاه‌ها، و غده‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارند. بیماری گریوز نیز نوعی از بیماری خود ایمنی است که در آن، دستگاه ایمنی بدن به بافت تیروئید حمله می‌کند و این غده را تحریک می‌کند تا به شکل غیر طبیعی، مقدار بسیار زیادی هورمون تیروئید تولید کند (پر کاری تیروئید). در حقیقت، بیماری گریوز علت اصلی پر کاری تیروئید در ایالات متحده به شمار می‌رود. برای درمان بیماری گریوز می‌توان از اقدامات پزشکی نظیر مصرف داروهای ضد تیروئید، ید درمانی، یا جراحی استفاده کرد، ولی برای حل این مشکل، درمان‌های طبیعی نیز در دسترس هستند. با این‌که این درمان‌های طبیعی باید به عنوان مکمل درمانی برای اقدامات پزشکی در نظر گرفته شوند، می‌توانند کمک موثری برای بهبود این وضعیت باشند.

 

علائم بیماری گریوز

بیماری گریوز حدود ۱۵۰ سال پیش، توسط پزشکی به نام رابرت گریوز شناسایی و تعریف شد. علائم این بیماری می‌توانند، بسته به شدت اختلال، متغیر باشند.

از آن جا که غده‌ی تیروئید مسئول انجام فعالیت‌های مهمی در بدن است، نشانه‌های بروز بیماری گریوز بسیار آشکار هستند و می‌توانند از طرق مختلف بر سلامت عمومی تاثیر بگذارند.

 

برخی از شایع‌ترین علائم بیماری گریوز عبارت هستند از:

الف. مشکل در خوابیدن

ب. سر درد

پ. گواتر – بزرگ شدن غده‌ی تیروئید. این تورم در ناحیه‌ی گلو قابل مشاهده است.

ت. میگزدم پره‌تیبیال – تورم بی‌رنگ و مومی شکل پوست که می‌تواند ظاهری شبیه پرتقال داشته باشد.

ث. تپش قلب – افزایش یا نامنظم شدن ضربان قلب (آریتمی و تاکی‌کاردی)

ج. لرزش دست

چ. افزایش اشتها

ح. کاهش وزن

خ. بیرون‌زدگی کره چشم (اگزوفتالمی یا بیماری تیروئید چشمی) – برآمدگی و بیرون‌زدگی چشم از حدقه. اگزوفتالمی بیماری گریوز معمولا دو طرفه است – یعنی در هر دو چشم بروز می‌کند.

د. تغییرات شخصیتی – پر کاری تیروئید می‌تواند باعث اضطراب، افسردگی، و زودرنجی شود. چابکی ذهنی نیز همانند ظرفیت مغزی تحت تاثیر این بیماری قرار می‌گیرد.

ذ. حالت تهوع و اسهال – ترشح بیش از اندازه‌ی هورمون توسط غده‌ی تیروئید می‌تواند باعث بروز تهوع و اسهال در بیمار شود (تیروتوکسیکوز).

ر. الیگومنوره – کاهش دفعات دوره‌ی قاعدگی در زنان

ز. تعریق زیاد

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

از آن‌ جا که کارکرد طبیعی غده‌ی تیروئید برای حفظ سلامت عمومی بدن بسیار ضروری است، درمان فوری بیماری گریوز از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

درمان بیماری گریوز

۱. مقابله با استرس

مطالعات مختلف و آزمایش‌های علمی بر روی حیوانات و انسان نشان داده‌اند، استرس می‌تواند علائم واکنش‌های خود ایمنی را افزایش و وضعیت بیمار را وخیم‌تر کند.

به همین خاطر است که شمار زیادی از بیماران مبتلا به بیماری گریوز، قبل از پیشرفت این بیماری، از استرس مزمن یا تروما شکایت می‌کنند.

 

همین مسئله مقابله با استرس را به یکی از مهم‌ترین درمان‌های خانگی برای بیماری گریوز تبدیل کرده است. به گفته‌ی پژوهشگران، استرس می‌تواند باعث بروز تغییرات روان شناختی و فیزیکی در دستگاه ایمنی بدن شود؛ و این مسئله، به کاهش تغییرات نورواندوکرین و بروز اختلال خود ایمنی منجر خواهد شد.

 

استرس باعث افزایش سطوح آدرنالین و کورتیزول در بدن می‌شود، در کارکرد طبیعی پیام‌رسان‌های عصبی اختلال ایجاد می‌کند و بیماری تیروئید را نیز وخیم‌تر می‌کند.

از این رو، توصیه می‌شود در طول روز از تمرین‌های کاهش دهنده‌ی استرس استفاده کنید. هر روز مراقبه کنید، در برنامه‌ی روزانه‌تان زمان اندکی را نیز به ورزش اختصاص دهید، یا با انجام دعا و عبادت به آرامش برسید؛ یعنی این‌که، هر کاری را که باعث آرامش‌تان می‌شود و اعصاب‌تان را آرام می‌کند، انجام دهید.

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

۲. حرکت دادن ماهیچه‌ها

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ورزش یکی از بهترین راه‌ها برای آرامش اعصاب و کاهش التهابی است که معمولا در اثر بیماری گریوز ایجاد می‌شود. بنابراین، فراموش نکنید انجام برخی از ورزش‌ها را نیز در برنامه‌ی درمان شخصی و طبیعی‌تان برای بیماری گریوز قرار دهید.

پیروی از یک برنامه‌ی ورزشی که شامل فعالیت‌های بیش از اندازه نباشد، باعث می‌شود احساس آرامش و شادی کنید و همین مسئله، به بهبود وضعیت خواب‌تان نیز کمک می‌کند. برخی از ورزش‌های آرامش‌بخشی که بسیار توصیه شده‌اند، عبارت هستند از دوچرخه‌سواری، رقص، شنا، یا یوگا. هنگام انجام ورزش، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه‌تان را نیز فراموش نکنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود بیش‌تر احساس آرامش کنید.

از آن جا که بیماری گریوز توانایی طبیعی بدن‌تان را برای ذخیره‌ی مواد معدنی در استخوان‌ها مختل می‌کند، می‌تواند باعث شکنندگی استخوان‌های‌تان شود. برای پیشگیری از کاهش تراکم استخوانی، انجام برخی تمرین‌های بدون وزنه در خانه نیز می‌تواند به تقویت استخوان‌ها و افزایش فعالیت بدنی‌تان کمک کند.

 

۳. اجتناب از سموم محیطی

قرار گرفتن در معرض انواع سموم و مواد شیمیایی محیطی در طول روز مسئله‌ای شایع و معمول است. سالانه بیش از ۸۰۰۰۰ سموم و مواد شیمیایی در ایالات متحده به کار می‌رود.

این سموم و مواد شیمیایی شامل تمام ترکیبات مجاز موجود در داروهای تجویزی، آفت‌کش‌ها، قرص‌های ضد بارداری، سایر محصولات زیبایی رایج و سموم موجود در آب شهری می‌شوند.

 

تمام این سموم و مواد شیمیایی می‌توانند این اختلال را وخیم‌تر کنند؛ بنابراین، استفاده‌ی هر چه بیش‌تر از محصولات ارگانیک در زندگی از اهمیت بالایی برخوردار است. خودداری از مصرف داروهای غیر ضروری و افزایش میزان مصرف آب در طول روز بخشی از درمان خانگی بیماری گریوز را تشکیل می‌دهند.

 

۴. انجام اقدامات لازم برای بهبود وضعیت چشم‌ها

بیماری گریوز معمولا دارای عوارضی است که می‌توانند به چشم‌ها و پوست‌ها سرایت کنند. با وجود این، برخی درمان‌های طبیعی برای مبارزه با این گونه عوارض وجود دارند.

یکی از شایع‌ترین عوارض بیماری گریوز بیرون‌زدگی کره چشم  یا اگزوفتالمی است که می‌تواند باعث بروز برخی از مشکلات بینایی شود. هم‌چنین، این وضعیت می‌تواند خشکی چشم و پف زیر چشم را نیز به همراه داشته باشد. برای خلاصی از این وضعیت ناراحت کننده، از کمپرس سرد استفاده کنید و آن را روی چشم‌های‌تان قرار دهید دهید. مرتبا از قطره‌های اشک مصنوعی استفاده کنید تا سطح رطوبت چشم‌های‌تان حفظ شود.

به خاطر بسپارید، برای محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه‌های مضر ماوراء بنفش، هنگام بیرون رفتن از خانه عینک دودی بزنید. برای پیشگیری از تجمع مایعات در اطراف چشم‌ها و بروز پف زیر چشم، هنگام خواب سرتان را بالاتر از بدن‌تان نگه دارید.

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

۵. استفاده از روغن‌های معطر

بیماری گریوز می‌تواند بر پوست نیز تاثیر بگذارد. استفاده از روغن‌های معطر برای مبارزه با آلرژی‌ها (حساسیت‌ها) و سایر وضعیت‌های خود ایمنی در بدن به عنوان یکی دیگر از روش‌های درمانی موثر برای بیماری گریوز شناخته می‌شود. از این نظر، روغن نارگیل دارای اهمیت ویژه‌ای است و به عنوان بخش جدا نشدنی از درمان‌های خانگی برای بیمار گریوز به شمار می‌رود.

برای مبارزه با ورم، خارش، و قرمزی پوست مرتبا از روغن نارگیل استفاده کنید. سایر روغن‌های معطر با تاثیرات تسکین دهندگی عبارت هستند از روغن گل سرخ، روغن اسطوخودوس، و روغن درخت چای. این روغن‌ها سرشار از خواص ضد التهابی هستند و می‌توانند تمام مشکلات پوستی را در یک دوره‌ی زمانی کوتاه تسکین دهند.

 

۶. ترک سیگار

مدت‌‌های طولانی است می‌دانیم سیگار باعث بروز آمفیزم و بسیاری از انواع سرطان می‌شود، ولی این عادت مضر می‌تواند به بروز بیماری گریوز نیز منجر شود. قرار گرفتن در معرض دود سیگار، تنباکو، و هر نوع مخدر تفریحی دیگر به طور بالقوه خطرناک، و به عنوان محرکی برای انواع مختلفی از اختلالات خود ایمنی نظیر بیماری گریوز شناخته می‌شود.

چگونگی تاثیر دود سیگار بر افزایش شدت بیماری گریوز هم‌چنان نامشخص است. با وجود این، احتمال دارد سموم موجود در سیگار باعث بروز التهاب در بدن و آسیب به بافت‌های سالم ‌شوند؛ و از این طریق، دستگاه ایمنی بدن را برای تولید سلول‌های لنفوسیت تی بیش‌تر فعال ‌کنند.

اگر سیگاری هستید، بهترین کار این است که همین الان آن را ترک کنید. به علاوه، از دود دست دوم سیگار نیز دوری کنید، زیرا این دود نیز می‌تواند به اندازه‌ی دود اصلی سیگار خطرناک باشد.

 

۷. مصرف توت‌هایی با رنگ‌های تیره

انواع توت‌ها را به تنقلات روزانه‌تان تبدیل کنید. میوه‌هایی نظیر تمشک، بلوبری، و توت سیاه منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند.

بر اساس یک قاعده‌ی سرانگشتی، هر چه رنگ توت تیره‌تر باشد، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن بیش‌تر هستند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این توت‌ها باعث تقویت و حفظ قدرت دستگاه ایمنی بدن می‌شوند. این توت‌ها نمی‌توانند از بروز این بیماری پیشگیری کنند،‌ ولی قطعا می‌توانند به محافظت از بدن در برابر اثرات مخرب این بیماری کمک کنند.

برای بهره‌مندی حداکثری از فواید این توت‌ها، لازم است روزانه دست‌کم یک وعده از این میوه‌ها مصرف کنید.

 

۸. محصولات لبنی

همان‌طور که پیش‌تر توضیح داده شد، بیماری گریوز می‌تواند کاهش تراکم استخوانی منجر شود، که متعاقبا باعث تسریع در بروز مشکلات مختلفی از جمله پوکی استخوان می‌شود. در این شرایط، ممکن است دچار کمبود کلسیم شوید، و برای بازسازی استخوان‌ها به مقدار زیادی از این ماده‌ی معدنی نیاز پیدا کنید.

 

با افزودن محصولات لبنی به وعده‌های غذایی روزانه‌تان، مقدار زیادی از این ماده‌ی معدنی را برای بدن‌تان تامین کنید. به عنوان بخشی از برنامه‌ی درمانی طبیعی برای بیماری گریوز باید پنیر، ماست، و شیر بیش‌تری مصرف کنید. چنان‌چه به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید یا به طور کلی به محصولات لبنی علاقه ندارید، از مواد غذایی غنی شده از کلسیم استفاده کنید. این مواد غذایی می‌توانند شامل شیر سویا، آب پرتقال، نان، و غذای صبحانه‌ با غلات کامل باشند.

 

به خصوص، محصولات لبنی پروبیوتیک (پاستوریزه نشده) بسیار مفید هستند، زیرا به بازیابی تعادل باکتری‌های موجود در روده کمک می‌کنند. عدم تعادل باکتری‌های روده با بروز بیماری‌های خود ایمنی در ارتباط هستند.

حتما مصرف سه وعده از این محصولات غذایی را در رژیم غذایی روزانه‌تان قرار دهید تا استخوان‌هایی قوی‌تر داشته باشید.

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

۸. دریافت مقدار زیادی ویتامین D

مواد غذایی غنی از ویتامین D برای درمان بیماری گریوز بسیار با اهمیت هستند. زیرا، در حقیقت، این ویتامین خاص ماده‌ی مغذی پر قدرتی است که با کمک کلسیم به بازیابی سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند.

به منظور افزایش ویتامین D مصرفی و پیشگیری از بروز عوارضی نظیر پوکی استخوان باید ماهی سالمون بخورید، به غذاهای‌تان قارچ اضافه کنید، یا هر روز به همراه صبحانه املت نوش جان کنید. برای بهره‌مندی از فواید ویتامین D حتما در طول روز یک وعده یا بیش‌تر، مواد غذایی غنی از این ویتامین را مصرف کنید.

 

۱۰. افزودن اسیدهای چرب امگا-۳  به رژیم غذایی

اسیدهای چرب امگا-۳ جزء اسیدهای چرب ضروری به شمار می‌روند که در اقلام غذایی مختلفی از جمله ماهی سالمون، گردو، و روغن زیتون یافت می‌شوند. این مواد غذایی به عنوان یکی از بهترین درمان‌های طبیعی برای بیماری گریوز به شمار می‌روند؛ زیرا آن‌ها باعث تقویت و بهبود وضعیت سلامتی بدن می‌شوند.

به خاطر داشته باشید، بدن قادر نیست به صورت طبیعی این مواد مغذی را تولید کند. بنابراین، باید آن‌ها را از طریق منابع خارجی وارد بدن‌تان کنید.

 

۱۱. فراسیون آبی

گیاه فراسیون آبی، با نام عملی Lycopus americanus که در زبان انگلیسی به آن bugleweed می‌گویند، نیز به عنوان یکی از داروهای گیاهی و طبیعی برای بیماری گریوز شناخته می‌شود. عصاره‌ی این گیاه خاص قادر است نشانه‌ها و علائم بیماری گریوز را از طریق کاهش سطوح بالای هورمون محرکه تیروئید در بدن بهبود ببخشد. به علاوه، این گیاه دارویی می‌تواند سایر علائم بیماری گریوز را نظیر فشار خون غیر طبیعی و افزایش سرعت ضربان قلب نیز کاهش دهد.

دست‌کم روزی سه نوبت به اندازه‌ی ۲۰ الی ۲۵ قطره از عصاره‌ی این گیاه را مصرف کنید. فرایند درمانی این گیاه تا حدودی آهسته است و ممکن است مدت زیاد به طول بینجامد. با وجود این، مصرف آن به شدت موثر است و به طور تضمین شده‌ای می‌تواند مشکلات‌تان را حل کند.

 

۱۲. انجام تمرین‌های چشمی

یکی از آسان‌ترین درمان‌های طبیعی برای بیماری گریوز و عوارض جانبی آن نظیر بیرون‌زدگی چشم‌ها انجام تمرین‌های چشمی است. این تمرین‌ها را می‌توانید با چکاندن چند قطره اشک مصنوعی در چشم‌ها شروع کنید.

اکنون دراز بکشید و چشم‌های‌تان را ببندید. کره‌ی چشم‌های‌تان را به منتهی الیه سمت راست ببرید. چند ثانیه صبر کنید و سپس، کره‌ی چشم‌های‌تان را به منتهی الیه سمت چپ ببرید. در نهایت، می‌توانید مردمک چشم‌های‌تان را به آرامی به صورت دورانی حرکت دهید.

انجام مرتب این تمرین به مدت چند هفته می‌تواند درمان بیرون‌زدگی چشم‌ها را تضمین کند.

 

۱۳. افزایش مصرف سلنیوم

در حال حاضر، بسیاری از پژوهش‌های علمی استفاده از سلنیوم را به عنوان بخشی از روش‌های درمانی خانگی برای بیماری گریوز تایید کرده‌اند. گفته می‌شود، سلنیوم با مبارزه علیه آنتی‌بادی‌های مخرب که معمولا بر اثر ابتلا به بیماری گریوز ایجاد می‌شوند، به تسکین این بیماری کمک می‌کند. هم‌چنین، نتایج یک مطالعه نشان داده‌اند، مصرف این ماده برای بازیابی سلامت غده‌ی تیروئید بعد از زایمان برای زنان باردار بی‌خطر است.

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

به علاوه، طبق تاییدات علمی، این ماده‌ی قدرتمند می‌تواند به طور موثر، با عوارض جانبی بیماری گریوز بر سلامت چشم‌ها مبارزه کند.

اکنون، ممکن است این سوال برای‌تان مطرح شود که چگونه می‌توان سلنیوم را از منابع طبیعی دریافت کرد. پاسخ این سوال عبارت است از مصرف مواد غذایی مناسب و سرشار از سلنیوم. برای دریافت مقدار کافی سلنیوم در بدن از مواد غذایی نظیر آجیل برزیلی، ماهی تن، ماهی ساردین، گوشت گوساله، گوشت مرغ، و گوشت بوقلمون استفاده کنید.

 

۱۴. مصرف ال کارنیتین

مطالعه‌ای که به شکل ویژه با هدف تعیین اثرات ال کارنیتین بر کارکرد غده‌ی تیروئید انجام شد، نشان داد این ماده می‌تواند در زمره‌ی یکی از بهترین داروهای طبیعی برای بیماری گریوز قرار بگیرد. طبق شواهد علمی، ال کارنیتین می‌تواند بر بسیاری از علائم بیماری گریوز نظیر لرزش، افزایش سرعت ضربان قلب، تپش قلب، عصبانیت، و بی خوابی تاثیر مثبت بگذارد.

هم‌چنین، مصرف این ماده در طول دوران بارداری نیز بی‌خطر شناخته شده است. بنابراین، وقت آن رسیده است که برای تامین تمام ال کارنیتین مورد نیاز بدن‌تان، از مواد غذایی نظیر گوشت گوساله‌ی کم چربی، سینه‌ی مرغ، مارچوبه، کنگر فرنگی با آرتیشو، و کلم بروکسل بیش‌تر مصرف کنید.

 

۱۵. افزایش مصرف پروتئین

پروتئین همواره برای بدن مفید است؛‌ زیرا به ایجاد ماهیچه کمک می‌کند و باعث تامین انرژی مورد نیاز بدن می‌شود. هم‌چنین، پروتئین به عنوان داروی طبیعی بیماری گریوز نیز شناخته می‌شود. کاهش وزن یکی از علائم شایع این اختلال است، و مصرف زیاد پروتئین باعث می‌شود تراکم ماهیچه‌ای دائما ثابت باقی بماند.

گوشت مرغ، لوبیا، گوشت بوقلمون، و آجیل به عنوان منبع خوبی برای پروتئین به شمار می‌روند؛ از این رو، برای تامین پروتئین مورد نیاز می‌توانید روی این مواد غذایی حساب کنید. حتی بعد از درمان بیماری‌تان نیز به مصرف این مواد غذایی ادامه دهید، زیرا کمک‌تان خواهند ماهیچه‌های از دست رفته‌تان را باز یابید.

 

۱۶. مصرف نعناع چمنی

نعناع چمنی دارویی گیاهی، و یکی از موثرترین داروهای طبیعی و خانگی برای بیماری گریوز است. اثرات این گیاه دارویی بر کاهش تولید هورمون توسط غده‌ی تیروئید و التهاب حاصل از آن، می‌توانند به آسانی علائم این بیماری را تحت کنترل درآورند.

 

۱۷. مصرف انواع کلم

خانواده‌ی کلم‌ها از جمله کلم بروکلی، کلم کالی، و گل کلم متعلق به خانواده‌ی گواتروژن‌ها نیز هستند و می‌توانند به طور موثر سطوح هورمون‌های تیروئید را در بدن کاهش دهند. این سبزی‌ها به عنوان داروهای طبیعی برای بیماری گریوز شناخته می‌شوند. این سبزی‌ها شاید نتوانند این بیماری را به طور کامل درمان کنند، ولی علائم آن را کاهش می‌دهند.

 

۱۸. کاهش مصرف کافئین

اگر از آن دسته آدم‌هایی هستید که نمی‌توانید صبح‌تان را بدون قهوه آغاز کنید، خبر بدی برای‌تان داریم. هر ماده‌ی خوراکی حاوی کافئین برای‌تان مضر است و می‌تواند بیماری‌تان را تشدید کند.

مصرف قهوه و سایر نوشیدنی‌های حاوی کافئین می‌تواند ضربان قلب‌تان را افزایش دهد، و باعث عصبانیت و حمله‌های پانیک شود؛ و نهایت، ممکن است حتی به کاهش وزن منجر شود. البته این مسائل به این معنی نیستند که باید به طور کلی هر ماده‌ی حاوی کافئین را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. فقط کافی است برای حفظ سلامتی‌تان مصرف آن را به سادگی به حداقل برسانید.

 

۱۹. پرهیز از مواد غذایی آلرژی‌زا

اگر به انواع خاصی از مواد غذایی آلرژی (حساسیت) دارید، حذف آن‌ها از رژیم غذایی نیز شامل برنامه‌ی درمانی خانگی‌تان برای بیماری گریوز می‌شود. حتی اگر این مواد غذایی باعث بروز واکنش‌های حساسیت خفیفی می‌شوند، حتما آن‌ها را به طور کامل از رژیم غذایی‌تان پاک کنید.

دلیل اهمیت حذف این گونه مواد غذایی این است که خوراکی‌های آلرژی‌زا می‌توانند علائم بیماری گریوز را در بدن تقلید کنند. حذف چنین خوراکی‌هایی می‌تواند علائم دقیق بیماری‌تان را برای‌تان روشن کنند؛ به این ترتیب، می‌توانید بر اساس همین اطلاعات، اقدامات درمانی مقتضی را به عمل بیاورید.

برخی از شایع‌ترین خوراکی‌های آلرژی‌زا عبارت هستند از گلوتن، محصولات لبنی، آجیل، سویا، و ذرت.

 

۲۰. طب سوزنی

طب سوزنی یکی از راه‌های طبیعی برای درمان و بازیابی سلامتی است که فقط طی چند جلسه تاثیر خود را نشان می‌دهد.

این راه درمانی به شما امکان می‌دهد دستگاه ایمنی بدن‌تان را تقویت کنید و علائم آزاردهنده‌ی بیماری را کاهش دهید. تاثیر طب سوزنی آن چنان سریع نیست و به سرعت باعث تسکین مشکل‌تان نمی‌شود. با وجود این، این روش درمانی به تدریج باعث ایجاد تعادل هماهنگ انرژی در سراسر بدن می‌شود.

 

۲۱. نوشیدنی آب سبزیجات

درست مانند مصرف سبزیجات پهن برگ، مصرف آب سبزیجات نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این نوشیدنی‌ها منبعی غنی از مواد مغذی و عوامل ضد التهابی هستند و می‌توانند بسیاری از علائم مربوط به این اختلال را درمان کنند. آب سبزیجات جزء درمان‌های طبیعی بیماری گریوز به شمار می‌روند.

 

۲۲. گیاه دم شیر

گیاه دم شیر یکی از داروهای گیاهی فوق‌العاده مفید برای مشکلات مربوط به غده‌ی تیروئید است. این داروی گیاهی مستقیما بر هورمون‌های تیروئید تاثیر نمی‌گذارد. با وجود این، می‌تواند باعث کاهش بسیاری از علائم مربوط به بیماری گریوز نظیر اضطراب، تپش قلب، یا بی خوابی شود.

به علاوه، گیاه دم شیر به عنوان عاملی طبیعی برای انسداد گیرنده آدرنرژیک بتا عمل می‌کند و می‌تواند هر گونه ناهنجاری قلبی را تنظیم کند. از تنتور این گیاه دارویی یا از دمنوش آن می‌توانید به عنوان درمان طبیعی بیماری گریوز استفاده کنید.

 

۲۳. گیاه سنگدانه

گیاه سنگدانه با نام علمی Lithospermum، به عنوان یکی از مفیدترین درمان‌های طبیعی برای بیماری گریوز به شمار می‌رود. انواع مختلفی از این گیاه وجود دارند که هر یک کارکردهای متفاوتی دارند. برای مثال، سنگدانه‌ی ارغوانی، که به آن گیاه مروارید نیز گفته می‌شود، برای کنترل سطوح بالای هورمون محرکه تیروئید در بدن بسیار مفید است. از سویی دیگر، سایر انواع این گیاه می‌توانند اتوآنتی‌بادی‌هایی را که می‌توانند باعث ایجاد تاثیرات مخربی در بدن شوند، تحت کنترل درآورند.

برای بهره‌مندی حداکثری از فواید این گیاه، سعی کنید با دم کردن مقداری از این گیاه در یک فنجان آب جوش، هر روز از دمنوش آن نوش جان کنید.

 

بیماری گریوز چیست؟ + مهمترین علائم و درمان

 

۲۴. ریشه‌ی سنبل‌الطیب

ریشه‌ی سنبل‌الطیب یکی از بهترین داروهای طبیعی برای درمان بیماری گریوز است؛ زیرا می‌تواند به بهبود وضعیت خواب و آرامش ماهیچه‌ها کمک کند.

بی‌ خوابی و سایر مشکلات مربوط به خواب از جمله علائم شایع بیماری گریوز هستند. ریشه‌ی سنبل‌الطیب می‌تواند با افزایش سطوح پیام رسان‌های عصبی GABA (اسید گاما آمینوبوتیریک) در مغز باعث تسکین این مشکلات شود. در نهایت، این گیاه دارویی می‌تواند بدون هیچ گونه ناراحتی به بهبود وضعیت خواب کم کند.

 

۲۵. آمله

آمله یا انگور هندی نیز می‌تواند به عنوان یکی از بهترین داروهای طبیعی برای بیماری گریوز به کار برود؛ زیرا دارای میزان بالایی از آنتی‌اکسیدان است. برای افزایش میزان اثربخشی از گیاه دارویی،‌ حتما آن را با همراه عسل میل کنید.

 

کارهایی باید انجام دهید

الف. رژیم غذایی‌تان را بر پایه‌ی میوه‌های تازه، سبزی‌ها، غلات کامل، و گوشت کم چرب برنامه‌ریزی کنید.

ب. با استفاده از ابزارهای مناسب، سرتان را هنگام خواب بالا نگه دارید.

پ. فعالیت بدنی را در سبک زندگی‌تان قرار دهید.

 

کارهایی که نباید انجام دهید

الف. مصرف سیگار و سایر دخانیات

ب. مصرف زیاد شکلات، سودا، و قهوه

پ. تحمل استرس زیاد

 

 

منبع: مجله بازده

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی