شاد هستید یا غمگین؟
یک روانشناس، بالابودن انرژی روانی را از دلایل بروز نشانه های شادی در افراد دانست و خاطرنشان کرد: افراد شاد دارای نشانه های ظاهری هستند که می توان به فعال بودن، لبخند داشتن و تلاش برای گسترش روابط بخشی اشاره کرد، در حالیکه افراد افسرده دائما غمگین ، منقبض و عبوس و عصبی هستند و با کوچکترین تلنگر از کوره در رفته و پرخاشگر میشوند.
دکتر خلیل زاده با بیان اینکه شادی یک امرنسبی است و در افراد مختلف به شکلی متفاوت نمود مییابد، توضیح داد: امروزه اکثر مردم آنگونه که باید شاد نیستند. وی ادامه داد: علت شاد نبودن در میان مردم به عوامل فیزیولوزیکی، طبیعی و محیطی مربوط است و عوامل فیزیولوزیکی نقش مهمی در افسردگی افراد دارند. از عوامل تاثیرگذار محیطی نیز میتوان به شاد نبودن مردم بخصوص قشر جوان به دلیل به بیکاری و مشکلات اقتصادی موجود در کشور و استان اشاره کرد.
خلیل زاده افزود: تورم و مشکلات اقتصادی از عوامل اصلی بالارفتن سن ازدواج و بیکاری است که نقش اساسی در شاد نبودن مردم دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ارومیه با اشاره به اینکه آب و هوا و نوع اقلیم در روح و روان مردم منطقه تاثیرگذار است، تصریح کرد: مردم مناطق گرمسیری نسبت به مردمان مناطق سردسیر شادابتر و اجتماعیتر هستند. خلیل زاده با اشاره به راهکارهای لازم برای کاهش افسردگی و افزایش نشاط در جامعه گفت: مهمترین عامل افزایش نشاط اجتماعی در جامعه اشتغال زایی است. همچنین ایجاد مراکز تفریحی و گسترش مکانهای ورزشی که جوانان انرژی ذخیره شده در خود را تخلیه کنند میتواند در این رابطه موثر باشد. این روانشناس اضافه کرد: ایجاد مشارکتهای خانوادگی و برقراری صله رحم نیز در کم کردن افسردگی تاثیر داشته و میتواند عامل شادی بین اعضای خانواده و به تبع آن در جامعه باشد.