رعایت اخلاق؛ حلقه مفقوده انتخابات
یادداشت وارده/ رضا تقی پور
حدود یک ماه به انتخابات مجلس یازدهم زمان باقی است. در زمانی که فضای جامعه هنوز درگیر رد و تایید صلاحیت داوطلبین است؛ برخی نامزدها، چراغ خاموش فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرده اند. شاید تبلیغات برای آنهایی که هم اکنون در مجلس نماینده هستند آسان تر به نظر برسد؛ چرا که با مشکلات حوزه های انتخابی خود آشنا هستند و ارتباط بیشتری با مردم دارند؛ اما این احتمال نیز وجود دارد که به دلیل ضعف در عملکردشان رای مردمی را در این دوره از دست داده باشند و اکنون برای جلب رضایت مردم در این فرصت اندک مجبور به صرف هزینههای گزاف شوند. اینجاست که دو موضوع مطرح است؛ اول رعایت اخلاق توسط نامزدها و دوم پولهایی که وارد تبلیغات انتخاباتی میشود.
نکته قابل توجه این است که با بررسی اخبار روز در مییابیم افرادی که تا چندی پیش در سکوت رسانهای به سر میبردند و هیچ واکنشی به اتفاقات و مسائل مهم روز نداشتند؛ اکنون در هر مناسبتی حضور دارند تا چهره ای همیشه حاضر و نگران از بحران های روز را به خود بگیرند؛ شاید بتوانند اهداف خود را برای رسیدن به مجلس دنبال کنند. این در حالی است که مدت زمان قانونی برای تبلیغات نامزدها تنها یک هفته منتهی به برگزاری انتخابات است ولی با این حال برخی از یک سال قبل تبلیغات خود را شروع می کنند که این خود به نوعی بی اخلاقی در قاموس انتخابات است.
از سوی دیگر بارها شاهد اظهار نگرانی نمایندههای مجلس و سایر مسئولان از ورودپول های کثیف به انتخابات بودهایم و هر بار هشدارهای جدی درباره وجود رانت و پولهای کثیف داده شده است اما به دلیل نقص در قانون انتخابات عملا از وجود این فسادها جلوگیری نشده است.
این در حالی است که رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) در بیانات خود با اشاره به ورود افراد به مجلس شورای اسلامی فرمودهاند: "آن روزى که مجلسیان خوى کاخ نشینى پیدا کنند خداى نخواسته، و از این خوى ارزندۀ کوخ نشینى بیرون بروند، آن روز است که ما براى این کشور باید فاتحه بخوانیم."
در این شرایط، رای دادن به نامزدهایی که برای ورود به خانه ملت در تلاش هستند، توسط مردمی که میخواهند بر اساس آموزههای امام راحل و رهبر انقلاب به تکلیف خود عمل کنند، کمی سخت به نظر میرسد؛ زیرا جامعه سیاست زده امروز گویی با سفارش و رهنمودهای امام راحل که همواره به ساده زیستی تاکید داشتند، فرسنگها فاصله گرفته و این فاصله در رفتار نامزدهای انتخاباتی بروز و ظهور پیدا کرده است.
از این رو در آستانه انتخابات مجلس، نیازمند شناخت دقیق و انتخاب صحیح از میان داوطلبین هستیم تا همانگونه که رهبر معظم انقلاب به انتخاب صحیح تاکید داشته و دارند، با بصیرت افرادی را انتخاب کنیم که در شأن "مجلسی در راس امور" باشند.