واعظی: صداوسیما نباید جناحی اداره شود
رییس دفتر رییسجمهوری با بیان اینکه از صداوسیما چیز زیادی جز انعکاس بدون تبعیض صحبتهای رئیسجمهوری و وزرا نمیخواهیم، گفت: تعداد اندکی از افراد سیاسی در ۱۵ سال گذشته پستهای کلیدی را در اختیار گرفته و با این جایگاه به عنوان یک حزب برخورد میکنند؛ دولت معتقد است نباید صداوسیما توسط آن گروه محدود جناحی اداره شود.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از تابناک: «محمود واعظی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، گفت: در دولت بحثی درباره تصویب خروج ایران از "ان پی تی" نداشتیم و طبیعی است که این موضوع از اختیارات خود دولت است و تصمیم آن باید جای دیگری گرفته شود. رئیس جمهوری اردیبهشتماه نامهای به سران کشورهای ۴+۱نوشت و اعلام کرد که ایران علاقهمند به ماندن در برجام است آمادگی اجرای تعهدات خود را در چارچوب برجام دارد به شرط آنکه طرفهای دیگر برجام برای حفظ آن به تعهدات خود وفادار باشند.
رییس دفتر رییسجمهوری ادامه داد: رئیس جمهوری در آن نامه اعلام کرده بود که اگر آمریکا یا هر یک از طرفین تلاش کنند تا پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود، در آن صورت ایران تصمیم به اقدامات سختتری خواهد گرفت، که خروج از "ان پی تی" یکی از آنها خواهد بود. این نوشته رئیسجمهوری برای سران کشورها بوده و ما به آن متعهد هستیم و اگر بخواهند از این مسیر خارج شوند ما هم مسیر دیگری را دنبال خواهیم کرد.
وی درباره حاشیههای و شایعات موجود درباره اختلاف دولت و صداوسیما هم گفـت: ما از صداوسیما چیز زیادی نمیخواهیم. تنها میخواهیم صحبتهای رئیس جمهوری و وزرا بدون تبعیض و بر اساس آنچه می گویند مطرح کند. اینکه برخی از مطالب به دلیل مصلحت نبودن کار نمیشود یا برداشتهای خود را از صحبتهای رئیس جمهوری و وزرا زیر نویس میکنند چندان مورد قبول نیست و چندین بار هم تذکر داده شده که زیر نویس موجود با فیلم و نوار مغایر است.
واعظی ادامه داد: ما مشکلی با رئیس صدا و سیما نداریم و روابط بسیار خوبی وجود دارد. مجموعه عظیمی از کارکنان این سازمان در سراسر کشور زحمت می کشند و دولت آنها را از خود دانسته و خود را هم از آن ها می داند و هیچ مشکلی هم با آنها ندارد. اما متاسفانه تعداد اندکی از افراد سیاسی در ۱۵ سال گذشته پستهای کلیدی را در اختیار گرفته و با این جایگاه به عنوان یک حزب برخورد می کنند. دولت معتقد است نباید صداوسیما توسط آن گروه محدود جناحی اداره شود.
رییس دفتر رییسجمهوری افزود: صدا و سیما یک رسانه ملی بوده و متعلق به کل کشور و نظام است و معتقدیم همانگونه که برای قوا و نهادهای دیگر بسته خبری تدارک می بینند در مورد دولت هم همانگونه عمل کنند. برای مثال پوشش خبری وزیر دولت که دو روز در هرمزگان از تمام جاهای سیل زده بازدید کرده در مقایسه به نهادها و افراد دیگری که مثلا در حال غذا دادن به سیلزدهها هستند یکسان نیست برای دومی ۳ دقیقه زمان اختصاص داده می شود در حالی که برای اولی تنها ۱۰ ثانیه!
وی خاطرنشان کرد: این تنها موضع دولت نیست بلکه مردم هم دوست دارند صداوسیما بدون تبعیض فعالیت تمام خدمتگزاران خود را مورد پوشش خبری قرار دهد. این به معنی اختلاف میان ما و صدا و سیما نیست و این انتقادات باید به نوعی مورد توجه قرار گیرد.
استعفای پیوندی از سوی رییس جمهوری تاکنون پذیرفته نشده است
واعظی درباره ابهامات انتخاب رئیس سازمان هلال احمر هم گفت: شورای عالی تشکیل شده در آن زمان بسیار با عجله بود و استعفایی که پیوندی به رئیس جمهوری داد هنوز پذیرفته نشده بود. لذا مشکلاتی هم در رای گیری و انتخابات به وجود آمد. در این انتخابات ۹ نفر شرکت کرده بودند دو نفر از داخل همان شورا [عالی هلال احمر] و هفت نفر از بیرون. ۷ نفر از بیرون زمان محدودی برای ارائه برنامه و حرف زدن در اختیار داشتند در حالی که بقیه عضو شورا بودند. اتفاقا همان دو نفر هم انتخاب شدند و ۷ نفر درباره موضوعات مختلف اعتراض کردند و به رئیس جمهوری نامه نوشتند.
وی گفت: رئیس جمهوری دستور پیگیری و بررسی بیطرفانه در معاونت حقوقی را داد و معاونت حقوقی به انتخابات اشکال گرفت و پیشنهاد داد این انتخابات تجدید شود و این دست خود شورای عالی است که انتخابات را تجدید کنند. اگر انتخابات درست انجام شود رئیس جمهوری هم یکی از دو نفر را انتخاب خواهد کرد. رئیس جمهوری تا زمانی که اختلاف درونی گروه ها حل نشود حکم فردی را امضا نمی کند.
ردصلاحیت داوطلبان حزب اعتدال و توسعه
واعظی گفت: اکثر نامزدهایی که از حزب اعتدال وتوسعه برای انتخابات ثبت نام کرده بودند به واسطهای که طرفدار دولت هستند رد صلاحیت شدهاند.
لازم است برای امنیت خلیج فارس با مقامات منطقه در رایزنی باشیم
رییس دفتر رییس جمهوری درباره اهداف سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران اظهار داشت: یوسف بنعلوی حامل پیامی برای تهران نبود، در حال حاضر روابط دوجانبه ایران و عمان در حال گسترش است؛ بخشی از سفر وی مربوط به توسعه و تقویت روابط دوجانبه است و بخش دیگر هم منطقهای است.
واعظی گفت: عمان در یک طرف تنگه هرمز قرار دارد و ایران نیز در طرف دیگر، تعامل ما با آنها باید زیاد باشد زیرا براساس شعار و ایدهای که ما مطرح کردهایم که «کشورهای منطقه باید امنیت منطقه را حفظ کنند»، حفظ و تقویت این امنیت بدون گفتوگو و رایزنی نمیشود.
وی با بیان این که قسمت قابل توجه سفر هفته گذشته امیر قطر به ایران نیز علاوه بر روابط دو جانبه تهران - دوحه آن درباره امنیت خلیج فارس بود، تصریح کرد: سفر روز گذشته بنعلوی هم درباره امنیت خلیح فارس بود؛ خود امنیت خلیج فارس آن قدر اهمیت دارد که وزیر امور خارجه کشورمان نیز به کشورهای منطقه سفر کند و همچنین همتایان وی در منطقه به تهران بیایند.
موضوع رابطه با ریاض نباید شبیه رابطه تهران - واشنگتن شود
واعظی گفت: هیچ وقت بحث این نبوده که میان ایران و عربستان پیامی تبادل نشود و ارتباطی نداشته باشیم، موضوع رابطه با عربستان نباید شبیه رابطه تهران و واشنگتن شود. عربستان همسایه ما است یک مشکلی برای یک مدتی پیش آمده است و جنگ عربستان با یمن هم مزید بر علت شده و گرفتاری به وجود آمده است، سیاست ایران همواره داشتن روابط خوب با همسایگان از جمله عربستان است.
وی اظهار داشت: عربستان یک کشور اسلامی است در گذشته روابط خوبی با ریاض داشتیم اکنون نیز معتقدیم که به نفع منطقه است که دولت و ملت دو کشور است که مشکلات خود را با یکدیگر حل کنیم و اجازه ندهیم رژیم صهیونیستی و دشمنان کشورهای اسلامی از این شکاف سوءاستفاده کنند.
انتقال میزبانی مسابقات فوتبال به کشور ثالث غیر ورزشی و سیاسی است
رییس دفتر رییس جمهوری انتقال میزبانی از برخی باشگاههای فوتبال کشور به کشور ثالث را توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) موضوع بسیار عجیبی دانست و بیان کرد: اولا باید تلاش کنیم که این اتفاق نیفتد؛ اما این موضوع یک اقدام غیرورزشی و غیرحرفه ای است هر چه ما بررسی میکنیم متوجه میشویم این مساله سیاسی شده است؛ وزارت امور خارجه و ورزش و جوانان تلاش بسیار خوبی کردهاند هم دولت نیز باید کمک کنند این مساله حل شود.
واعظی از مردم، ورزش دوستان و رسانههای مختلف و صداوسیما و همچنین تیمهای صعودکننده که در موضوع لغو میزبان باشگاههای فوتبال در ایران وحدت و انسجام نشان داده و خوب عمل کردند تشکر کرد و گفت: همه به گونهایی عمل کردند که دشمنان نتوانند از داخل ایران چند صدایی و نظرات تفاوت احساس کنند؛ اگر همیشه به همین روش پیش برویم موفق خواهیم شد.