شمانیوز
شما نیوز

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

باید در برابر نادیده گرفتن اصول فرهنگی مقاومت کرد/ ارتقای سطح فرهنگی جامعه از کارکردهای جامعه دینی است

باید در برابر نادیده گرفتن اصول فرهنگی مقاومت کرد/ ارتقای سطح فرهنگی جامعه از کارکردهای جامعه دینی است

​نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: متولیان فرهنگی کشور باید در برابر نادیده گرفتن اصول فرهنگی از سوی برخی هنرمندان به نام آزادی و روشنفکری مقاومت کنند.

به گزارش  شمانیوز و به نقل از سراج24؛ علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبر۲۴ با اشاره به اجرای نمایش «مخاطب» و مسائلی که در رسانه ها پیرامون آن مطرح شده است، گفت: آنچه مسلم است کارکرد ضد فرهنگی این گونه آثار هنری و نمایشی بر همگان واضح و مبرهن است.

وی افزود: امر فرهنگ امری است که در کشور ما باید مدیریت آن ثبات داشته باشد به این معنا که این امر چاچوب هایی دارد که باید طبق آن چرچوب ها حرکت کرد.

خضریان با بیان اینکه باید جامعه را به سمت اعتلای فرهنگی سوق دهیم  گفت: اصولا در فرهنگ به دنبال ارتقای سطح بینش جامعه هستیم تا جامعه رشد کند و این خود، کارکرد امر فرهنگ در جامعه دینی است.

 وی با بیان اینکه در شرایط امروز جنگ نرم دشمن در حال طراحی است و به دنبال واگرایی از ارزش های خودی و همگرایی با ارزش های رقیب است گفت: حتما باید در سیستم مدیریت داخل کشور عکس این قضیه عمل شود و باید همگرایی را به سمت ارزش های ملی و مذهبی و خودی تقویت شود و نسبت به ارزش های رقیب و فرهنگ غربی واگرایی وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس افزود: حال اگر مقرر است که امر فرهنگ در کشور ما اینگونه عمل کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداو سیما، کمیسیون فرهنگی مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی و همه دستگاههای سیاست گذار و قانون گذار و یا مجری در عرصه فرهنگ همه باید در چارچوب و یک سند کلان حرکت کنند.

وی یادآور شد: متاسفانه بعضا شاهدیم که به نام آزادی یا روشنفکری، این چارچوب نادیده گرفته می شود و یا از طرف دیگر بالعکس با بعضی از افراطی گری ها تقویت همگرایی با ارزش های خودی  در داخل دیده نمیشود در حالیکه باید تعادل و شرایط مطلوب را در مدیریت فرهنگی شاهد باشیم.

وی افزود: متاسفانه گزارش هایی که گاهی اوقات از بعضی عرصه های هنری در کشور و یا جشنواره های خارجی چه در داخل و چه در خارج می رسد و رفتاری که از برخی هنرمندان سر می زند نشان دهنده این است که خلاف این رویه اقدام می شود.

خضریان تصریح کرد: در موضوع تئاتر مخاطب و اتفاقی که افتاد شاهد دیالوگ های غیر اخلاقی به شنیع ترین وجه ممکن بودیم که تاسف برانگیز است.

وی با بیان اینکه نباید نسبت به فرهنگ بی تفاوت باشیم و به بهانه اینکه امروزه مسایل اقتصادی و معیشتی پر رنگ است بگوییم فرهنگ از اولویت خارج است گفت:  بعضا این موضوع به عنوان یک توافق نانوشته در برخی دستگاههای اجرایی احساس می شود و یا به دستگاههای تصمیم گیر این رویکرد تزریق می شود در حالی که همین تفکر ناشی از جریان رقیب است که سیستم محاسباتی تصمیم گیران، سیاست گذاران و مجریان را دچار اختلال می کند که از نظر ما زیر سوال است.

وی افزود: در کنار این مسئله باید این نکته را در نظر داشت که ما از دستگاه مجری یا سیاست گذار امر فرهنگ که انتظاری کار اقتصادی نداریم و این دستگاهها در برهه مشکلات اقتصادی حقوق و بودجه می گیرند که برای ارتقای فرهنگ تلاش کنند.

عضو کمیسیون اصل نود مجلس تاکید کرد: اگر قرار است این نگاه غلبه پیدا کند، مسئولان ، تصمیم گیران و مجریان این دستگاهها استعفا دهند و اجازه دهند به مشکلات اقتصادی کشور رسیدگی شود.

وی افزود: اگر امر فرهنگ مهم است و ما قائل به این اهمیت و ضرورت هستیم، دستگاههایی که در حوزه اقتصادی فعالیت می کنند، کار خود را به درستی انجام دهند و دستگاههای فرهنگی هم باید کار سیاست گذاری و اجرای امر فرهنگی خود را درست انجام دهند و به افکار عمومی هم این نباید القا شود که این ها برخی اولویت و یا عدم اولویت دارند.

این کارشناس مسائل فرهنگی و رسانه تصریح کرد: این مسائل توامان با یکدیگر است چراکه یک جامعه در حوزه امر فرهنگی همان قدر نیازمند ارتقا و تحول است که بعضا در حوزه اقتصادی نیز حتما لازم است و هیچ کس یک حوزه را مانع حوزه دیگر نمی داند.

 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۴ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین