شمانیوز
شما نیوز

بالاگرفتن اختلاف بین عارف و روحانی

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز):با بالا گرفتن اختلافات و بگو مگوها میان دو نامزد جریان اصلاحات طرحی به نام "نامزد واحد" را کلید زده اند تا شاید بتوانند اختلافات ریشه ای را که میان دو حزب اصلاح طلب و کارگزار را برای مدتی کوتاه پنهان کنند. با توجه به نوع افکار تندرو و نسبتا میانه رویی که در دو تفکر اصلاح طلبی و کارگزاران حضور دارند، به نظر می رسد طرح وحدت میان عارف و روحانی بسیار سخت تر از آن است که گمان می کنند. واقعیت این است که اختلاف اصلاح طلبان به مراتب خیلی بیشتر از اختلاف میان کاندیداهای اصول گراست. بالاگرفتن بگو مگو ها میان طرفداران این دو نامزد اصلاح طلب این واقعیت را تایید می کند.

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)،این روزها در فضای رسانه ای اصلاح طلبان طرحی به نام "نامزد واحد" را کلید زده اند تا شاید بتوانند اختلافات ریشه ای را که میان دو حزب اصلاح طلب و کارگزار از ابتدا بوده، در این مقطع زمانی حتی اگر به شکل ظاهری هم که شده کنارگذاشته و وحدت نمایی کنند تا شاید هرآنچه رای دارند را در سبد یکی بریزند.

تلاش های گسترده و طولانی پشت پرده تا قبل از این در محافل به شکست انجامیده است، زیرا تمام سعی جریان موسوم به اصلاحات بر این بود که باید یک نامزد وارد انتخابت شوند، ولی دیدیم که افراد این جریان همگی اقدام به نام نویسی کردند و هر روز علیه یکدیگر در رسانه ها و سخنرانی ها و نشست های خبری موضع گرفتند و تاکید کردند تا آخر در رقابت می مانند و به نفع آن یکی کنارنخواهند رفت.

بسیاری از چهره های این جریان اذعان دارند که نباید فرصتی را که نظام برای حضور سیاسی آنها در اختیارشان قرار داده است از دست بدهند به همین دلیل علی رغم ژست های ظاهری که می گیرند در محافلشان تاکید دارند که باید در این رقابت حساس قدرتمندانه شرکت کنند و به هر نحوی شده راهی برای نفوذ و بازگشت به عرصه قدرت باز کنند.

استراتژی روحانی در تبلیغات این است که با ادبیاتی خاص و به زبان آوردن مواضعی ، اقبال طیف تندرو اصلاح طلبان را در برای خود جذب کند؛ اما عارف نیز با همین استراتژی سعی می کند از روحانی عقب نماند.

این چند روز اخباری در رسانه ها منتشر شد که حکایت از بالاگرفتن اختلافات میان عارف و روحانی داشت. برخی رسانه ها با بازخوانی اختلافات این دو نفر در سالهای گذشته نشان دادند که اختلافات آنها ریشه ایست و این رقابت سیاسی هم بر آن افزوده است.

خبرهایی نیز حاکی از آن است که جمعی از مشاوران هاشمی و خاتمی در حال نهایی کردن طرح اجماع اصلاح طلبان هستند، گرچه تاکنون این طرح نهایی نشده و به تصویب بزرگان جریان اصلاحات نرسیده، اما روزهای آینده تصمیماتی درباره این طرح، نهایی و اعلام خواهد شد.

به هر حال مجددا برخی چهره ها فشار هایی را برای به اجماع رساندن اصلاح طلبان با کمک هاشمی و خاتمی در پشت صحنه آغاز کرده اند . جمعی از مشاوران هاشمی و خاتمی در حال نهایی کردن طرح اجماع اصلاح طلبان هستند گرچه تاکنون این طرح نهایی نشده و به تصویب بزرگان جریان اصلاحات نرسیده است.

در این میان اختلاف میان اصلاح طلبان و اپوزیسیون، نیز بالا گرفته است . به دنبال تحرکات برخی اصلاح طلبان برای فاصله گذاری با فتنه سبز و بازگشت به چارچوب حاکمیت این فاصله و اختلاف نیز شدت گرفته است. در حالیکه طیفی از اصلاح طلبان تندرو گزینه تحریم و آشوب گری را در دستور کار داشتند.

گفته می شود برخی عناصر خارج شده در کشور به محافل اصلاح طلب تندرو در داخل، این پیام توام با گلایه و اعتراض را منتقل کرده اند که شما با وعده ساختارشکنی، بایکوت حاکمیت و ایجاد انسجام میان اپوزیسیون و پیشبرد پروژه براندازی! ما را به خارج کشور فرستادید اما حالا خودتان از آن ادعاها عقب نشینی کرده و عملا مهر ابطال به جنبش سبز می زنید.

یادآور می شود پیش از این عباس عبدی از طیف رادیکال حزب مشارکت- که در سالهای نه چندان دور حتی شعار خروج از حاکمیت را می داد- طی سلسله مقالاتی تاکید کرد جنبش سبز حرکتی رمانتیک و کور بود که در عمل ظرفیت های فعالیت اصلاح طلبان را بر باد داد و به دنبال وادار کردن کسانی چون خاتمی به خودکشی و انتحار بود.

با این وصف یکی از سؤالات مهمی که باید از سوی اصلاح طلبان و حامیان فتنه سبز پاسخ داده شود این است که آیا پا نهادن در فتنه سبز، انتحار بود یا تصمیم به فاصله گذاری با فتنه و سیاست و تحریم؟

چالش میان دو جریان داخلی و خارجی در حالی است که در داخل و در میان اصلاح طلبان نیز با اختلاف نظرهای جدی مواجه می شود. به عنوان مثال در حالی که محمدرضا خباز (عضو حزب اعتماد ملی و فراکسیون اقلیت مجلس) خاتمی را محور مناسبی برای تجدید فعالیت اصلاح طلبان می داند، مرتضی سجادیان عضو مرکزیت کارگزاران سازندگی به انتقاد شدید از خاتمی پرداخته است. خباز به باشگاه خبرنگاران گفته است: محوریت خاتمی برای جمع شدن اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری موثر است اما معنای محور بودن خاتمی این نیست که وی نامزد انتخابات شود.

اما مرتضی سجادیان مدیر مسئول روزنامه توقیف شده کارگزاران معتقد است: پرچم هدایت اصلاح طلبان برای فعالیت در انتخابات ریاست جمهوری باید به دست کسی غیر از خاتمی سپرده شود. کسانی باید محور فعالیت های اصلاح طلبان باشند که در چارچوب نظام فعالیت خود را انجام داده اند. با توجه به انتقاداتی که در این راستا به خاتمی داریم، او نمی تواند محور اصلاح طلبان باشد.

وی همچنین در گفت وگو با «مهر» درباره کمرنگ شدن فعالیت موثر اصلاح طلبان اظهار داشت: اصلاح طلبان به دلیل مصالح نظام و جلوگیری از سوء استفاده عناصر بیگانه از آنان فعالیت و حضور پررنگی در صحنه سیاست ندارند.

عضو شورای مرکزی کارگزاران افزود: اپوزیسیون خارج نشین همیشه در کمین هستند تا صحبت و اظهارنظری از سوی اصلاح طلبان صورت بگیرد که آن را پیراهن عثمان کنند و در جهت منافع و عقده های روانی خود از آن بهره گیرند بنابراین بخاطر مصالح نظام سکوت کردیم.

سجادیان گفت: این حضور باید پررنگ تر شود اما به گونه ای که موجب سوء استفاده عوامل بیگانه نشود.

وی گفت: افراد منطقی و چهره های معتدل زیادی در جریان اصلاحات وجود دارند که می توانند هدایت این جریان را برعهده بگیرند تا حضور پررنگ تری در انتخابات ریاست جمهوری داشته باشیم.

به نظر می رسد اگر اصلاح طلبان یک آسیب شناسی جدی از عملکرد گذشته خود داشته باشند و بخواهند داخل نظام حرکت کنند کسی مانع آنها نیست ولی باید از همگرایی با آمریکا و غرب دست بردارند تا در نظر مردم جایگاهی داشته باشند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی