آمریکا دسترسی ایرانیان به فیس بوک و توئیتر را تسهیل کرد
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): امریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، تحریم فناوری ارتباطاتی به ایران را آزاد کرد ولی همزمان، ۶۰ تن از مسئولان دولتی ایران را وارد فهرست تحریمهای خود کرد.
به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، روزنامه جوان نوشت: وزارت خزانه داري امريكا روز پنجشنبه اعلام كرد كه دسترسي به تلفنهاي اپل، نرم افزارهاي جديد از اين به بعد مشمول تحريم هايي نخواهد بود كه امريكا از سال ۱۹۹۲ عليه ايران اعمال كرده است. رويترز گزارش كرد كه كمكردن تحريمهاي امريكا بر تكنولوژي ارتباطاتي تلاشي از سوي دولت امريكا براي ابراز حسن نيت به شهروندان ايراني قبل از انتخابات ملي در ايران است.
منابع امريكايي ميگويند هدف از كاهش تحريم دسترسي به تكنولوژي ارتباطاتي، تسهيل دسترسي ايرانيها به شبكههاي اجتماعي از جمله توئيتر و فيس بوك در آستانه انتخابات رياست جمهوري ۱۴ ژوئن(۲۴ خرداد ماه) و اثر گذاري بر انتخابات از اين طريق است. وزارت خارجه امريكا در جريان اغتشاشات سال ۱۳۸۸ نيز از برخي شبكههاي اجتماعي از جمله شبكه فيس بوك خواسته بود كار تعميراتي خود را به تعويق بيندازند تا كاربران ايراني امكان استفاده از آن را داشته باشند.
از آن زمان تاكنون بحثهايي در اين باره مطرح بوده كه دولت امريكا همزمان با تشديد فشارها بر ايران، تحريمهاي بخش تكنولوژي ارتباطات را كاهش بدهد تا شبكههاي اجتماعي مانند فيس بوك و توئيتر نقش بيشتري در ساماندهي افكار عمومي در ايران داشته باشند. طرفداران كاهش محدويت بر شبكههاي اجتماعي در ايران ميگويند كه اين شبكه هااز جمله فيسبوك، يوتيوب و توئيتر در جريان اعتراضات جهان عرب كه در غرب نام «بهار عربي» نام گرفت، اثرات جدي داشتند.
دولت امريكا اولين بار در سال ۲۰۱۰ تحريم فناوريهاي ارتباطاتي عليه ايران را كاهش داد و شركتهاي امريكايي اجازه پيدا كردند كه برخي نرمافزارها و همچنين خدمات اينترنتي مانند چت و ايميل را براي ايران در نظر بگيرند.
وندى شرمن، معاون وزير امور خارجه امريكا در گفتوگو با بىبىسي از لغو تحريم فروش تلفن همراه و رايانه به ايران خبر داده و گفت كه امريكا در پي رفع موانع فروش مواد غذايي و دارو به ايران است. روز چهارشنبه كه وندي شرمن در گروه ۱+۵ با ايران مذاكره ميكند، گفته بود دولت امريكا مجوز كلى براى لغو اين تحريمها صادر خواهد كرد و راه براى فروش قانونى وسايل ارتباطى به ايران باز ميشود. به گفته او، دولت امريكا اين تصميم را گرفته تا تحريمها مانعى براى استفاده از تكنولوژىهايى كه مردم براى ارتباط بهتر و سريعتر به آنها نياز دارند، ايجاد نكند. اين موضوع هم شامل سختافزار ميشود و هم شامل نرم افزار.
شرمن يادآوري كرد كه دولت امريكا سه سال پيش هم تعدادي از اقلام نرم افزارهاي ارتباطي را از شمول تحريمها خارج كرده بود. او گفت باراك اوباما، رئيسجمهورى امريكا متعهد است كه جلوي ايجاد يك «پرده آهنين ارتباطي» دور ايران را بگيرد. خانم شرمن گفت: دولت اوباما هيچ علاقه اى ندارد كه ارتباط مردم ايران با هم و با خارج محدود يا قطع شود. معاون وزير امور خارجه امريكا گفت: ما يك تيم ويژه به كشورهاى مختلف فرستاده ايم تا موانع فروش مواد غذايى و دارو به ايران را رفع كنيم. او گفت كه وضعيت فعلي اقتصاد ايران «نتيجه سوءمديريت دولتمردان در تهران» است و تأكيد كرد كه رفع ساير تحريمها به تصميم حكومت ايران بستگي دارد.
تحريم جديد ۶۱ مقام ايراني از سوي امريكا ايالات متحده همزمان با كاهش محدوديتهاي مربوط به تكنولوژي ارتباطاتي، ۶۱ تن از مسئولان دولتي ايران را نيز به اتهام آنچه سركوب آزادي بيان و سوءاستفاده از قدرت خواند به فهرست تحريمهاي خود اضافه كرد. جنيفر پساكي، سخنگوي وزارت خارجه امريكا مدعي است تحريمهاي جديد دستگاه اطلاعاتي ايران را نشانه رفته و افراد ليست جديد به اتهام سوء استفاده از قدرت، تحريم و در فهرست سياه امريكا قرار گرفتهاند. ديويد كوهن، رئيس كميته تحريمهاي اين وزارتخانه مدعي شده است در ايران آزادي بيان نقض ميشود.