مدیرعامل فولاد شادگان در جمع خبرنگاران تشریح کرد؛
افتتاح پروژه فولادسازی شادگان؛ چالشها و چشماندازهای پیش رو
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در نشست خبری ششمین جشنواره و نمایشگاه صنعت فولاد ایران، به چالشهای انرژی و ناترازی برق و گاز اشاره کرد که موجب افت شدید تولید این شرکت شده است. او همچنین به برنامههای توسعهای شرکت و چشماندازهای صادراتی فولاد شادگان پرداخت و گفت: این پروژه بهطور مستقیم برای بیش از ۷۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد کرد و با بومیسازی تجهیزات، سهم قابل توجهی از نیازهای داخلی را تأمین کردهایم.
به گزارش شمانیوز، شرکت صنعت فولاد شادگان در حاشیه برگزاری ششمین جشنواره و نمایشگاه صنعت فولاد ایران، از افتتاح پروژه فولادسازی خود خبر داد. این پروژه که به تازگی به مرحله بهرهبرداری رسیده است، ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن فولاد با گریدهای مختلف را داراست. اما در جریان این نشست خبری، حسین کهزاد، مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان، به چالشهای جدی انرژی و ناترازی برق و گاز اشاره کرد که در حال حاضر به یکی از بزرگترین معضلات صنعت فولاد تبدیل شده است.
کهزاد در پاسخ به سوال خبرنگار شمانیوز درباره تأثیر محدودیتهای انرژی بر پروژه فولادسازی، گفت: متاسفانه ناترازی انرژی، یکی از معضلات اصلی ما در صنعت فولاد است. ما به عنوان شرکت فولاد شادگان، علیرغم اینکه تنها واحد احیای آهن اسفنجی را در مدار داشتیم، حدود ۸۰ هزار تن تولید خود را به دلیل محدودیت برق از دست دادیم. در نیمه دوم سال جاری از ۲۰ مهرماه دچار محدودیت گاز شدیم که بیش از ۳۰ درصد از تولید روزانه ما کاسته شده است و از نرخ تولید ۱۱۵ تن در ساعت به ۷۰ تن در ساعت رسیدهایم. این ناترازی انرژی ضربه مهلک و کمرشکنی به صنعت فولاد وارد کرده و در صورت ادامه این روند، به طور جدی میتواند صنعت فولاد را زمینگیر کند.
وی در ادامه به مشخصات فنی پروژه اشاره کرد و گفت: پروژه فولادسازی شرکت فولاد شادگان ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن را دارد که محصول نهایی آن بیلت با سایزهای ۱۳۵۰ در ۱۵۰ و ۲۰۰ در ۲۰۰ است. در این طرح، بیش از ۱۰ هزار شمع کورهای و ۲۷ هزار تن سازه فلزی استفاده شده است. همچنین عملیات لولهگذاری با بیش از ۲۵۰ کیلومتر لوله و بیش از ۷۰۰ کیلومتر کابلکشی صورت گرفته و حدود ۷۵ هزار متر مکعب بتنریزی انجام شده است.
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان همچنین درباره تأثیر این پروژه بر اشتغالزایی در منطقه شادگان، گفت: در طول پروژه، بیش از ۱۲۰۰ نفر بهطور مستقیم از نیروهای بومی شهرستان شادگان مشغول به کار بودند. پس از راهاندازی پروژه، حدود ۷۰۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد شد و با توجه به اینکه به ازای هر شغل مستقیم، ۶ شغل غیرمستقیم به وجود میآید، حدود ۴۲۰۰ شغل غیرمستقیم نیز ایجاد خواهد شد. نیروهای مورد نیاز در آزمونهای استخدامی کاملاً بومی و از شهرستان شادگان بودند.
کهزاد همچنین در خصوص میزان سرمایهگذاری و پیشبینی درآمد حاصل از این پروژه، اظهار داشت: برای احداث این پروژه، مجموعاً ۲۵۳ میلیون یورو هزینه شده که از این مقدار، ۱۰۱ میلیون یورو از محل تجهیزات داخلی و ۱۵۲ میلیون یورو از طریق منابع خارجی تأمین شده است. تمامی نیروهای فنی و مهندسی از داخل کشور استخدام شدند و تنها در حوزه سوپروایزینگ از کارشناسان خارجی استفاده شده است.
وی در خصوص بومیسازی تجهیزات نیز گفت: «هلدینگ فولاد خوزستان که فولاد شادگان زیرمجموعه آن است، پیشرو در بومیسازی تجهیزات زنجیره فولاد است. تمامی تجهیزات اصلی واحد احیای زنجیره فولاد در فولاد خوزستان بومیسازی شدهاند و اخیراً هم برای کمپرسور تفاهمنامه امضا شده است.»
مدیرعامل شرکت صنعت فولاد شادگان در پاسخ به سوالی درباره بازار هدف صادراتی این شرکت، تصریح کرد:بازار هدف ما به طور معمول، کشورهای حوزه خلیج فارس، آفریقا و منطقه منا هستند. به لطف این پروژه و تولید بیلت با کیفیت، توانایی تأمین نیازهای داخلی و صادرات به این مناطق را داریم.
وی در خصوص طرحهای توسعهای آتی این شرکت گفت: ما برنامه داریم ظرفیت تولید فولاد را از یک میلیون تن به دو میلیون تن برسانیم که برای این کار، احداث کارخانه اسلب عریض و کارخانه آهک و نیروگاه را در برنامه داریم. همچنین، بحث جایگزینی هیدروژن با گاز طبیعی نیز در دست بررسی است.
شرکت صنعت فولاد شادگان با این پروژه جدید، گام بزرگی در جهت تقویت تولید فولاد و ارتقای جایگاه خود در صنعت فولاد کشور برداشته است. این پروژه علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، به لحاظ اشتغالزایی و بومیسازی تجهیزات، تاثیرات قابلتوجهی بر اقتصاد منطقه خواهد داشت.