شمانیوز
شما نیوز

سردبیر خبرگزاری کتاب در نشست تخصصی خبر و کتاب:

سکوت خبری بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای حوزه کتاب بیفتد

سکوت خبری بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای حوزه کتاب بیفتد

کیوان امجدیان، سردبیر خبرگزاری کتاب در نشست تخصصی «خبر و کتاب» با اشاره به ضرورت ایجاد بستر خبری برای نجات صنعت نشر در کشور گفت: سکوت خبری برای کتاب بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای حوزه کتاب بی‌افتد که البته تا حدودی این اتفاق افتاده است و نبض آن کند می‌زند. با نبود جریان خبری درباره کتاب، آرام آرام کتاب از سبد مصرف مردم حذف می‌شود.

به گزارش شمانیوز، نشست تخصصی «خبر و کتاب» در غرفه این معاونت در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد. کیوان امجدیان، سردبیر خبرگزاری کتاب به ابعاد مختلف تولید محتوای رسانه‌ای و ایجاد جریان خبری برای کمک به صنعت نشر و بهبود وضعیت نشر کتاب پرداخت.

امجدیان با اشاره به ضرورت وجود جریان رسانه‌ای برای کتاب گفت: خبر بستر سیالی است که همه حلقه‌های زنجیره نشر کتاب بر روی آن سوار هستند. از نویسنده و مترجم گرفته تا توزیع‌کننده و ناشر.

وی گفت: اگر تولید محتوای خبری و رسانه‌ای وجود نداشته باشد، صنعت نشر زمین می‌خورد و اگر وضعیت نشر کتاب به این شکل موجود است، دقیقا به همین دلیل است که دریای خبر و تولید محتوا برای کتاب عمق بسیار کمی دارد و در حال خشک شدن است.

امجدیان با انتقاد از نبود انجمن منتقدان کتاب گفت: امروزه چند رسانه تخصصی کتاب داریم؟ چند خبرنگار حوزه کتاب و چند منتقد کتاب وجود دارند و فعالیت می‌کنند؟ خانواده تخصصی خبرنگاری حوزه کتاب آنقدر کوچک است و عده کمی دارد که نمی‌تواند کمک چندانی به حوزه نشر کتاب کند. شما ببینید سینمای ایران چند منتقد و خبرنگار تخصصی دارد و چه تعداد فعال رسانه‌ای در حال تولید محتوا برای سینما هستند؟ این تعداد فعال رسانه‌ای بازویی قوی برای سینمای ایران هستند تا جریان سینمایی در جامعه همیشه داغ بماند و در نهایت به فروش بیشتر فیلم‌ها کمک می‌کند و سینمای ایران را زنده و پویا نگه می‌دارد.

سردبیر خبرگزاری کتاب با اشاره به اینکه یک بستر مناسب خبری برای حوزه کتاب باید شکل بگیرد، گفت: منفی یا مثبت بودن خبر برای یک کتاب مهم نیست و فرقی نمی‌کند بهرحال هر نوع محتوای رسانه‌ای برای کتاب تولید شود، می‌تواند بستری را ایجاد کند تا کتاب در جامعه دیده شود و با سلایق مختلفی که وجود دارد مخاطب خود را پیدا کند و نکته مهم اینجاست که کوچک‌ترین جریان خبری برای کتاب بهتر از سکوت خبری درباره آن است. سکوت خبری برای کتاب بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای حوزه کتاب بی‌افتد که البته تا حدودی این اتفاق افتاده است و نبض آن کند می‌زند. با نبود جریان خبری درباره کتاب، آرام آرام کتاب از سبد مصرف مردم حذف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نباید این توقع را داشت که وزارت فرهنگ و ارشاد مشکل جریان خبری حوزه کتاب را حل کند، گفت: اتفاقا این کار نباید به دست وزارت ارشاد انجام شود. خود ناشران بخش خصوصی باید به این آگاهی و نیاز برسند که جریان خبر و تولید محتوای رسانه‌ای برای کتاب را راه‌اندازی کنند. من باز هم از سینما مثال می‌زنم؛ شما به این نکته توجه کنید که هر فیلم سینمایی که در حال ساخت است، یک مسئول روابط‌عمومی دارد که برای آن فیلم جریان خبری ایجاد می‌کند اما چند ناشر کتاب هستند که روابط‌عمومی دارند و از برای محصولات خود جریان خبری و رسانه‌ای ایجاد می‌کنند؟ متأسفانه بیشتر ناشران ما فقط به فکر تولید و توزیع کتاب هستند و از تأثیر ارزشمند خبر و رسانه که می‌تواند برای هر محصولی در جامعه جریان‌سازی کند، غافل هستند.

کیوان امجدیان در پایان این نشست گفت: رسانه این ظرفیت را دارد که وضعیت نشر کتاب در کشور را نجات دهد اگر ناشران توجه بیشتری به حوزه خبر و اطلاع‌رسانی داشته باشند. همه ما باید قبول کنیم که چاپ ۳۰۰ نسخه‌ای یک کتاب یک فاجعه است. یعنی کتابی نوشته  و منتشر می‌شود اما حداقل هزار نفر در کشور وجود ندارد که تهییج شوند و این کتاب را بخوانند. چرا؟ چون اصلا اطلاع‌رسانی نشده، چون ناشر این کتاب حاضر نیست محصول خود را بر روی بستر رسانه قرار دهد و از آن بهره ببرد.

لازم به ذکر است معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران میزبان برخی از نشریات است تا علاوه بر عرضه نشریات به مخاطبان، به جریان رسانه‌ای کتاب به سهم خود کمک کند.

 

روابط‌عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین