انتخاب بازیگران سریال "وارش" چگونه بود ؟! + عکس
شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی، با حضور چند تن از عوامل سریال «وارش» به نقد و بررسی آن پرداخته شد.
به گزارش شمانیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته احمد کاوری کارگردان، بهنام تشکر، الهام طهموری بازیگران سریال «وارش» به همراه محمد تقی فهیم منتقد سینما و تلویزیون در برنامه ای با عنوان «+ وارش» به گفتوگو درباره این سریال پرداختند.
برای نقش وارش با بازیگران حرفهای مذاکره کردم
در این برنامه، کاوری کارگردان سریال وارش درباره انتخاب بازیگران آن گفت: بیشتر بازیگران فیلم بومی استان گیلان هستند؛ حدود ۱۸۵ بازیگر داشتیم. خیلی از دوستان لطف کردند و در سریال بازی کردند؛ من به رحیم نوروزی گفتم بدون اینکه فیلمنامه را بخواند، در سریال بازی کند و او به خاطر شناختی که از من داشت، قبول کرد. زمانی که فیلمنامه را برای آقای تشکر فرستادم، گفت من چه نقشی را باید بازی کنم؛ تراب مدام در حال فریاد زدن است! اما من لایههای دیگر شخصیت تراب را توضیح دادم و او برای ایفای این نقش ترغیب شد.
وی عنوان کرد: همزمان با سه بازیگر حرفهای برای ایفای نقش وارش مذاکره میکردم؛ حدود یک ماه و نیم برای این نقش زمان گذاشتیم. از بازیگران مختلف تست گرفتیم. ابتدا برای خانم طهموری نقش کوتاهی را در نظر داشتیم اما زمانی که تست گرفتیم، او را برای نقش وارش انتخاب کردیم.
به دنبال فرصت برای بازی در نقشی جدی بودم
بهنام تشکر هم با اشاره به ایفای یک نقش جدی در این سریال گفت: من پیش از این در تئاتر نقش جدی بازی کرده بودم؛ مدتها بود منتظر پیشنهاد بازی در نقشی جدی در عرصه سینما و تلویزیون هم بودم. خوشبختانه در سریال «وارش» این اتفاق را تجربه کردم. بعد از پخش این سریال شاهد نظرات مختلفی از سوی بودم. به هر حال کم و کاستی در هر سریالی وجود دارد؛ اما خدا را شکر «وارش» درصد بالای بیننده را داشته و از این بابت خوشحال هستم.
وی درباره دشواریهای ساخت این سریال اظهار کرد: ما برای تولید این اثر شرایط سختی را سپری کردیم؛ به خصوص از نظر آب و هوا. مجبور بودیم در تابستان، تصاویر بخش زمستان را بگیریم و این موضوع باعث سختی بسیار شد.
این بازیگر درباره صحبت با لهجه گیلکی در این سریال گفت: من خیلی از لهجه گیلکی استفاده نکردم؛ چرا که باید با مخاطب ارتباط برقرار میکردم؛ من خود در انزلی به دنیا آمدم. حتی در قاضیان رشت بزرگ شدم و پدرم هم بازنشسته شیلات است.
وی درباره انتقادهای مردم به قصه این سریال عنوان کرد: مگر میشود من که بچه گیلان هستم، فیلمنامه را بخوانم و متوجه انتقاد و اهانت به مردم این منطقه شوم و در آن بازی کنم؟! ما گاهی خیلی زود قضاوت میکنیم و تحت تاثیر دیگران قرار می گیریم. من حتی پس از انتقادات مردمی با انتشار یک ویدئو گفتم که مخاطبان محترم صبر داشته باشید.
حس مادرانه وارش برایم جذاب بود
در ادامه برنامه، طهموری بازیگر نقش «وارش» گفت: بهترین زمان زندگی ام را تجربه میکنم و نظرات مختلفی را شاهد هستم. حسهای «وارش» برایم بسیار جذاب بود. تجربه این حس مادرانه برایم شیرین بود و فداکاری های «وارش» را دوست داشتم.
بازیگران آرزوی بازی در نقش منفی و معتاد را دارند
همچنین، فهیم منتقد فیلم و سریال های تلویزیونی درباره این سریال گفت: من سریال داخلی و خارجی و مستند را زیاد می بینم. از دیدن سریال تلویزیونی غافل نمیشوم؛ چرا که فکر میکنم برای اینکه کشور خودمان را بهتر بشناسیم، باید سریال ببینیم.
وی ادامه داد: البته باید گفت که همه سریالها خوب نیستند و بیننده پیدا نمیکنند. به نظرم یکی از مولفههای کار خوب در تلویزیون استقبال مخاطب است؛ در سینما میتوانیم مولفههای دیگری را برای آن در نظر بگیریم، اما در تلویزیون اصلیترین ارزش گذاری نظر مخاطب است.
این منتقد آثار تصویری عنوان کرد: اگر همیشه شخصیت و داستان خوب باشد، بازیگر چندان جلوه نمیکند و اگر نقش فراز و فرود نداشته باشد، بازیگر نمیتواند دیده شود. خوشبختانه ما بازیگران خوبی داریم، اما حرام متنهای ضعیف میشوند. بهنام تشکر آنجایی خوب بازی میکند که متن قوی است. بازی در نقشهای منفی همیشه آرزوی بازیگران است؛ بازیگران همیشه آرزو دارند یک نقش معتاد را بازی کنند. هر کاری که نقش منفی آن قدرتمند شود، اثر خوبی از آب در می آید.
فهیم پیرامون فضای بصری سریال وارش هم اظهار کرد: ما در اولین قسمت جذب قصه سریال میشویم؛ نمایی از بالا را میبینیم که از جفرافیای شمال کشور را به تصویر کشیده است. جاذبه بصری شمال ایران برای فیلمساز ما یک فرصت است؛ هر سریالی که در این مناطق ساخته شود، -اگر فیلمساز آن یک مقدار هم کاربلد باشد- دیده میشود.
این سریال با بهنام تشکر است که جذاب شده.