شمانیوز
شما نیوز

اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور

اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور

سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مردم مشهد گفت: به تجربه ثابت شده که بهترین و معقول‌ترین روش برای حمایت از مطبوعات، در اختیار گذاشتن «یارانه نقدی» به مدیران رسانه هاست که امیدوارم معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع را مدنظر داشته واجرایی کند.

به گزارش شمانیوز، اولین جلسه هم اندیشی اعضای «انجمن صنفی مدیران رسانه‌های کشور» با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسئولین اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های کشور و بخشی از فعالان عرصه اطلاع رسانی به منظور بررسی و ارائه راهکار‌های مشکلات و معضلات موجود مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری روز گذشته در تالار مفید برگزار شد.
در ابتدای این مراسم که مدیران مسئول و صاحب امتیاز بیش از ۳۰۰ رسانه سراسری و استانی حضور داشتند، «محمد حیدری» دبیر انجمن صنفی مدیران رسانه‌های کشور با بیان بخشی از مشکلات جامعه مدیریت رسانه‌ای کشور از دکتر محمدعلی وکیلی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برای سخنرانی دعوت به عمل آورد.
اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شرایط جامعه و لزوم همراهی سه جانبه مطبوعات با قوه مقننه و دولت، تأکید کرد: در شرایط فعلی کشور، مطبوعات می‌توانند کمک رسان و بازتاب دهنده تفکرات و عملکرد دولت‌ها باشند.
وکیلی ادامه داد: با تغییرات محسوس جامعه و همچنین قدرت گیری فضای مجازی رابطه دولت‌ها که پیش از این از بالا به پایین و عمودی شکل بود، تبدیل به رابطه‌ای افقی و همسطح گردیده است. با این شرایط جایگاه و ارزش رسانه‌ها بیشتر نمود پیدا کرده و وظایف آن سنگین‌تر خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تشریح عملکرد هیأت نظارت بر مطبوعات طی چند سال گذشته، روند اعطای مجوز‌ها در این هیأت را مثبت ارزیابی کرده و افزود: در هیأت نظارت به دنبال اعمال قوانینی بوده و هستیم که سال‌ها وجود داشت، اما به آن عمل نمی‌شد.
اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور
عضو هیأت نظارت بر مطبوعات، همچنین با اشاره به روند رسیدگی به شکایات مطروحه علیه نشریات و انتقاد از وضعیت فعلی آن، گفت: باید این روند به گونه‌ای شود که تخلفات نشریات ابتدا در هیأت نظارت مطرح و پس از رسیدگی، در صورت تأیید تخلف، پرونده به دادگاه ارسال و یا محدودیت‌ها توسط هیأت نظارت اعمال شود.
وکیلی با تأکید بر این نکته که نباید به طور همزمان دادگاه و هیأت نظارت بر مطبوعات به یک تخلف رسانه‌ای رسیدگی کنند، اظهار داشت: پیش از این با رأی نیمی از اعضای هیأت نظارت نشریات متخلف لغو امتیاز می‌شدند، اما در حال حاضر برای این کار می‌بایست حداقل دو سوم اعضای هیأت نظارت رأی به «لغو امتیاز» بدهند.
وی با اشاره به اهمیت فوق العاده «یارانه‌های نقدی مطبوعات» برای ادامه حیات رسانه ها، از معاون مطبوعاتی و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که در این خصوص با سرعت و دقت عمل بیشتری اقدام نمایند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص وضعیت گرانی کاغذ مورد نیاز مطبوعات اظهار داشت: در حال حاضر جلساتی با وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت تلاش برای کاهش قیمت تمام شده «کاغذ» صورت گرفت است که امید به بهبود شرایط وجود دارد.
اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور
وی در پایان سخنان خود، درخصوص موضوع «طرح ترافیک خبرنگاران» و مشکلاتی که معاونت حمل و نقل شهرداری تهران برای رسانه‌ها و همچنین در روند توافق با معاونت مطبوعاتی ایجاد کرده است، با اشاره به جلساتی که با شهردار پیشین و همچنین سرپرست فعلی شهرداری صورت گرفته به حاضرین در این هم اندیشی قول داد که پیگیر رفع این مشکل در اسرع وقت باشد.
در ادامه مراسم، «جواد نبوتی» عضو هیأت رئیسه انجمن صنفی مدیران رسانه‌های کشور با تشریح بخشی از عملکرد این انجمن و همکاری موثر آن با مجموعه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: با تلاش‌های صورت گرفته در حال حاضر تفاهم نامه بسیار ارزنده‌ای درخصوص موضع «بیمه تأمین اجتماعی» با سازمان مربوطه و معاونت مطبوعاتی امضاء شده که می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود فعالان عرصه مطبوعات و رسانه‌ها را رفع کند.
وی همچنین با اشاره به دیگر همکاری‌های صورت گرفته با سازمان امور مالیاتی کشور و معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از «اکبر ملکی» معاون اجرایی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدردانی کرده و افزود: درخصوص سازمان تأمین اجتماعی و همچنین امور مالیاتی، جلسات هفتگی مشاوره و راهنمایی با حضور نماینده‌های معاونت مطبوعاتی و انجمن صنفی مدیران رسانه برگزار می‌شود.
«زهرا سعیدی مبارکه»، نماینده مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود که با قدردانی از تلاش‌های ارزنده مطبوعات در شرایط فعلی اقتصادی، از رسانه‌ها خواست بر تقویت روحیه خودباوری مردم و همچنین تشویق به خرید کالا‌های تولید داخل تأکید داشته باشند.
اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور
وی همچنین افزود: نمایندگان مجلس همواره در تلاش هستند که مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه به بهترین شکل ممکن رفع گردد، اما برای حصول نتیجه بهتر این اصناف هستند که می‌توانند به بهترین شکل ممکن کمک کنند. سعیدی مبارکه با اعلام آمادگی خود برای حضور در جلسات بعدی انجمن صنفی مدیران رسانه، اظهار داشت: به اعضا و مدیران انجمن توصیه می‌کنم درمورد یارانه مطبوعات و دیگر مشکلات با اتحاد بیشتر و در قالب صنف، خواسته‌ها را از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیر کنند. البته درخصوص عدم پرداخت به موقع «یارانه مطبوعات»، مجلس پیگیری و نظارت لازم را انجام خواهد داد تا این مشکلات رفع شوند
. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با تأکید بر لزوم ساماندهی فضای مجازی از فعالان رسانه‌ها و مطبوعات درخواست کرد تا در این خصوص طرح و یا نظرات خود را به مجلس ارائه نمایند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مکاتباتی که درخصوص «طرح ترافیک خبرنگاران» با وزیر کشور انجام شده، گفت: شخصا پیگیر این موضوع هستم و امید به نتیجه گیری دارم.
مهمان و سخنران دیگر مراسم دکتر سید احسان قاضی زاده هاشمی بود که در ابتدا با بررسی روند اعطای مجوز‌های نشریات و انتقاد از افزایش بی رویه این روند، تأکید کرد: باید بتوانیم از نشریات موجود به اندازه کافی حمایت کنیم نه اینکه همین حداقل‌ها را هم با افزایش تعداد نشریات از بین ببریم.
اولویت‌های حمایت مجلس و دولت از مطبوعات و رسانه‌های کشور
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از ساختار‌ها و تصمیمات معاونت مطبوعاتی طی سال‌های گذشته، اظهار داشت: طرح‌های هزینه بر و سنگینی، چون «طرح اشتراک» بودجه یارانه مطبوعات را از بین برد و در عمل چیزی به جز ضربه زدن به این نهاد‌ها عاید نکرد.
وی افزود: وی با مقایسه روند افزایش بودجه بخش کتاب و تئاتر و سینما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بودجه معاونت مطبوعاتی طی سال‌های گذشته، گفت: فعالان عرصه مطبوعات و رسانه‌ها می‌توانند با تلاش‌های صنفی منسجم‌تر بخش بیشتری از بودجه دریافتی این وزارتخانه را به خود اختصاص دهند.
قاضی زاده، با اشاره به اشکال مختلف پرداخت یارانه مطبوعات از گذشته تاکنون از جمله «خرید کاغذ توسط معاونت مطبوعاتی» و دیگر روش‌های آزمون و خطا شده، تأکید کرد: به تجربه ثابت شده که بهترین و معقول‌ترین روش برای حمایت از مطبوعات، در اختیار گذاشتن «یارانه نقدی» به مدیران رسانه هاست که امیدوارم معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این موضوع را مدنظر داشته واجرایی کند.
در پایان این هم اندیشی، تعدادی از مدیران رسانه‌های حاضر در جلسه ضمن تأکید بر تداوم این گونه جلسات و هم اندیشی ها، به ابراز خواسته‌ها و نظرات خود از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرداختند.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین