جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر به کار خود پایان داد
پرونده بیست و دومین دوره از جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر امشب با اعلام اسامی برگزیدگان این جشنواره، بسته شد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی منطقه آزاد اروند: شبی برای هنر، شبی برای هنرمندان. امسال حال و هوای جشنواره کمی متفاوت تر از دیگر سال ها بود. حضور گروه های متعدد تئاتری از استان های دیگر در کنار بچه های بومی و دبیری «حمید رضا آذرنگ» چهره خوشنام تئاتر کشور همراه با هواداری علاقه مندان و تماشاگران این هنر مردمی، روح تازه ای به کالبد فرهنگی آبادان و خرمشهر دمید.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد اروند، عوامل اجرایی از صبح زود مشغول آماده سازی سالن محل برگزاری اختتامیه بودند. سالن ۷۰۰ نفره از مجموعه فرهنگی سازمان منطقه آزاد اروند که با مساحتی بالغ بر ۱۶ هزار مترمربع، زین پس در اختیار رویدادهای ملی، بین المللی و منطقه ای خواهد بود و به گفته مدیرعامل این سازمان با اختتامیه جشنواره تئاتر فتح در هفته خجسته وحدت، برای اولین بار مورد بهره برداری قرار گرفت.
ساعت ۶ بعدازظهر ابتدا با اجرای موسیقی محلی خارج از سالن به مهمان ها خوش آمد گفته شد و بعد از آن تا پاسی از شب این رویداد هنری تا اعلام نتایج و تقدیر از برگزیدگان، ادامه یافت.
در بخش دیگری از این مراسم «حمید مهرآرا» و «علی غلامی» دو هنرمند فقید که از پیشکسوتان عرصه تئاتر خرمشهر و آبادان بودند، طی مراسمی یادشان زنده و گرامی داشته شد.
اما متن احساسی دبیر جشنواره حمیدرضا آذرنگ، هم تقدیر در آن بود و هم گلایه. او با قرائت این متن گزارش مربوط به جشنواره را به زمانی دیگر موکول کرد.
اجرای موسیقی فولکلور شهرهای مختلف ایران، پیام اتحاد و دوستی که از ویژگی های شاخص رویدادهای فرهنگی وهنری است را در لابه به لای مراسم، به ارمغان آورد.
مدیرکل هنرهای نمایشی کشور یادی کرد از حماسه بزرگ فتح خرمشهر که مفهوم مقاومت با این اتفاق تاریخی مضمون ویژهای را در زندگی اجتماعی ما جاری و همه ما را مدیون کسانی کرده که این واقعه بزرگ را رقم زدند.
شهرام کرمی ضمن تقدیر از حمیدرضا آذرنگ و کارنامه هنری اش گفت: وقتی از آذرنگ در خواست شد که دبیری این جشنواره را بپذیرد با کمال میل پذیرفت و گفت این سهمی است که باید در هنر مقاومت ادا کنم.
مدیرکل هنرهای نمایشی در آخر جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر را یک جشنواره موضوعی، رویدادی مهم برای سیاست گذاران فرهنگی دانست که دبیر این جشنواره تلاش کرد بیست و دومین دوره آن را به بهترین شکل برگزار کند.
و اما منتخبین این جشنواره به شرح ذیل اعلام شدند:
بخش محیطی و میدانی:
نمایش برگزیده: «مترسک و کلاغها»/فاطمه اعزازی
برگزیدگان:
مریم ترسی برای بازی در نمایش «بوی خاکستر» از منطقه آزاد ارس.
امیر نصیری برای طراحی و کارگردانی نمایش «اعظم» از کازرون.
علی نبیپور نگارش و بازی در نمایش «آخرین دکل از اولین پادگان جنگ» از خارک.
بخش نمایشنامهنویسی:
برگزیده: رضا گشتاسب برای نمایشنامههای «غراب شیطان» و «دستهایت کو مم حسن»
رتبه سوم: علی میرزاعمادی برای نمایشنامه «قهرمانان».
برگزیدگان بخش نمایشهای صحنه هیئتداوران بخش صحنه؛ کوروش نریمانی، فریبا متخصص و شیوا مسعودی برگزیدگان خود را معرفی کردند.
بخش طراحی بروشور: در بخش طراحی بروشور هیأتداوران هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.
بخش نور: محمد صالح کرمی برای طراح نور نمایش «غراب شیطان» از میناب موردتقدیر قرار گرفت. سعید فیوضی برای طراح نور نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش گریم: نازنین نادر پور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موردتقدیر قرار گرفت، مینا پناهپور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش طراحی لباس: مریم مرادی برای طراحی لباس نمایش «شلب» از خرمشهر موردتقدیر قرار گرفت، نسرین صابری برای طراحی لباس نمایش «غراب شیطان» از میناب برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش موسیقی: آرش خوشنام برای آهنگسازی نمایش «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلام نشده» از اندیمشک موردتقدیر قرار گرفت در این بخش، حسین اصیلی برای آهنگسازی نمایش «غراب شیطان» از میناب موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش طراحی صحنه: حسین ذوالفقاری و حمید بقایی برای طراحی صحنه نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش و برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
علی حیدری برای طراحی صحنه نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
رضا کرمی زاده طراح صحنه نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت رتبه اول، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش بازیگری زن : پریسا دوستی بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان در این بخش موردتقدیر قرار گرفت. آمنه پورحسینی بازیگر نمایش «لگاح» از خرمشهر و الهام امینی بازیگر نمایش «رمان سمپاشی» از بوشهر بهطور مشترک موفق به کسب رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند.
مهنوش بلیان بازیگر «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک موفق به کسب رتبه دوم در این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
و اما طیبه نیک آزاد بازیگر نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه اول در این بخش، تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
بخش بازیگری مرد: محسن خدادادی بازیگر نمایش «تلاقی-گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک و جعفر قاسمی بازیگر نمایش «غراب شیطان» از آبادان در بخش بازیگری مرد موردتقدیر قرار گرفتند. امین مطورچی بازیگر نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. رضا یاوری بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
اکبر آئین بازیگر نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به کسب رتبه اول این بخش، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
***
و در نهایت یک عکس یادگاری و یک حال خوب، آخرین لحظات این مراسم را برای حاضرین در جمع رقم زد تا سال دیگر و جشنواره ای دیگر.