شمانیوز
شما نیوز

"انواع بازاریابی؛ نقش بازاریابی در فروش بیشتر"

"انواع بازاریابی؛ نقش بازاریابی در فروش بیشتر"

در حال حاضر انواع بازاریابی در بسیاری از کسب و کارها وجود دارد که به طور معمول می‌توان گفت بیش از ۱۰۰ نوع بازاریابی در تمامی کشورها به ویژه کشور ایران استفاده می‌شود. وجود بازریابی‌های متفاوت موجب می‌شود تا هر یک از آنها برای اهداف مختلفی تهیه و مورد استفاده سازمان‌ها قرار گیرند.

 

انواع بازاریابی: توضیحاتی درباره بازاریابی چریکی

 

در حال حاضر انواع بازاریابی در بسیاری از کسب و کارها وجود دارد که به طور معمول می‌توان گفت بیش از ۱۰۰ نوع بازاریابی در تمامی کشورها به ویژه کشور ایران استفاده می‌شود. وجود بازریابی‌های متفاوت موجب می‌شود تا هر یک از آنها برای اهداف مختلفی تهیه و مورد استفاده سازمان‌ها قرار گیرند.

جهت استفاده از یک نوع بازاریابی در سازمانی باید در ابتدا سازمان مورد نظر را به طور کامل مورد بررسی قرار داد و پس از انجام تحقیقات لازم و دریافت نتایج، آن زمان می‌توان از بازاریابی مناسب برای آن سازمان به جهت پیشرفت بیشتر استفاده نمود.

 

به کار گرفتن بازاریابی مناسب به مانند اهداف برنامه ریزی شده می‌تواند در سه سطح کلی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال یکی از بازاریابی‌هایی که در مورد آن بسیار شنیده‌ایم بازاریابی محتوا است.

 

در این نوع بازاریابی، محتواهایی به جهت کمک به مشکلات مخاطبین تهیه و تولید می‌شوند و جهت رفع مشکلاتشان در دسترس آنها قرار می‌گیرند. در حال حاضر آژانس بازاریابی بسیاری وجود دارند که می‌توانند به جهت راهنمایی سازمان‌های مختلف آنها را به طور صحیح بررسی نموده و در خصوص نوع بازاریابی مناسب برای سازمان به آنها در جهت رسیدن به مقاصدشان راهنمایی‌های لازم را بیان نمایند.

 

بازاریابی چریکی چیست؟

 

یکی از جمله بازاریابی‌هایی که در حال حاضر در سراسر دنیا استفاده می‌شود بازاریابی چریکی نام دارد. این بازاریابی که ترجمه شده Guerrilla Marketing است به یک روش تبلیغاتی با بودجه کم دلالت دارد که برای اولین بار توسط یک فرد آمریکایی به نام جی کنراد لوینسون ارائه شد. این بازاریابی با بودجه کم می‌تواند حداکثر نتایج را برای کسب و کار شما به ارمغان آورد.

تبلیغاتی که با کمک این نوع بازاریابی انجام می‌شود تنها برخی اوقات و آن هم در زمان‌هایی است که مخاطبان از وجود آن بی اطلاع هستند. برخی‌ها می‌گویند استفاده از این نوع بازاریابی تنها برای کسب و کارهای کوچک قابل استفاده است اما این گفته کاملا اشتباه است و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ نیز به سراغ این نوع بازاریابی رفته و از مزایای آن بهره‌مند شده‌اند. (مانند برند نامدار کوکاکولا)

این نوع بازاریابی خود دارای انواع مختلفی بوده و می‌تواند منجر به دریافت واکنش‌های عاطفی بسیاری همچون غم، شادی و شوک در انسان شود. برخی از انواع این بازاریابی را می‌توان به انواعی همچون بازاریابی چریکی مردمی، بازاریابی ویروسی، بازاریابی حضوری، بازاریابی جایگزین و غیره تقسیم نمود که هر یک دارای عملکردی مجزا هستند.

 

بازاریابی دهان به دهان چگونه است؟

 

در یک تعریف کوتاه می‌توان عنوان کرد که بازاریابی دهان به دهان اندی سرنویتز همان بازاریابی است که از فردی به فردی دیگر منتقل می‌شود. این بازاریابی در واقع همان صحبت‌هایی است که بین مردم صورت می‌گیرد.

 به طور واضح‌تر می‌توان عنوان نمود بازاریابی دهان به دهان، بدین صورت است که به عنوان مثال یک فرد خریدی را انجام می‌دهد و تجربه خرید خود و درصد رضایت‌مندی خود را به فردی دیگر می‌گوید و این تجربه بین افراد بسیاری پخش می‌شود.

 

 این نوع بازاریابی از جمله قدیمی‌ترین انواع بازاریابی‌هایی است که در حال حاضر نیز وجود دارند. در این نوع بازاریابی زمانی که فرد اول از تجربه خود صحبت می‌کند منجر می‌شود تا فرد دوم تصمیم به خرید آن محصول را بگیرد و بدین صورت دهان به دهان این تجربه می‌چرخد و بدین صورت اثربخشی آن شکل می‌گیرد. به همین جهت این نوع بازاریابی دهان به دهان نام گرفته است که موجب خرید بسیاری از یک محصول خواهد شد. از آن جایی که افراد در اکثر مواقع با توجه به صحبت‌های دوستان، اقوام و آشنایان خود خریدی را انجام می‌دهند می‌توان عنوان نمود که این شیوه یکی از بهترین شیوه‌های خرید خواهد بود.

 

820_Hadaf-1398-12-21_1583874902

 

 

بازاریابی دهان به دهان چیست؟

 

بازاریابی تلفنی را بیشتر بشناسید

 

قطعا همگی با این نوع بازاریابی به خوبی آشنایی دارید. همان‌طور که حتما می‌دانید این بازاریابی به معنای برقراری ارتباط با مشتری‌ها به وسیله تلفن است.

در این روش احتیاجی به ملاقات با مشتری وجود ندارد و تمامی فعالیت‌ها به صورت تلفنی و غیر حضوری انجام می‌شود. با کمک فناوری پیشرفته حال حاضر می‌توان این نوع بازاریابی را امروزه به صورت تصویری نیز انجام داد. این بازاریابی یکی از جدیدترین شیوه‌های بازاریابی است که تقریبا در اواخر دهه ۷۰ میلادی برای اولین بار از این شیوه استفاده شد.

 

متاسفانه با توجه به هزینه‌هایی که برای بازاریابی تلفنی انجام می‌شود اما این شیوه به شدت منفی در نظر گرفته می‌شود و از محبوبیت بسیار کمی در بین مردم برخوردار است، به گونه‌ای که زمان برقراری تماس، مردم اکثرا واکنش منفی نشان می‌دهند. اما در صورتی که از فردی خبره در این کار استفاده نمایید به طور حتم می‌تواند در هنگام برقراری ارتباط با مردم به دلیل تجربه کاری بالایی که دارد به پیشرفت کسب و کار شما کمک نماید.

 

استفاده از این بازاریابی می‌تواند در بسیاری از موارد برای مردم مفید واقع شود زیرا مردم می‌توانند به سادگی سوالات مربوط به محصول و خدمات را از بازاریابان مربوطه بپرسند و پاسخ پرسش‌های خود را همان لحظه دریافت نمایند.

 

بازاریابی عصبی چیست؟

 

همان‌طور که می‌توان از نام این بازاریابی متوجه شد، این نوع بازاریابی برگرفته از رشته‌های مربوط به اعصاب همچون علوم اعصاب، روان شناسی و عصب شناسی و غیره است. این بازاریابی یکی از حوزه‌های جدید بازاریابی در حال حاضر شناخته می‌شود.

 

استفاده از بازاریابی اعصابی برای بسیاری از برندها و افراد مفید واقع می‌شوند به گونه‌ای که استفاده از آن هم می‌تواند برای کسب و کارهای بزرگ مفید واقع شود و هم می‌تواند عملکرد کسب و کارهای کوچک را بهبود ببخشد. زمانی که مشتریان نمی‌توانند نیازهای واقعی خود را به زبان آورند این شیوه بهترین روش برای شناخت نیاز آنها خواهد بود.

 

زمانی که قسمت خاصی از مغز انسان تحریک شود معمولا در این صورت خون و اکسیژن بیشتری به مغز انتقال داده می‌شود و با کمک برخی از دستگاه‌ها می‌توان مکان‌هایی که در مغز تحریک شده است را عکسبرداری نمود. از آنجایی که در بسیاری از مواقع افراد به سوال‌هایی که از آنها پرسیده می‌شود به درستی پاسخ نمی‌دهند، بنابراین استفاده از بازاریابی اعصاب در این مواقع برای کسب و کارهای بسیاری مفید خواهد بود.

 

بازاریابی ویروسی و مویرگی

 

یکی دیگر از انواع بازاریابی که در حال حاضر بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد بازاریابی‌های ویروسی نام دارد. در این نوع بازاریابی می‌توان با هزینه بسیار کم و یا به طور کامل بدون هیچ هزینه‌ای مشتری‌های جدید ایجاد نمود.

 این بازاریابی از برخی جهات به بازاریابی دهان به دهان شباهت دارد زیرا تمرکز این نوع بازاریابی نیز از حالت بازاریاب و مصرف کننده به ارتباط دو مصرف کننده تبدیل شده است که دو مصرف کننده با صحبت با یکدیگر تجربیات خود را با دیگران در میان می‌گذارند.

 

از آنجایی که بسیاری از افراد در شبکه‌های مجازی صفحات شخصی دارند، می‌توانند آن صفحات خاص را به افراد نزدیک خود معرفی نمایند. در حال حاضر بیشتر ارتباطات به صورت اینترنتی و کاملا رایگان انجام می‌شود و یک فرد می‌تواند در طول روز با چندین نفر تعامل داشته باشد و به همین جهت بسیاری از کسب و کارها ممکن است در این ارتباطات بین دو فرد به مانند ویروس رد و بدل شود به همین جهت این بازاریابی را بازاریابی ویروسی نامیده‌اند. 

 

در حال حاضر این نوع بازاریابی که به آن بازاریابی مویرگی نیز گفته می‌شود خود دارای انواع مختلفی است که می‌توان برای معرفی انواع آن به مواردی همچون ویروسی ارزشی، ویروسی حیله‌ای، ویروسی حیاتی، ویروسی مارپیچی و ویروسی ناخوشایند اشاره نمود.

 

بازاریابی از جمله علومی است که باید اطلاعات و دانش خود را هر روز درباره آن به‌روز نمایید. مطالعه مقالات به‌روز و آموزش های درست به شما کمک می کند تا کسب و کار خود را توسعه و رشد دهید. نردو، یک آژانس بازاریابی است که مقالات به روزی در زمینه بازاریابی دارد و پیشنهاد می کنیم به وبلاگ این شرکت مراجعه نمایید.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی