حسننژاد در گفتگو با شمانیوز:
شورای رقابت با قیمتگذاری دستوری توان کنترل قیمت خودرو را ندارد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه همه کارشناسان قیمتگذاری دستوری را نسخه درمانی مناسب برای مقابله با مشکلات بازار خودرو نمیدانند، اما باز هم در تصمیم اخیر شورای رقابت از نسخه قیمتگذاری دستوری استفاده شده است
محمد حسننژاد، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز درباره دخالت شورای رقابت در تعیین قیمت خودرو و تأثیر آن بر ثبات بازار اظهار کرد: الان قیمتگذاری خودرو که توسط کمیته خودرو سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان انجام میشود موجب زیانده شدن خودروسازان شده است. در شرایط فعلی به عنوان مثال خودرویی که ۳۷ میلیون تومان فروخته میشود، ۵ میلیون تومان آن به ارزش افزوده و پلاکگذاری اختصاص دارد حدود ۳۳ میلیون تومان به خودروساز میرسد. همین خودرو در بازار ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان فروخته میشود.
وی درباره علت اصلی تضعیف قطعهسازان گفت: در شرایط فعلی خودروساز هیچ نقشی در بازار خودرو ندارد اما ضرر و زیان آن به خودروسازان برمیگردد و دولت برای تنظیم بازار قیمتهای ثابتی مانند ۳۷ میلیون تومان را تعیین میکند که موجب ضررده شدن خودروسازان شده است. علاوهبر این خودروسازان نمیتوانند هزینه قطعهسازان را پرداخت کنند که عامل تضعیف قطعهسازان داخلی شده است. نتیجه این سیاست کاهش تولید و عرضه خودرو در بازار بوده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم درباره بهترین روش قیمتگذاری در بازار خودرو بیان کرد: تمامی مدلهای قیمتگذاری که تاکنون اجرایی شده، نتیجه نداده است. برای اصلاح روند فعلی باید دولت دست از قیمتگذاری بردارد و اجازه بدهند مکانیزم بازار قیمت را تعیین کند تا تولید خودرو برای خودروساز سودده باشد و بتواند هزینهها و مطالبات خود را به جاهای مختلف از جمله قطعهسازان پرداخت کند.
حسننژاد با بیان اینکه بهتر است فاصله بین قیمت بازار و قیمت کارخانه کمتر شود تا مقدار مابه تفاوتی که در گذشته به جیب دلال میرفته به صنعت خودروسازی بازگردد تا نقدینگی موجود در بخشهای مختلف خودروسازی افزایش پیدا کند، گفت: اما با تصمیم اخیر شورای رقابت همچنان میان بازار آزاد و قیمت کارخانه تفاوت چشمگیری حاکم است.
وی بیان اینکه به نظر باید قیمتگذاری دستوری پایان یابد، گفت: با وجود اینکه همه کارشناسان قیمتگذاری دستوری را نسخه درمانی مناسب برای مقابله با مشکلات بازار خودرو نمیدانند، اما باز هم در تصمیم اخیر شورای رقابت از نسخه قیمتگذاری دستوری استفاده شده است و این مسئله منجر به بروز مشکلات در بازار خواهد شد و ریشه دلالی را خشک نخواهد کرد.