شمانیوز
شما نیوز

از سوی هیات عامل بیمه مرکزی ابلاغ شد:

دستورالعمل صدور بیمه نامه ارزی توسط مؤسسات بیمه

دستورالعمل صدور بیمه نامه ارزی توسط مؤسسات بیمه

بیمه مرکزی دستورالعمل صدور بیمه‌نامه ارزی توسط مؤسسات بیمه را تصویب و به شرکت های بیمه ابلاغ کرد.

به گزارش شمانیوز به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل بیمه مرکزی، این دستورالعمل از سوی هیات عامل بیمه مرکزی در ۸ ماده تصویب و برای اجرا به شرکت های بیمه ابلاغ شد.


در این دستورالعمل پس از تعاریف «واحد پول گزارشگری»، «ارز»، «بیمه نامه های ارزی» و «ارزهای جهان روا»، آمده است: مؤسسه بیمه درصورتی مجاز به صدور بیمه نامه ارزی است که حق بیمه آن توسط بیمه گذار به ارز تعهد یا پرداخت گردد.


براساس این گزارش، ذکر منشاء و نوع ارز در بیمه نامه صادره الزامی بوده و درصورت صدور بیمه‌نامه ارزی، چنانچه بیمه‌گذار در زمان پرداخت حق بیمه یا سررسید اقساط، قادر به تأمین ارز نباشد، مؤسسه بیمه موظف است با صدور الحاقیه سرمایه(تعهدات) بیمه‌نامه را به ریال تبدیل نماید. بیمه‌گر موظف است این شرط را در بیمه‌نامه درج نماید. در بیمه‌نامه‌های ارزی که با ارزهای غیر جهان روا صادر می‌گردد، بیمه‌گر موظف شده است هزینه‌های تبدیل به ارزهای جهان روا را در نرخ بیمه‌نامه ملحوظ نماید.


براساس یکی از مواد این دستورالعمل، در مورد بیمه نامه هایی که سرمایه آن ارزی می باشد، آمده است: در صورتی که بیمه‌گذار قادر به پرداخت حق بیمه به صورت ارز نباشد، مؤسسه بیمه موظف است نرخ تسعیر مورد توافق را در بیمه‌نامه درج نماید. این نرخ تسعیر مبنای محاسبه و پرداخت حق‌بیمه و خسارت مربوطه خواهد بود. چنانچه نرخ تسعیر ارز مورد توافق مندرج در بیمه نامه، به نحوی تعیین شود که سرمایه بیمه شده کمتر از ارزش واقعی مورد بیمه باشد، خسارت با اعمال قاعده نسبی پرداخت می‌گردد. مؤسسه بیمه موظف است این شرط را در بیمه‌نامه درج نماید. همچنین نرخ تسعیر مورد توافق با درخواست کتبی بیمه‌گذار و توافق بیمه‌گر با صدور الحاقیه در طول اعتبار بیمه‌نامه قابل تغییر است.


در این دستورالعمل، بیمه مرکزی مؤسسه بیمه را موظف کرده که برای اطلاع از وضعیت سرمایه بیمه شده، جزئیات و مبلغ سرمایه هر بخش از مورد بیمه ( اعم از ریالی و یا ارزی) را به تفکیک احصاء و در پیوست بیمه نامه درج نماید.


در بخش دیگری از این دستورالعمل آمده است: در بیمه‌نامه ارزی که حق‌بیمه به ارز دریافت شده است، حق‌بیمه واگذاری اتکایی از محل ارز دریافتی از بیمه‌گذار تأمین می‌شود و به واگذاری‌های انجام شده از این محل، ارز بازار ثانویه(نیمایی)تعلق نمی‌گیرد. در این گونه موارد بیمه مرکزی صرفاً تأییدیه انتقال ارز موضوع ماده ۷۳ قانون تأسیس بیمه مرکزی و بیمه‌گری را صادر می‌‌نماید.


بر اساس این گزارش، در خصوص خسارت بیمه نامه های مسافران عازم به خارج از کشور که حق بیمه آنها به ریال دریافت شده، مؤسسه بیمه موظف است بردروی خسارت اتکایی اجباری مربوط را بر اساس نرخ ارز تخصیص داده شده توسط بیمه مرکزی به ریال اعلام نماید. میزان خسارات ارزی مذکور باید در یادداشت همراه بردرو در سنهاب ثبت شود.


در این دستورالعمل و به استناد ماده ۸ دستورالعمل تسعیر ارز دارائی‌ها و بدهی‌های مؤسسات بیمه(موضوع بخشنامه شماره ۳۳۴۹۶/۱۰۰/۹۳۱مورخ۱۳۹۳/۰۶/۳۰)، نرخ مبنای تسعیر دارائی ها و بدهی ارزی در تاریخ ترازنامه، نرخ سامانه نیما است. شایان ذکر است این موضوع شامل بیمه نامه هایی که سرمایه آنها ارزی است نمی شود.
بیمه مرکزی، مدیرعامل و هیات مدیره را به عنوان مسئول حسن اجرای این دستورالعمل تعیین و تأکید کرده است در صورت تخطی از این دستورالعمل مشمول ضوابط نظارتی پیش‌بینی شده در آیین‌نامه احراز صلاحیت حرفه ای کارکنان کلیدی و عملیاتی مؤسسات بیمه(آیین نامه شماره ۹۰ ) خواهند بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی