غریب پور با حضور در دانشگاه شریف، اعلام کرد:
به دنبال نهادینه سازی ارتباط دانشگاه و صنعت هستیم
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: این سازمان به دنبال نهادینه سازی و سیستمی شدن ارتباط دانشگاه و صنعت است تا به عنوان یک جریان درون زا، افق تازه ای پیش روی این دو بخش ایجاد شود. غریب پور تاکید کرد: ایمیدرو بازنگری در نقشه راه معدن و صنایع معدنی و همچنین بیش از 100 نیاز پژوهشی و 3 طرح را با تمرکز بر دانش نوین، به دانشگاه صنعتی شریف سپرده است.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خداداد غریب پور امروز با حضور در دانشگاه صنعتی شریف و مرکز هوشمندی و رصدخانه فناوری این دانشگاه، اظهار داشت: به رغم اینکه در کشور، دانشگاه های برجسته و استادان و دانشمندان همتراز جهانی داریم اما صنایع ما از نظر فناوری و دانش وابسته به خارج است.
وی افزود: به عنوان مثال، در صنعت پتروشیمی به راکتورها، کمپرسورها و کوره ها، در صنعت سیمان به دانش فنی، کوره و در صنعت فولاد به الکترود گرافیتی و ماشین آلات ریخته گری وابسته ایم. در صنایع دیگر نظیر مس، آلومینیوم و غیره هم به خارج وابسته ایم.
ایجاد ساختار ارتباط صنعت و دانشگاه
رئیس هیات عامل ایمیدرو اذعان کرد: پیشتر با ایجاد مراکزی همچون (مرکز هوشمندی و یونیدرو) زمینه نهادسازی برای تقویت ارتباط دو بخش صنعت و دانشگاه، فراهم شده است که جای تقدیر و تشکر دارد. وی ادامه داد: امسال نیز در همین راستا، ایمینو به عنوان نخستین مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران افتتاح شد.
وی با بیان اینکه با تقویت روابط دو سویه، فاصله دانشگاه و صنعت کاهش خواهد یافت، ادامه داد: تفاهم نامه هایی که با حوزه های مختلف دانشگاه ها منعقد و اجرایی می شود، بخشی از مشکلات کنونی را برطرف می کند. غریب پور معتقد است: دانشگاه ها از ظرفیت بالایی برای توسعه روابط برخوردارند و ایمیدرو نیز قادر است با بهره گیری از جایگاه شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، به تعمیق ارتباط دو طرف کمک کند.
نیاز به تحقیقات کاربردی و نیاز محور
غریب پور با اشاره به اینکه در این سازمان فرآیندی تعریف کرده ایم که پژوهش تقاضا محور شود، گفت: اگرچه انجام تحقیقات در دانشگاه ها از نظر علمی می تواند مناسب باشد و باعث ارتقای سطح علمی ما در میان کشورها شود، اما مساله و نیاز کشور، تحقیقات کاربردی است به طوری که بتوان نیازهای صنعت را برطرف کرد.
وی ادامه داد: نگاه جزیره ای به دانشگاه و صنعت، همین مسیری است که پیش از این طی شده است. اما ایمیدرو، انجام بازنگری نقشه راه معدن و صنایع معدنی را با مطالعات تطبیقی در کشورهای توسعه یافته تا افق 2050 به دانشگاه صنعتی شریف سپرده است.
نیاز فعلی تحقیقات در صنایع معدنی
غریب پور با بیان اینکه ارتباط میان دانشگاه و صنعت باید به برطرف کردن نیاز صنعتی منجر شود، گفت: نتیجه این ارتباط باید موجب شود تا صاحب دانش فنی در تولید آهن اسفنجی، مس، آلومینیوم و غیره شویم.
وی ادامه داد: نیاز کشور در بخش معدن و صنایع معدنی، اکتشافات عمیق و استخراج تا اعماق بیش از 2 هزار متر، بهره وری عوامل تولید، کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش مصرف انرژی، اینترنت اشیاء در صنعت، پرینتر سه بعدی و تمهیدات لازم برای مواجهه با انقلاب صنعتی نسل 4 است.
85 میلیارد تومان قرارداد با دانشگاه ها
غریب پور با اشاره به اینکه ایمیدرو و شرکت های تابعه طی سال های ۹۸ و ۹۹، حدود ۸۵ میلیارد تومان قرارداد با دانشگاه ها منعقد کرده است، گفت: تعداد این قراردادها، ۲۱۹ فقره شامل دانش فنی استحصال عناصر نادر خاکی و ساخت و تحقیقات در زمینه حفاری های عمیق در کشور است.
وی ادامه داد: از دیگر قراردادها، مدیریت پسماند واحدهای تابعه ایمیدرو، واکنش در شرایط اضطراری، کاهش گازهای گلخانه ای، ارائه دستگاه شبیه ساز رانندگی دامپتراک و مدل سرمایه گذاری در منطقه پارسیان و مطالعات و نحوه استحصال آب های ژرف منطقه سنگان است.
قراردادها با دانشگاه صنعتی شریف
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: پارسال بیش از 100 نیاز صنعتی را به دانشگاه شریف ارائه داده ایم که می توان این طرح ها را به دانشجویان داد تا در قالب پایان نامه تحصیلات تکمیلی نسبت به انجام مطالعات و پژوهش های کاربردی اقدام کنند.
وی ادامه داد: ایمیدرو با دانشگاه صنعتی شریف 3 طرح پژوهشی تحت عنوان «شناسایی الزامات طراحی رویکردهای بهینه ارتقای اکوسیستم استارت اپی معدن و صنایع معدنی در ایران»، «تدوین نقشه راه معدن و صنایع معدنی تا افق 2050» و « کاربردهای فناوری های برافکن در صنعت فولاد با تمرکز بر 3 فناوری هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و چاپ سه بعدی» را در حال اجرا دارد.
حمایت از 562 پایان نامه را در مقاطع تکمیلی
رویکرد دیگر ایمیدرو، حمایت از پایان نامه های بخش معدن و صنایع معدنی است. ایمیدرو تاکنون 562 پایان نامه را در مقاطع تکمیلی (ارشد و دکترا) را به ارزش 3.5 میلیارد تومان حمایت کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به بخش قابل توجهی از دانشجویان این دانشگاه شریف در مقاطع تکمیلی، این دانشگاه می تواند از این ظرفیت در دانشکده های خود استفاده کند.
بنا به این گزارش، در پایان این نشست، غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو، محمود فتوحی فیروزآباد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف و الله وردی دهقانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از مراکز نوآوری در حال تاسیس دانشگاه صنعتی شریف شامل مرکز نوآوری سلامت، مرکز نوآوری مواد، مرکز نوآوری فضا، مرکز نوآوری داده و هوش مصنوعی و مرکز نوآوری انرژی بازدید کردند.