
فرصت بی نظیری که باید تقویت شود

بورس تهران امروز هم سبز است؛ ولی هنوز هم از کانال ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی گذر نکرده و تقاضای بازار انقدر قوی نیست که لمس سقف های قبلی (کانال ۲ میلیون واحدی) به این زودی ها باورپذیر باشد.
به تدریج از ترس بازار کاسته خواهد شد و با توجه به وضعیت قیمت ارز و قیمتهای جهانی، سهامهای صادراتمحور یا سهام شرکتهایی که قیمت محصولات آنها به دلار بستگی دارد، با توجه به ریزشهای اخیر شرایط بسیار خوبی خواهند داشت.
وی افزود: بورس در مقاطع زمانی کنترل تورم، به سمت P/E محور بودن حرکت میکرد، این بهمعنای آن بود که اگر یک شرکت از سود خوبی برخوردار بود و P/E آن کمتر از ۷-۸ بود، شرکت مناسبی برای سرمایهگذاری بهشمار میرفت.
بنابراین، میتوان تا پایان سال به آینده این بازار امیدوار بود.
این کارشناس بازار سرمایه در تحلیل بازارهای جهانی اظهار کرد:
روند قیمتهای جهانی با توجه به خبرهای مثبت در ارتباط با واکسن کرونا و جذابیت آن در قیمتهای فعلی، مثبت خواهد بود، اما در کشور ما برخی از سیاستهای دولت و بانک مرکزی خلاف این جهت حرکت میکنند؛ سیاستهایی مانند افزایش نرخ سود بین بانکی تاثیر منفی بر بازار سهام خواهد گذاشت و تا زمانی که سیاستهای داخلی به نفع بازار بورس نباشد، روند بازار بهبود قابل توجهی پیدا نخواهد کرد.
عبدالحمیدی در معرفی صنایع برتر برای سرمایهگذاری گفت:
بهتر است شرکتهای انتخاب شوند که از اثرات منفی نوسانات ارز و بودجه، مصون بمانند؛ بهعنوان مثال، صنعت بانکداری بهسبب تاکید بر خروج بانکها از بنگاهداری، افزایش سرمایه و اصلاح ساختار مالی از محل تجدید ارزیابی، و همچنین صنعت بیمه بهدلیل شناسایی سود بالا در یک سال گذشته و قابلیت افزایش سرمایههای سنگین از محل تجدید ارزیابی، گزینههای مناسبی برای سرمایهگذاری خواهند بود.
وی در خاتمه در رابطه با انتقاداتی که به اخذ مالیات از سهامدارانی که در خرید و فروش خود زیان کرده اند، گفت: