شمانیوز
شما نیوز

تقلای ترامپ در تحریم های تکراری

تقلای ترامپ در تحریم های تکراری

چند روز مانده به پایان دوره ریاست جمهوری، ترامپ تحریم های جدیدی را علیه مدیر عامل بزرگترین شرکت ایرانی فولاد وضع کرد که حکایت از تقلای این رئیس جمهور شکست خورده برای تشدید فضای روانی علیه پیشرفت های صنعت فولاد ایران است.

به گزارش شمانیوز، در دو سال گذشته دولت آمریکا سه بار فولاد ایران را مورد تحریم قرار داد و هر بار حلقه محدودیت ها را تنگ تر کرد و در این بین آمریکا به دنبال این بود تا با فشار حداکثری مانع از اجرای پروژه های بزرگ فولادی ایران شود. به همین دلیل چند روز مانده به پایان دوره ریاست جمهوری، ترامپ تحریم های جدیدی را علیه مدیر عامل بزرگترین شرکت ایرانی فولاد وضع کرد که حکایت از تقلای این رئیس جمهور شکست خورده برای تشدید فضای روانی علیه پیشرفت های صنعت فولاد ایران است.

با این حال در چند سال اخیر شرکت فولاد مبارکه نه تنها پروژه های بزرگی را در زمینه افزایش بهره وری تولید و کاهش مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه اجرا کرده است، محصولات ویژه ای همچون ورق مخصوص تولید لوله نفت و گاز تولید کرده و پروژه ای نورد 2 را هم در دستور کار داشته است که گامی در مسیر خودکفایی تولید بوده و در بخش اشتغال هم بسیار راهبردی است.

به عبارت دیگر در شرایط کنونی اجرای چنین پروژه های عملا سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ را عقیم کرده است. چراکه در سال های گذشته بخشی از ارز کشور از طریق واردات این محصولات از کشور خارج می شد و در حال حاضر در داخل تامین می شوند.

هدف تحریم کننده ها افزایش هزینه تولید است

رئیس کمیسیون صنعت، اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج تاکید کرد: با وجود اینکه تحریم های آمریکا اثرات تخریبی روی قیمت ارز، طلا و ... گذاشته، اما اثرات مثبتی هم در صنعت کشور داشته و می بینیم که در سال های اخیر شرکت فولاد مبارکه با عبور از این محدودیت ها و بهره گیری از فرصت ها به بالندگی رسیده و در تولید پیشرفت خوبی داشته است.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی با بیان اینکه هدف تحریم کننده ها افزایش هزینه تولید برای صنعت ایران بوده است، افزود: در شرایط کنونی نمی توان گفت که تحریم ها همیشه بد بوده اند و حتی در برخی موارد فرصت هایی ایجاد کرده؛ برای نمونه فولاد مبارکه توانسته با وجود تحریم ها به پیشرفت های خوبی دست یابد. به عبارت دیگر محدودیت های تحریمی نوعی خودباوری به وجود آورده و شرکت های بزرگ ایرانی قابلیت های ویژه ای در تولید از خود نشان داده اند.

او با بیان اینکه مهمترین بحث تحریم ها تراکنش مالی بوده و تولیدکننده ها با هزینه های گزاف تر مواد اولیه را تامین می کردند، تصریح کرد: در سال های اخیر ترامپ با ایجاد مناقشات سیاسی با کشور چین و... حتی شخصیت های حقوقی اقتصاد بسیاری از کشورها را تحت تاثیر قرار داده و این فضا فرصتی تنها برای تعدادی از کشورهای عربی و... به وجود آورده بود تا بتوانند سود ببرند و در مقابل فشار بر ایران، چین و... بیشتر می شد.

چشم انداز فولاد ایران با فولاد مبارکه متحول می شود

در حال حاضر فولاد مبارکه نه تنها در تولید فولاد سرآمد است بلکه در سال های اخیر با ورود به ساخت قطعات توانسته فرصت جدیدی را در صنعت فولاد ایران به وجود بیاورد، به طوری که در شرایط کنونی بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد ایران در داخل کشور تامین می شود.

حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل این شرکت که در حال حاضر مورد تحریم دولت آمریکا قرار گرفته، چندی پیش از سیاست جدید این شرکت پرده برداشت که بر مبنای آن این شرکت به دنبال تبدیل شدن به یک سازنده بزرگ کارخانه های فولاد در منطقه است.

عضو هیات مدیره انجمن فولاد ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با تایید بر این موضوع که در سال های اخیر شرکت فولاد مبارکه توانسته به دستاوردهای خوبی در زمینه قطعات و تجهیزات مورد نیاز فولاد دست یابد، گفت: هم اکنون بخش عمده ای از ماشین آلات و تجهیزات صنعت فولاد کشور در داخل ساخته می شود.

احمد دنیا نور با بیان اینکه تمرکز شرکت بزرگی مانند فولاد مبارکه بر بخش تامین تجهیزات می تواند اقدام موثری برای خودکفایی 100 درصدی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد است، اظهار کرد: به طور قطع هیچ شرکت کوچکی نمی تواند به تنهایی تمام تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کند، از این رو بهره گیری از ظرفیت شرکت های بزرگ برای تامین تجهیزات مورد نیاز کارخانه می تواند هدفی در جهت افزایش بهره وری و کاهش هزینه تامین قطعات و تجهیزات باشد.

او افزود: در شرایط کنونی شرکت ها برای واردات با ارز گران و هزینه برای دور زدن تحریم ها مواجه هستند، از این رو تجمیع نیاز کارخانه جات فولادی و تولید آن توسط یک شرکت بزرگ می تواند به کاهش هزینه های سربار ختم شود.

ضعف و استیصال ترامپ

در حال حاضر چشم انداز صنعت فولاد ایران نه تنها تولید 50 میلیون تن فولاد است، هدف تکمیل زنجیره تولید و تعادل بخشی به همه حلقه های تولید است که در سال های اخیر شرکت فولاد مبارکه با ورود به تولید کنسانتر، گندله و ... زنجیره این صنعت را متعادل کرده است؛ از سوی دیگر با تولید ورق فولادی مخصوص لوله های نفت و گاز و ورق فولادی لوازم خانگی و... مسیر توسعه صنعتی را در ایران همواره کرده است.

از همین رو دولت ترامپ به بهانه های واهی فرمانده پولادین این شرکت را تحریم کرده است تا ضعف و استیصال خود نسبت به اجرایی نشدن برنامه هایش علیه صنعت فولاد ایران را پنهان کند.

منبع: خبرگزاری موج

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین