شمانیوز
شما نیوز

هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان و برنامه ریزی برای توسعه، صیانت و حمایت/ تعطیلی معدن گل گهر (1) با بهره های مالکانه ایمیدرو و چند برابر شدن حقوق دولتی

هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان و برنامه ریزی برای توسعه، صیانت و حمایت/ تعطیلی معدن گل گهر (1) با بهره های مالکانه ایمیدرو و چند برابر شدن حقوق دولتی

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان ، به بیان برنامه های توسعه ای این هلدینگ، همچنین مشکلات ایجاد شده برای آن از جمله تعطیلی معدن گل گهر (1) با بهره های مالکانه ایمیدرو و چند برابر شدن حقوق دولتی پرداخت.

 مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان در گفت وگو با شمانیوز ، به بیان برنامه های توسعه ای این هلدینگ، همچنین مشکلات ایجاد شده برای آن از جمله تعطیلی معدن گل گهر (1) با بهره های مالکانه ایمیدرو و چند برابر شدن حقوق دولتی پرداخت.

دکتر «محمد حسین بصیری» در این گفت وگو اظهار داشت: هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان یک مجموعه جوان است که از زیرمجموعه های آن معدن گل گهر 5 با ظرفیت سالیانه سه میلیون تن قابل اشاره است و ذخیره 32 میلیون تنی با بیش از دو هزار نفر اشتغالزایی دارد.

به گفته وی، کارخانه آهن اسفنجی در بافت نیز از زیرمجموعه های هلدینگ است که که سنگ آهن را از گل گهر5 دریافت و به گل گهر یک سوآپ می کند و در مقابل گندله دریافت می کند، این گندله نیز به بافت حمل شده و در تولید آهن اسفنجی مصرف می شود.

بصیری ادامه داد:‌ پس از آن، بر اساس سهمیه تعیید شده از سوی وزارت صمت، 50 درصد این آهن اسفنجی به کارخانه بناب برای تبدیل شدن به شمش ارسال می شود تا مجدد در کارخانه های فولاد بناب به انواع مقاطع فولادی تبدیل شود.

وی یادآور شد: پارسال کارخانه آهن اسفنجی بافت به ظرفیت تولید 800 هزار تن راه اندازی شد که در آن دو کارخانه یک میلیون تنی آهن اسفنجی و 2.5 میلیون تنی گندله سازی در نظر گرفته شده و با حضور رییس جمهوری افتتاح شد، اما هنوز نتوانسته ایم فاینانس 270 میلیون یورویی آن را جاری کنیم.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان خاطرنشان کرد: کارخانه 800 هزار تنی بافت سالیانه سه هزار میلیارد تومان فروش دارد، آهن اسفنجی آن به بناب ارسال می شود که ظرفیت آن 450 هزار تن در سال است و نزدیک به یک میلیون تن نورد هم در آن تعریف شده است؛ بر این اساس حدود 50 درصد ظرفیت خالی شمش در آن وجود دارد.

وی گفت: کارخانه بناب از دو زیرمجموعه تشکیل شده که اولی، کوره های قوس الکتریک است که از طریق میکس شدن با قراضه به تولید شمش می پردازد و دومی، کوره های القایی است که آهن اسفنجی را به شمش تبدیل می کند.

 

** تفاهم نامه 20 هزار میلیارد تومانی با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء

بصیری اظهار داشت: از ابتدا که کارخانه بافت آغاز به کار کرد، برای ساخت آن با قرارگاه سازندگی خاتم قرارداد داشتیم و در طرح توسعه این مجموعه نیز قرارگاه حضور دارد؛ اکنون یک تفاهم نامه 20 هزار میلیارد تومانی با قرارگاه منعقد شده که به مرور جاری می شود.

وی با اشاره به کمبود اکسیژن برای طرح توسعه کوره ها در بافت، خاطرنشان کرد: به همین منظور طرح «اکسیژن پلنت» آغاز شده که جزو طرح های توسع های مجموعه است.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان با اشاره به طرح توسعه ذوب در مجموعه، تامین آب و توسعه راه آهن تا داخل کارخانه را دیگر طرح های توسعه ای هلدینگ عنوان کرد که سال آینده به انجام خواهند رسید.

وی، ساخت دو کارخانه ذوب شاهین و ذوب شهریار را دیگر طرح های توسعه ای توصیف کرد که برای سال 1400 توسعه زیرسقفی آنها در دستور کار است و پس از آن سایر طرح های توسعه ای در قالب تفاهم 20 هزار میلیارد تومانی با قرارگاه عملیاتی خواهند شد.

بصیری ادامه داد: از جمله این طرح ها، کارخانه فروسیلیس و کارخانه ذوب 1.4 میلیون تنی است تا آهن اسفنجی بافت که به تولید می رسد را بتوانیم به شمش تولید کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون این هلدینگ، صادرکننده نمونه منطقه است و با جاری شدن طرح های توسعه به برخی کشورهای همسایه، صادرکننده نمونه کشوری هم خواهیم شد.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان، همچنین راه اندازی کارخانه نوستالژیک «جمیل کو» در بافت را از دیگر برنامه های توسعه ای مجموعه برشمرد که شست و شوی پشم گوسفند و کرک بز در آنها جاری است و با توسعه این مجموعه به دنبال اشتغالزایی بیشتر در منطقه و اقتصادی کردن کارخانه ها هستیم، همچنین در حال مطالعه هستیم تا کارخانه های پایین دستی، تولید قطعات و انجام تعمیرات را در بافت تعریف کنیم تا این منطقه کمتر توسعه یافته را بیشتر توسعه دهیم.

وی تاکید کرد:‌ در مجموع، طرح های هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان در سه محور توسعه، صیانت و حمایت تعریف شده است و به جد به دنبال توسعه صنعت هستیم تا تکمیل زنجیره تولید را محقق کنیم.

بصیری گفت: ‌اکنون نبود کارخانه کنسانتره در مجموعه سبب وابستگی مان شده و هر چند در دوره معاونت پیشین امور معادن وزارتخانه با ساخت کارخانه کنسانتره موافقت نشد، اما اکنون دوباره به دنبال کسب مجوز برای آن هستیم؛ هرچند مجوز 380 هزار تنی کنسانتره را داریم، اما جوابگو نیست و نیازمند ظرفیت 2.5 میلیون تنی هستیم.

وی بیان داشت: در بحث زیربنایی نیز اکنون برای انتقال برق از فاصله 110 کیلومتری به مجموعه، باید همه مراحل مالکیت اراضی مردم، ساخت پست های برق و انتقال را خودمان به انجام برسانیم، علاوه بر آن گازکشی به مجموعه نیز میلیاردها تومان هزینه دارد و فقط برای آب با توجه به نزدیک بودن سد، مشکلی نداریم.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان تاکید کرد:‌ در طرح های توسعه ای، به شدت به دنبال توسعه همه زنجیره فولاد هستیم و حتی اکتشاف در زمینه های مس، سرب و روی و سایر فلزات را دنبال می کنیم.

 

** کنسرسیوم «پایا»

وی با اشاره به تشکیل کنسرسیوم «پایا» با عضویت 12 شرکت بزرگ معدنی و فولادی که هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان هم یکی از اعضای آن است، خاطرنشان کرد: این کنسرسیوم به دنبال اکتشافات در کشور هستند و پهنه هایی را نیز در اختیار گرفته، اما اجازه مالکیت ندارند و باید پس از اکتشاف به مزایده بگذارند.

 

** ورود به بورس

بصیری گفت:‌ این هلدینگ در ادامه برنامه های خود به دنبال وارد کردن همه طرح های خود به بورس است تا به سهامی عام تبدیل شود، در این راستا از بخش معدن خود کار را آغاز کردیم که تاکنون 80 درصد اقدام های لازم برای معدن بافت انجام شده و به احتمال زیاد در آغاز سال 1400 وارد بورس خواهد شد.

وی افزود:‌ سال آینده همچنین معدن سنگ آهن گل گهر 5 و شرکت احیا استیل بافت وارد بورس شده و به سهامی عام تبدیل می شود.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان با اشاره به گران بودن انرژی در کشورهای همسایه که فعالیت ذوب را برای آنها غیراقتصادی می کند، از طرحی خبر داد که در قالب آن می توان برخی مواد معدنی و معادن آنها را با قیمت اندک خریداری کرد یا در طرح هایشان مشارکت کرد و تحقق این مهم می تواند صنایع پایین دستی را در این هلدینگ فعال کند؛ این طرح در مرحله مطالعه است.

 

** استراتژی صیانت

وی گفت:‌ در استراتژی صیانت، در حقیقت با ورود به بورس حفظ و ارتقای حقوق سهامداران دنبال می شود و به این منظور در حال کار کردن روی یک سیستم کنترل و نظارت هستیم تا با کنترل های مالی و بودجه ای بتوانیم مجموعه ای شفاف و سلامت داشته باشیم.

بصیری همچنین با اشاره به استراتژی حمایت، یادآور شد: در گذشته زیرمجموعه ها کمتر با هم هماهنگ بوده و جزیره ای عمل می کردند، اما اکنون در هلدینگ با حمایت از واحدها به دنبال ایجاد یک هارمونی هستیم تا مثلا اگر کارخانه بافت روزی نیازمند اورهال و توقف 10 تا 15 روزه بود، برای تامین مواد اولیه مورد نیاز آن با کارخانه بناب و ... هماهنگ باشد.

 

** تعطیلی معدن گل گهر یک با بهره های مالکانه ایمیدرو و چند برابر شدن حقوق دولتی

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان در ادامه به یک مشکل قدیمی این مجموعه با ایمیدرو اشاره کرد و گفت: 20 درصد مالیکیت کارخانه احیا استیل از آن ایمیدرو، 20 درصد متعلق به بانک صنعت و معدن و 60 درصد دیگر متعلق به بخش خصوصی است، همچنین در معدن گل گهر 5 نیز 40.5 درصد متعلق به ایمیدرو و 59.5 درصد متعلق به مجموعه ما است.

وی بیان داشت: علی الظاهر ما باید 40 درصد سنگ آهن یا فروش آن را به ایمیدرو بدهیم، اما بر اساس فرمول که مبنای محاسبه ارز آزاد بوده و از قیمت های یو متال استفاده می کنند، بیش از 85 درصد درآمدمان را باید به ایمیدرو بدهیم، در حالی که شراکت شان 40.5 درصد است.

بصیری اظهار داشت: اوایل کار معدن گل گهر 5 از این طریق به شدت زیان ده بود، اما آن را به سایر حلقه های تولید می بردیم تا کمی سود ده باشد، اما اکنون که مبنای محاسبه نرخ ارز به طور غیرقانونی ارز آزاد است، با وجود فروش 2600 میلیارد تومانی، اما بیش از 2500 میلیارد تومان آن را به عنوان بهره مالکانه به ایمیدرو دادیم.

وی ادامه داد:‌ علاوه بر آن حقوق دولتی نیز بیش از 10 برابر شده و به ناگاه یک فاکتور 200 میلیارد تومانی برای ما فرستاده شده است که توان پرداخت ان را نداشتیم و حتی درخواست اقساطی شدن پرداخت آن را کردیم و در نتیجه به بحران خورده ایم.

مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع و معادن ماهان خاطرنشان کرد: در این زمینه با وزرای پیشین صمت، همچنین معاونان وزیر جدید مکاتبه داشته ایم و جالب این است که مدیرعامل شرکت تهیه و تولید و آقایان سرقینی و اسماعیلی معاونان پیشین امور معادن وزارتخانه نیز به ما حق می دهند که در صورت ادامه این مسیر حتما ورشکست خواهیم شد، اما تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است و به تازگی با رزم حسینی، وزیر جدید صمت نیز مکاتبه کرده ایم و از رییس هیات عامل ایمیدرو وقت ملاقات برای مطرح کردن مشکل درخواست کرده ایم.

وی تصریح کرد:‌ در سال موسوم به «جهش تولید»، انتظار می رود موانع از سر راه تولیدکنندگان برداشته شود، نه اینکه مشکلاتی اضافه شود.

بصیری گفت:‌ اکنون دو هفته ای است که معدن گل گهر یک تعطیل شده و در ادامه کارخانه گندله سازی آن نیز تعطیل شده یا تولید آن کاهش می یابد و بر این اساس بحرانی جدید در پیش داریم.

وی تاکید کرد:‌ انتظار می رود ایمیدرو با دارا بودن سهم 40.5 درصدی، به همین میزان سنگ آهن تولیدی یا درآمد آن را بردارد و شرایط به گونه ای است که انگار به جای یک تن سنگ آهن، پول یک تن گندله را به ایمیدرو می دهیم، یعنی 1.5 برابر قیمت سنگ آهن را به ایمیدرو به عنوان بهره مالکانه پرداخت می کنیم و اضافه شدن حقوق دولتی نیز بر مشکلات افزوده است.

 

 

 

 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین