
سرور در صعود

ضریب نفوذ بیمه بر مسائل جاری جامعه طی یکدهه گذشته با نوسانات قابل توجهی همراه بوده است. در این میان روند نزولی میزان اثرگذاری شرکت سهامی بیمه ایران بهعنوان تنها شرکت دولتی بیمهای امری مشهود و نگرانکننده تلقی میشد.
بیمه ایران در فاصله سالهای 1394 تا 1404 شاهد تغییرات مکرر در سطوح عالی مدیریتی بوده است و در این بازه زمانی نزدیک به 8 مدیرعامل بر مسند ریاست آن نشستهاند؛ امری که بی گمان در کاهش سهم بازار و ضریب نفوذ این شرکت دولتی اثرگذار بوده است.
نخستین شرکت بیمه کشور که با ایدههایی خلاقانه تاسیس شد؛ علاوه بر اینکه در یک دهه گذشته با کوچ بخش قابل توجهی از سرمایه انسانی متخصص و مجرب خود به سایر شرکتهای بیمهای مواجه شد؛ امروز نیز نزدیک به چهل رقیب در بازار صنعت بیمه دارد.
همچنین در حوزه فناوری اطلاعات و بهرهگیری از ظرفیتهای هوش مصنوعی نیز تقریبا هیچ اقدام موثری انجام نداده است؛ موضوعی که خود به یکی از عوامل اصلی بروز وضع نابسامان بیمه ایران در چندین سال اخیر و در رقابت با سایر بازیگران صنعت بیمه تبدیل شده است.
یکی از مهمترین آسیبهای وارده بر تنها شرکت دولتی بیمه در ایران در یک دهه اخیر، حوزه املاک و دارایی آن است که با مدیریت نامناسب، بخش قابل توجهی از آنها یا فروخته شده و یا بدون بهرهبرداری موثر رها شده است.
توجه به شبکه عظیم نمایندگی نیز در این شرکت دولتی به مرور کاهش یافت و این بیتوجهی در میزان فروش شرکت بروز و ظهور خود را نشان داد.
بهراستی کدام عقل سلیم به خود اجازه میدهد با دارایی و برند ارزشمند یک نهاد ملی چنین برخوردی کند تا اندازهای که این روند میتوانست جایگاه نخستین شرکت بیمه کشور را بیش از پیش تضعیف و آن را از صحنه رقابت حرفهای دور سازد.
با این حال در ماههای اخیر روزنههایی از تغییر و اصلاح در مسیر فعالیتهای شرکت نمایان شد و با انتخاب مدیرعامل جدید که برخواسته از بدنه حرفهای خانواده بیمه ایران است؛ امید به ترمیم نابسامانیها و بازسازی جایگاه این شرکت در میان ناظران و فعالان صنعت بیمه زنده شد؛ چرا که بیگمان شناخت سازمانی و اشراف اطلاعاتی علی جباری میتوانست کمک حال این شرکت دولتی باشد.
بیمه ایران در آبان سال 1403 نزدیک به 18 درصد از سهم بازار را به خود اختصاص داده بود؛ اما امروز این سهم به حدود 25 درصد از بازار بیمه کشور افزایش یافته است.
علی جباری با بهرهگیری از رایزنیهای هدفمند و مستمر با صنایع بزرگ و نظام بانکی کشور، توانست در کمتر از 4 ماه، سهم بازار بیمه ایران را به میزان قابل توجهی و نزدیک به هفت درصد افزایش دهد؛ امری که اگر بر مبنای علمی محاسبه میشد تقریباً محال به نظر میرسید.
افزایش سهم بازار و اثرگذاری بر صنعت بیمه کشور، دو شاخصه مهم جباری از زمان حضور مجدد وی در بیمه ایران است.
روند صعودی در جایگاه بیمه ایران در نتیجه تلاشهای علی جباری موجب ایجاد انگیزه و سرور میان کارمندان و شبکه نمایندگی نیز شده است. این رشد چشمگیر نه تنها روحیه کارکنان را تقویت کرده است؛ بلکه در این روزها شاهد مهاجرت معکوس و برگشت نخبگان بیمه ایران به خانواده خود نیز هستیم.
همچنین شبکه نمایندگی بهعنوان چشم بینای بیمه ایران، عظمت بازگشت به جایگاه گذشته را احساس کرده است و توجه ویژه مدیرعامل را به خود معطوف میداند.
جباری در این ایام، علاوهبر توجه به افزایش سهم بازار و مذاکرات فشرده با بنگاههای اقتصادی، شعب متعددی را در اقصی نقاط کشور افتتاح و بازگشایی کرد.
توجه ویژه به همکاران و شبکه نمایندگی و املاک و داراییهای بیمه ایران بهعنوان سرمایههای اصلی این شرکت نیز موجب مسرتهای پیاپی در خانواده بیمه ایران و تمامی ذینفعان آن شده است.
در طول ایام نوروز این شرکت با شعار «بیمه ایران با مردم ایران» در ارائه خدمات بینظیر به مردم پیشگام شد و بدون هیچ چشم داشتی از دولت، خود را وقف مردم و مسافران نوروزی کرد.
حضور شخص مدیرعامل در بنگاههای عظیم اقتصادی کشور و شنیدن صدای مشتریان و تکریم بیمه گذاران خرد و کلان در روند صعودی فعلی هم منجر به سرور مالکان برندهای معتبر ملی گردیدهاست.
بازاریابی در بیمه ایران نیز بصورت دهان به دهان منتشر میشود و با افزایش کیفیت در ارائه خدمات و مشتریمداری که مورد تاکید مدیرعامل بیمه ایران است؛ قطعاً شاهد اعتلای برند بیمه ایران خواهیم بود.
ایکاش برخی مواضع و موانع، این سرور ملی را خدشهدار نکند و در روند خدمت بینظیر مدیرعامل جدید بیمه ایران کارشکنی نکند؛ چرا که هرگونه کارشکنی و ایجاد مانع میتواند بر روند مثبت و موفقیتآمیز فعالیت بیمه ایران تأثیر منفی بگذارد.