جمعآوری روزانه ۱۶۰۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل در دستور کار
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، روزانه 1600 میلیون فوت مکعب گازهای مشعل در سطح مناطق عملیاتی استانهای خوزستان و ایلام جمعآوری میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، روزانه 1600 میلیون فوت مکعب گازهای مشعل در سطح مناطق عملیاتی استانهای خوزستان و ایلام جمعآوری میشود.
مسعود کرباسیان تصریح کرد: با اجرای طرح انجیال ۳۲۰۰ روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل جمعآوری میشود که جمعآوری ۲۵۰ میلیون فوت مکعب آن امسال به نتیجه میرسد.
وی پیشرفت این طرح را ۷۵ درصد اعلام کرد و گفت: با اجرایی شدن این طرح که ازسوی هلدینگ خلیج فارس دنبال میشود، گازهای غرب کارون به پتروشیمی بندرامام انتقال مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: طرح انجیال ۳۱۰۰ نیز با ظرفیت روزانه ۲۶۰ میلیون فوت مکعب تاکنون ۵۵ درصد پیشرفت داشته و با اجرای آن، گازهای همراه نفت حوزه ایلام جمعآوری میشوند.
کرباسیان گفت: طرح دیگری هم از سوی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون دنبال میشود که با اجرای آن، در مجموع روزانه ۸۷۰ میلیون فوت مکعب گازهای مشعل جمعآوری میشود.
وی بهبود محیط زیست و ایجاد ارزشافزوده را از جمله دستاوردهای مهم اجرای طرحهای جمعآوری گازهای مشعل عنوان کرد و افزود: افزون بر این، این طرحها به ایجاد خوراک پایدار برای پتروشیمیها منتهی میشود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه برای پیگیری طرحها در زمینه جمعآوری گازهای همراه نفت نشستها بهطور مستمر برگزار میشود، خاطر نشان کرد: در نیمه نخست امسال ۱۴ قرارداد دیگر مرتبط با طرحهای جمعآوری گازهای مشعل امضاء میشود و با اتکاء به توان داخلی، همه مشعلها خاموش خواهند شد.
در این مراسم همچنین منصور یزدانپناه، مدیرعامل شرکت توربوکمپرسور نفت (OTC) از رویکرد حمایتی وزارت نفت نسبت به سازندگان ایرانی قدردانی کرد و گفت: در نتیجه اعتماد و همکاری سازنده این وزارتخانه، ظرفیتهای داخلی در ساخت انواع توربوکمپرسورها افزایش یافته است.
محمدجواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان هم با بیان اینکه جمعآوری گازهای مشعل سبب میشود از رهاسازی میلیونها مترمکعب گاز دیاکسید گوگرد و دیاکسید کربن جلوگیری شود، گفت: جمعآوری گازهای مشعل نقشی مؤثر در کاهش گازهای گلخانهای خواهد داشت.
علیرضا ورناصری نماینده مردم و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم در سخنانی با بیان اینکه «نگاه به بیرون نمیتواند ما را به نقطه مورد نظر برساند. متخصصان خوبی داریم، باید میدان را در حوزه نفت و گاز به خودیها داد تا ثروت ملی ما چند برابر شود»، اظهار داشت: یک آرزوی دیرینه در کشور که سالهاست مورد تأکید مقام معظم رهبری و شهروندان خوزستانی بوده پایان خامفروشی است.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اینکه در شرایط تحریم به این جایگاه رسیدهایم که میتوانیم کمپرسورهای نفت و گاز را بسازیم و خود را از واردات آنها بینیاز کنیم، گفت: برگ برنده ایران در شرایط تحریم بهرهمندی از مزیتهای داخلی است.
مجتبی یوسفی به موضوع جمعآوری گازهای مشعل نیز اشاره و تصریح کرد: با این کار به اندازه توسعه یک فاز پارسجنوبی صرفهجویی کردهایم.
در پایان این مراسم قرارداد خرید 14 دستگاه الکترو کمپرسور گریز از مرکز و همچنین تفاهمنامه خرید دو دستگاه دیگر الکتروکمپرسور بین پالایشگاه گازبیدبلند خلیج فارس و شرکت تجهیزات توربو کمپرسور نفت، قرارداد خرید هشت دستگاه الکترو کمپرسورهای گریز از مرکز داخلی بین پالایشگاه گازبیدبلند خلیج فارس و شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا توگا و همچنین قرارداد پروژه واحد نمزدایی و فشارافزایی رگ سفید خطوط لوله مربوطه بین بیدبلندخلیج فارس و شرکت طراحی و مهندسی صنایع انرژی EPCC به امضا رسید.