شمانیوز
شما نیوز

اتفاقات وحشتناک در استادیوم فوتبال به والیبال رسید!

اتفاقات وحشتناک در استادیوم فوتبال به والیبال رسید!

سکوهای فوتبال به جولانگاهی برای بروز خشونت‌های فیزیکی تبدیل شده است و اگر باشگاه‌های والیبال کار فرهنگ سازی را آغاز نکنند ویروس خشونت در والیبال نیز شایع خواهد شد.

به گزارش  ورزشی شمانیوز و به نقل از مهر؛ تماشای یک رویداد ورزشی می‌تواند برای ساعتی ذهن و روح هوادار را درگیر خود کند و به او حس لذت و یا خشم را دهد. لذتی که در فضای سالم و به دور از تنش به هوادار علاقه مند به ورزش حسی سرشار از هیجان مثبت دهد یا برعکس او را درگیر فضایی ملتهب و پرتنش کند.

این روزها بارها شنیده و دیده‌ایم که استادیوم‌های فوتبال به میدان جنگی برای بروز خشم درونی هوادارن تبدیل شده است و روز به روز بر شدت آن افزوده می‌شود.

آخرین اتفاق رخ داده در بازی روز یکشنبه دو تیم پرسپولیس و تراکتور سازی در استادیوم صدهزار نفری آزادی بود. استادیومی که در روزگار نه چندان دور مملو از حضور تماشاگران بود اما حال شاهد تعدا کمی هستیم اما همین تعداد هم با بروز خشونت زمینه ساز جنجال می شوند.

 

q72TkwqyLcbd

کمی آنطرف، خانه والیبال تهران نیز میزبان دیدار دو تیم سایپا و شهرداری گنبد بود. مسابقه ای که خالی از حاشیه نبود و تعداد تماشاگران اندک گنبدی با هدایت لیدرهای خود به تحریک بازیکنان و سرمربی تیم سایپا پرداختند تا جو را متشنج کنند. در روزی که سکوهای هوادارن سایپا با اندک هوادارن خود همراه بود باعث شد خشم نهفته در هوادارن شهرداری گنبد فقط معطوف به بازیکنان و سرمربی حریف باشد و این قائله با سردادن چند شعار غیر ورزشی و غیر اخلاقی خاتمه یابد.

سکوهای این روزهای والیبال شبیه به چند سال گذشته استادیوم های فوتبال است که اگر مانند فوتبال به دنبال ریشه یابی و دلیل این خشونت ها نباشیم باید کم کم  شاهد بروز خشونت های کلامی به خشونت های فیزیکی باشیم. که در اینصورت والیبال هم از فضای آرام دور خواهد شد.

* برنامه بلند مدتی وجود ندارد

رضا شجیع استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر درباره شرایط نامساعد ورزشگاه ها و سرایت آن به سالن های والیبال گفت: موضوع این است که برنامه بلندمدت و سامان یافته ای برای حل این معضل در ورزش ایران وجود ندارد. در پایان و آغاز هر فصل مشکلات ورزش ما مجدداً آغاز می‌شود چرا که متولیان صرفاً معطوف به حل معضلات به صورت کوتاه مدت هستند و اصلاً برنامه بلندمدت و میان مدتی از سوی باشگاه ها و فدراسیون ها وجود ندارد.

* باید منتظر خشونت‌های کلامی به فیزیکی باشیم

این استاد دانشگاه در ادامه تاکید کرد: بنابراین با انباشت چالش ها در ورزش مواجه هستیم و همین باعث ایجاد گره های مختلفی می‌شود که با تداوم این وضعیت باید منتظر باشیم خشونت ها از کلامی به فیزیکی کشیده شود. صرفاً برخوردهای انضباطی در این زمینه کافی نخواهد بود و باید فراتر از این اقدام کنیم و نظام نامه اخلاق حرفه ای در حوزه های مختلف رشته های ورزشی داشته باشیم که وظایف کانون های هواداری و باشگاه ها مشخص شود.

* دست هوادارن واقعی از استادیوم‌ها کوتاه می‌شود

شجیع در ادامه گفت: نمی توانیم مقصر را پیدا کنیم و آنچه مسلم است این است که این مشکلات به ورزش آسیب می زند و دست هواداران واقعی را از استادیوم ها کوتاه می کند و آنها مجبور هستند از تلویزیون مسابقات ورزشی را تماشا کنند. همین نه تنها باعث آسیب های اقتصادی به باشگاه ها و تیم ها می‌شود بلکه هواداران و تماشاگران واقعی را نیز از بین می برد.

وی در ادامه افزود: بدترین آسیب نیز این است که افرادی که شبیه به یکدیگر هستند تجمع شان در استادیوم ها و سالن های ورزشی بیشتر خواهد شد و در نتیجه آسیب جدی به رشته ورزشی خاص وارد می‌شود.

* لیدرها در ایران خودجوش هستند

او درباره نقش لیدرها نیز گفت: لیدرها باید سازمان یافته باشند و در چارچوب باشگاه رفتار کنند اما در ایران شاهد فعالیت لیدرها به صورت خودجوش هستیم و آنها بر اساس منافع فردی خود کار می کنند در حالی که در هیچ کجای دنیا لیدرها به صورت خودجوش فعالیت ندارند. در دنیا لیدرها در چارچوب باشگاه ها فعالیت می کنند و در قبال آن امتیازهایی مانند جایگاه بهتر دریافت می کنند.

rWMgFq9THWKJ

شجیع در پایان گفت: خشونتی که اکنون در فوتبال ایران وجود دارد صدها برابر کمتر از خشونتی است که در گذشته فوتبال انگلیس بوده است. از این رو باید برخوردهای انضباطی با برنامه های فرهنگی عجین شده و در قالب دستورالعمل های اجرایی ابلاغ شود. ضمن اینکه مدیران و مربیان نیز باید مسئولیت اخلاقی خود را بپذیرند.

 همچنین ناصر شهنازی سرمربی تیم والیبال سایپا نیز درباره نقش لیدرها در جوسازی و حواشی ایجاد شده در سالن مسابقات نیز گفت: مربیان در این زمینه می‌توانند کمک بسیاری کنند. لیدرها از مربیان حرف‌شنوی دارند و همچنین باید به حرف مدیران عامل باشگاه‌ها گوش دهند؛ اگر چنین اتفاقی رخ دهد، تنش‌ها کمتر می‌شود.

* جوانان برای تخلیه خود به سالن می‌آیند

شهنازی به شرایط اجتماعی نیز اشاره و اظهار کرد: بحث دیگر، شرایط اجتماعی جامعه است. جوانان برای تخلیه هیجانی خود، به سالن مسابقات می‌آیند نه برای تماشای یک مسابقه ورزشی. یک زمان سالن‌ها از تماشاگر پر می‌شد و همه از تماشای والیبال لذت می‌بردند اما اکنون جوانان برای خالی کردن خود به سالن می‌آیند چرا که تفریحات زیادی ندارند. در نتیجه شاهد این اتفاقات ناگوار هستیم و برای والیبال که یک ورزش دانشگاهی محسوب می‌شود، اتفاق بدی است.

وی بیان کرد: البته همه تماشاگران قابل احترام هستند و ما نباید آنها را از تماشای والیبال محروم کرده بلکه باید فرهنگ‌سازی و ریشه‌یابی کنیم که منشأ این مشکلات از کجا است. مطمئن باشید اگر مربیان و مدیران بخواهند، می‌توانند همه چیز را درست کنند. زمانی قرار بود دوربین نصب کنند که البته در حد شعار باقی ماند و در عمل چیزی اجرا نشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حرف مشترک در صحبت های این استاد دانشگاه و مربی تیم والیبال تقویت کار فرهنگی است نه صرفا برخودهای انضباطی. پس از اتفاقات رخ داده در دیدارهای بازی سایپا - پیکان، سایپا - شهرداری گنبد، کاله - پیکان و ... متولیان و باشگاه‌ها باید توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشند تا در نهایت شاهد فراری شدن هواداران واقعی از سالن مسابقات نباشیم. بهتر است از اتفاقات تلخ فوتبال درس گرفته شود تا والیبال که این روزها خود را برای حضور در المپیک مهیا می‌کند و می تواند یکی از رشته‌های مدال آور ایران در آینده ای نه چندان دور در جهان و المپیک تبدیل شود به بیراهه نرود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی