یارانه
یارانه جدید چگونه واریز می شود؟ | مبلغ یارانه از دی ماه افزایش می یابد
این روزها زمزمههای حذف ارز ترجیحی موضوع بحث مسئولان است؛ حال با این اوضاف این نگرانی ایجاد میشود که تکلیف یارانه نقدی با حذف ارز ترجیحی چه خواهد شد؟
به گزارش شمانیوز: چند سالی است که افزایش مبلغ یارانههای نقدی هم درخواست مردم است و هم وعده ثابت مسئولان؛ در دولت جدید و باتوجه به لزوم حذف ارز ترجیحی، چگونگی پرداخت یارانه نقدی به مسالهای مهم تبدیل شده است؛ اما هنوز پاسخ روشنی در مورد اینکه یارانه و ثبت نام یارانه جدید چگونه خواهد بود و آیا اصلا یارانه جدید وجود دارد یا خیر، ارائه نشده است.
حال در روزهای اخیر موضوع حذف ارز ترجیحی جدیتر شده و نگرانیهای مردم نیز به تبع آن برای اینکه یارانه نقدی چه طور خواهد بود و اینکه آیا یارانه نقدی افزایش خواهد داشت یا خیر، افزایش داشته است.
طبیعتا در این رابطه دنبال کردن بحث مسئولان شاید بتواند کمکی برای اینکه وضعیت پرداخت یارانه نقدی چه طور خواهد بود، بکند. اما در روزهای گذشته اعلام شد که احتمالا ارز ترجیحی حذف شود؛ با این اوصاف هنوز تکلیف پرداخت یارانه نقدی مشخص نشده است. در ادامه پاسخ برخی مسئولان در رابطه با اینکه یارانه جدید به چه صورت خواهد بود را خواهید دید.
هر یک از مسئولان پاسخهای متفاوتی در مورد یارانه جدید اعلام کردهاند؛ اما در بین همه این گفتهها، اینکه پرداخت یارانه جدید قطعی است، نقطه مشترک صحبتهاست. برای مثال، قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خبری اعلام کرد که ارز ترجیحی حذف خواهد شد و کارت اعتباری ۱۰۰هزار تومانی، برای هفت دهک اول در نظر گرفته شده است.
پورابراهیمی، رییس کمیسیون عمران نیز درباره شیوه پرداخت یارانه جدید اظهار داشت: مجلس به دنبال تغییر روش پرداخت ارز ترجیحی است. به جای ارز ترجیحی، به مردم کارت اعتباری و سرانه مصرف دهیم. کارت اعتباری موضوعی است که غالب نمایندگان مجلس بر آن تاکید دارند. همچنین یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این باره گفت: تردیدی برای حذف ارز ترجیحی وجود ندارد و اعطای کارت اعتباری یکی از پیشنهادات است.
البته تناقضات در مورد یارانه جدید هم بسیار زیاد است؛ هنوز نه مشخص است که یارانه جدید، یک یارانه نقدی است یا اعتباری! نه مشخص است که از چه زمانی پرداخت خواهد شد. مثلا در ابتدا رضایی، معاون اقتصادی رییس جمهور گفت که یارانهها از ابتدای دی ماه دو برابر خواهند شد؛ اما خاندوزی، وزیر اقتصاد، ادعای دو برابر شدن یارانه نقدی که توسط محسن رضایی مطرح شده بود را رد کرد و مشخص نیست چرا وزیر اقتصاد و معاون رییس جمهور هر یک مباحث کاملا متفاوتی را در مورد یارانه نقدی اعلام کردهاند.
فارغ از اینکه یارانه نقدی جدید به چه صورت خواهد بود، اقناع مردم در این باره امری ضروری است. همانطور که گفته شد، احتمالا ارز ترجیحی در روزهای آتی حذف شود و طبیعتا افزایش قیمت کالاها نیر اتفاق خواهد افتاد. وقتی هیچ تصمیم روشنی درمورد جایگزین ارز ترجیحی اعلام نشده است.
رئیس جمهور یارانه را دو برابر کرد
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور در مورد یارانهها گفت: دولت در لایحه بودجه 1401 که آذرماه به مجلس ارائه کرد، پیشنهاد کرد که از سال آینده یارانهها دو برابر شود، اما جناب آقای رئیس جمهور تأکید داشت، در همین سه ماه باقیمانده از سال هم این افزایش دو برابری یارانهها را انجام دهیم و از مسئولان اجرایی خواسته شده است که در سه ماه باقیمانده از سال هم یارانهها را دو برابر کنیم و اگر این اجرا شود برای هر خانوار چهار نفری ماهانه 800 هزار تومان یارانه کالا یا پول پرداخت خواهد شد.
وی افزود: قرار است از دیماه امسال این طرح اجرا شود؛ اول قرار بود از آذرماه اجرا شود، اما مشکلاتی در اجرا پیش آمد که به دیماه منتقل شد. بخشی از این یارانه در قالب بنکارت برای خرید کالا است و بخشی هم یارانه نقدی است که به صورت ماهانه به مردم پرداخت میشود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد: رئیس جمهور از مسئولان اجرایی خواسته است کاری که قرار است در لایحه بودجه سال آینده انجام شود از دیماه انجام شود.
رضایی خبر خوش دوم را اینگونه عنوان کرد که تصمیم گرفته شد جلوی خلق پول به عنوان منشأ تورم به وسیله پول بدون پشتوانه گرفته شود. یکی از شیوههایی که به خلق پول بدون پشتوانه کمک میکرد فروش ارزهای حاصل از صادرات نفت از سوی دولت به بانک مرکزی بود که این ارزها به بانک مرکزی میرفت و معادل آن تبدیل به پایه پولی میشود که وقتی این پایه پولی وارد استخر نقدینگی کشور هفت برابر میشد، مثلاً هر هزار تومانی تبدیل به هفت هزار تومان میشد، بدون اینکه کمترین تأثیری در تولید و ثروت ملی داشته باشد.
به گفته وی، این رویه از 50 سال قبل یعنی از سال 1351 که درآمد نفت ایران چند برابر شد ادامه داشت و این مشکل به طور جدی وارد اقتصاد ایران شده بود تا همین دولت قبل هم متأسفانه این شیوه غلط ادامه داشت. من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا میکنم که کمک کنند ما این شیر را به طور کامل ببندیم. یعنی ارزهای نفتی کشور به وسیله دولت به بانکهای کشور و بانک ملی فروخته شود یعنی از پولی که در جامعه موجود است جابهجا شود و دیگر پول بدون پشتوانه که تأثیری در تولید ملی ندارد و فقط تورم ایجاد میکند خلق نشود و این یک جراحی بزرگی بود که در آذرماه تصمیم گرفته شد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور در مورد خبر سوم گفت: مسئله مذاکرات هستهای بعد از 4-5 سال توقف دوباره شروع شد. پیشرفت خوبی داشتهایم البته مذاکرات ادامه دارد اما ایران جدی است و توصیه میکنیم که ما به هیچ وجه اقتصاد کشور را شرطی نمیکنیم و به مذاکرات گره نمیزنیم. ایران یک منطقی دارد که این است در انرژی هستهای دنبال ساخت بمب اتم نیستیم. اما انرژی هستهای صلحآمیز را حق مسلم خود میدانیم لذا جدی هستیم که مذاکرات ادامه داشته باشد.
رضایی خبر چهارم را اینگونه عنوان کرد که ما برای اولینبار در کشور برای پیشرفت کشور بودجه در نظر گرفتهایم. تاکنون دولتها شعار میدادند و زحمت میکشیدند اما بودجه کافی برای پیشرفت در نظر نمیگرفتند. ما این بار برای پیشرفت کشور بودجه جداگانهای گذاشتهایم. چه برای توسعه کسب و کارهای کوچک و کسب و کارهای بزرگ و همچنین برای اجرای 10 مگاپروژه که میخواهد سال آینده اجرا شود که به موقع این پروژهها را اعلام میکنیم و این تصمیمات همگی در آذرماه امسال در دولت گرفته شده که کم کم به مرحله اجرا میرسد.
تعطیل بشه بهتره
خبر عالی است
سلام این خبر خوب بود اما اگر ارز ترجیحی حذف گردد ایا دو برابر شدن یارانه ها جواب تورمی که ایجاد میکند را میدهد؟ یا مثل گران شدن بنزین است که نفری۵۵هزار تومان یادانه معیشتی دادند اما کالاها بعضی ۵و۱۰برابر شده اند!
یارانه نقدی منتظرم واریز نشد .چرا؟ دی اول نشده.
رضا سیدی
به عمل کار برآید
ب سخن رانی نیس
اگه بدونید مردم با چه زجرهایی زندگی میکنند همین الان یارانهراخیلی افزایش میدهید زنهای بی سرپرست که تنها امیدشون حقوق دولت است تورو بخدا اقدام نمایید
اگه بدونید مردم با چه زجرهایی زندگی میکنند همین الان یارانهراخیلی افزایش میدهید زنهای بی سرپرست که تنها امیدشون حقوق دولت است تورو بخدا اقدام نمایید
چرا انقدمردموعذاب میدین بخدا گناهه به اندزه کافی مردم غصه وچه کنم دارن دیگه شما ظلم نکنیین