تعطیلی مدارس
تعطیلی مدارس چهارشنبه 4 آبان | کدام مدارس روز چهارشنبه تعطیل هستند؟
یک متخصص کودک گفته که برای پیشگیری از شیوع آنفولانزا تعطیلی مدارس ضرورت دارد. ضمن اینکه امروز و فردا نیز مدارس در اردبیل تعطیل شدند. این در حالی است که سال گذشته در چنین روزهایی که کرونا در کشور به تاخت جان میگرفت، برخی از مدارس حضوری بود. سوال اینجاست که دلیل تعطیلی مدارس آنفولانزاست؟
به گزارش شمانیوز: نخستین جایی که با شیوع کرونا تعطیل شد، مدارس بود. از همان ابتدا بنا بر آموزش آنلاین بود. این موضوع برای کشوری که تا پیش از این تجربه آموزش آنلاین نداشت، چالش بزرگی بود. حالا بار دیگر خبر از تعطیلی مدارس به علت شیوع آنفولانزا به میان آمده است. سوال اینجاست که آیا ضرورتی برای تعطیلی مدارس وجود دارد؟
آموزشوپرورش اردبیل اعلام کرده که بهدلیل شیوع آنفلوآنزای فصلی بین کودکان و نوجوانان، مدارس ابتدایی و دوره اول متوسطه استان روزهای سهشنبه و چهارشنبه تعطیل است.
از سوی دیگر شب گذشته منصوری بهرامی، متخصص کودک در یک برنامه تلوزیونی از ضرورت تعطیلی مدارس برای جلوگیری از شیوع آنفولانزا گفت. خبری که به سرعت در برخی از رسانهها وایرال شد. این در حالی است که ایران روزهای بدتری را از نظر شیوع بیماریها گذارند اما ترجیح مسئولان آموزش حضوری بود.
آموزش حضوری در روزهای شیوع اومیکرون
بد نیست مروری به وضعیت مدارس در دوران کرونا داشته باشیم. با شیوع کرونا در سال ۹۸، مدارس هم تعطیل شد. آموزشوپرورش کاهش شمار مبتلایان به کرونا و فوتیها را شرط بازگشایی مدارس دانست. ماجرا ادامه داشت تا زمانی که واکسیناسیون کرونا کمی رونق گرفت. پس از آن زمزمهها برای بازگشایی مدارس هم شروع شد و سال تحصیلی ۱۴۰۰_۱۴۰۱ در برخی مدارس حضوری از سر گرفته شد.
کم کم مدارس بیشتری به لیست آموزش حضوری اضافه شد. درست در روزهایی که شمار مبتلایان به سویه اومیکرون در کشور افزایشی بود. روزانه بیش از ۱۰ هزار بیمار جدید شناسایی میشد اما همچنان مقامات روی باز بودن مدارس تاکید داشتند. احمد وحیدی، وزیر کشور یکی از کسانی بود که از لزوم آموزش حضوری میگفت. ۲۸ دی ماه ۱۴۰۰، وحیدی گفت: «برگزاری حضوری کلاسها در مدارس یک ضرورت است و باید برای نجات آموزش کشور این اتفاق در سریعترین زمان ممکن صورت گیرد.»
روزهایی که برخی از متخصصان تعطیل شدن مدارس را برای قطع کردن زنجیره کرونا پیشنهاد میدادند اما این اتفاق صورت نگرفت.
وزیر آموزشوپرورش مخالف تعطیلی مدارس در دوره کرونا
کلاسهای حضوری در برخی از مدارس ادامه داشت تا زمانی که مصوبه جدید ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر کرد از ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ تمام مدارس و دانشگاههای کشور به صورت حضوری فعالیت کنند.
البته طولی نکشید که سویههای جدیدتری از کرونا شناسایی شد اما باز هم ترجیح بر حضوری بودن مدارس بود. یوسف نوری، وزیر آموزشوپرورش یکی از مخالفان اصلی تعطیلی مدارس بود. حتی ۹ خردادماه به صراحت اعلام کرد:«از ابتدای حضورم در وزارت آموزش و پرورش تمام تلاش خود را معطوف به بازگشایی مدارس کردم. تعطیلی مدارس از ابتدا تصمیم اشتباهی بود و نتایج این تعطیلیها موجب تغییر در آهنگ زیست دانشآموزان شد.» (ایسنا)
پروژه شکست خورده آموزش آنلاین
همزمان با مجازی شدن کلاسها، مشکلات زیرساختی و… هم یکی یکی نمایان شد. با دور شدن از مراکز شهرها، اینترنت هم کم کم ضعیف میشد تا جایی که در مناطق نقطه کد اینترنتی بود. هیچ دسترسی به اینترنت وجود نداشت. روستاهایی که در دل کوهها بودند و حالا دانشآموزان باید از ارتفاعات میگذشتند تا در روستای مجاور به اینترنت برسند!
البته در دوره تعطیلی مدارس، مشکل تنها دسترسی به اینترنت نبود. برای برخی از مناطق، داشتن گوشی یا هر سیستمی که بتوان از طریق آن در کلاسهای آنلاین شرکت کرد، مشکل بزرگتری بود.
خودکشی دانشآموز ۱۱ ساله در بوشهر، در میانه تبلیغات برای آموزش آنلاین، بسیاری را شوکه کرد. کودکی که برای نداشتن گوشی و شرکت در کلاسها خودکشی کرد. اگرچه آموزشوپرورش تکذیب کرد اما همان روزها مادرش گفت: «دانشآموز زرنگی بود. دلش میخواست گوشی هوشمند داشته باشد و بتواند برای معلمش عکس و فیلمهایی را که خواسته میشد بفرستد. اما ما در خانه فقط یک گوشی خراب داشتیم که نه فیلمبرداری میکرد و نه میشد با آن وویس فرستاد. همین باعث غم و غصه پسرم شده بود.» (شهرآرا)
تزریق واکسن آنفولانزا برای پیشگیری از شیوع آن
اخیرا بهرام عیناللهی، وزیر بهداش گفت: «با فروکش کردن کرونا در سال جاری و عدم استفاده مردم از ماسک و بازگشایی مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاهها ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش یافته است.»
او ادامه داد: «توصیه بنده به افرادی که دارای بیماری قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت و ضعف عمومی هستند و نیز سالمندان این است که واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.»
از دل گفتههای وزیر بهداشت شیوع مقابله یا آنفولانزا بیان شده است؛ تزریق واکسن آنفولانزا و استفاده از ماسک. ضمن اینکه در سالهای گذشته هم آنفولانزا در کشور شیوع پیدا کرده بود اما صحبتی از ضرورت تعطیلی مدارس نشد.
مدارس و دانشگاههای کردستان فردا چهارشنبه تعطیل است
با توجه به اعلام مراکز آموزشی مبنی بر افزایش موارد ابتلا به علائم تنفسی و به استناد دستورالعمل پیشگیری و مقابله با بیماریهای تنفسی و آنفلوآنزا، ابلاغی از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی و با هدف حفظ سلامتی دانشآموزان و دانشجویان عزیز به دستور استاندار کردستان فردا چهارشنبه چهارم آبانماه تمام مدارس و دانشگاههای سطح استان تعطیل است.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کردستان، آنفلوآنزا در چند روز اخیر افزایش قابل توجهی داشته و اگر مراقبت ها جدی نشود، روند افزایشی همچنان ادامه خواهد داشت.
با توجه به شیوع آنفلوانزا در استان اردبیل مدارس روز چهارشنبه در این استان تعطیل اعلام شد. کلامالله صفری، مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل خبر داد: به دنبال شیوع آنفلوانزای فصلی به ویژه در بین کودکان و نوجوانان، مدارس اردبیل تعطیل میشود. در راستای پیشگیری از گسترش بیماری و قطع زنجیره انتقال ویروس، روزهای سهشنبه و چهارشنبه سوم و چهارم آبان تمام مهدهای کودک، پیشدبستانی، آمادگی، مقاطع دوره ابتدایی و دوره اول متوسطه در تمامی شهرستانهای استان تعطیل اعلام میشود. اکیداً توصیه میشود همه مردم شیوهنامههای بهداشتی شامل استفاده از ماسک، شستن و ضدعفونی مکرر دست و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
دانشآموزانی که با علائم اولیه این بیماری به مدرسه مراجعه میکنند، توسط مدیران و عوامل مدرسه شناسایی و نسبت به پیگیری درمان و مداوای آنها با استراحت در منزل اقدامات لازم انجام میشود.
استاندار قزوین از امکان تعطیلی گسترده و سراسری مدارس در هفته بعد خبر داد و گفت: برای تعطیلی واحدهای آموزشی به علت شیوع آنفلوانزا، هفته آینده تصمیم گیری جدی خواهد شد.
استان قم، علوم پزشکی استان قم: بازگشایی مدارس و دانشگاه ها شیوع آنفلوآنزا را بطور بیسابقه ای افزایش داده است، شرایط کنترل نشود، بهطور سراسری تعطیل میکنیم.
هواشناسی روز چهارشنبه ۴ آبان
بر اساس اطلاعیه سازمان هواشناسی، از شرایط جوی کشور: فردا چهارشنبه چهارم آبان ۱۴۰۱ در اکثر مناطق کشور جو آرام و پایداری حاکم است و تنها در سواحل استان گیلان بارشهای خفیف روی میدهد و روند افزایش نسبی دما در نوار شمالی بهویژه سواحل شمالی حاکم است.
پنجشنبه ۵ آبان در مناطقی از شمال غرب، دامنههای زاگرس در غرب کشور و دامنههای جنوبی البرز در استانهای قزوین، البرز و تهران افزایش ابر گاهی رگبار پراکنده و وزش باد شدید پیش بینی شده است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روز جمعه با گذر موج تراز میانی از نوار شمالی کشور در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز ابرناکی و بارش پراکنده روی میدهد. در این روز با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر در استانهای گیلان و مازندران بارش روی میدهد و بارشها در گیلان و شرق اردبیل تشدید میشود.