شمانیوز
شما نیوز

مدیر اجرایی طرح احیای معادن در جلسه استان آذربایجان غربی؛

فعال سازی معادن نیاز به همکاری تنگاتنگ مدیران سازمان صمت و استانداری دارد

فعال سازی معادن نیاز به همکاری تنگاتنگ مدیران سازمان صمت و استانداری دارد

مدیر اجرایی طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: استان آذربایجان غربی به لحاظ تعداد پروانه بهره‌برداری در رتبه ۹ کشوری قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی ایمپاسکو، در جلسه کارگروه احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس که در استان آذربایجان غربی برگزار شد، عباس جرجانی مدیر اجرایی طرح احیای معادن کوچک مقیاس عنوان کرد: با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی جزو معدود استان‌هایی است که در آن تعداد واحدهای غیرفعال تقریبا برابر با تعداد واحدهای فعال است، باید تلاش بی وقفه‌ای توسط مدیران سازمان صمت و  مدیران اجرایی استان انجام گیرد تا روند فعال سازی معادن در استان تسهیل شود.

وی درباره همکاری‌های مسئولان استانی در طرح احیاء توضیح داد: به نظر می‌رسد همه مسئولان اجرایی از استانداری، سازمان صمت و همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط با سازمان صمت به ویژه بخش خصوصی شامل خانه معدن و نظام مهندسی معدن، تمایل زیادی برای طرح احیاء نشان دادند و فعال سازی تعداد ۲۰ واحد غیرفعال در این استان، نشان دهنده همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌های مربوط در این امر است.

جرجانی با بیان اینکه با این وجود همچنان تعداد واحدهای غیرفعال استان قابل توجه است، تاکید کرد: در جلسه احیاء مقرر شد عارضه یابی توسط خانه معدن و نظام مهندسی با سرعت بیشتر انجام شده و اطلاعات آن در اختیار ما قرار داده شود تا بتوانیم جلسه بعدی را با کمک همه دستگاه‌های اجرایی و ستاد تسهیل کشور برگزار کنیم.

وی همچنین اضافه کرد: در جلسه کارگروه طرح احیاء در استان آذربایجان غربی مقرر شد ۳۲ واحد در طول سال ۱۴۰۲ فعال سازی و احیاء شوند و در عین حال حدود ۱۳۳ محدوده هم تعیین تکلیف شوند.

جرجانی خاطرنشان کرد: سازمان صمت استانی موظف است به اتفاق سایر مسئولان استانی نسبت به تعیین تکلیف محدوده‌هایی که در لایه مزایده قرار دارند که بیش از ۵۰۰ معدن است اقدام و آنها را تعیین تکلیف کنند تا محدوده‌های موجود در لایه مزایده هر چه سریع‌تر در اختیار متقاضی قرار گیرد.

وی در پایان تاکید کرد: این لایه مزایده برای تعریف تعداد بیشتری از بسته‌های سرمایه‌گذاری در سال جاری حتما باید مورد استفاده قرار گیرد.

بهره‌برداران معادن با طرح احیاء همکاری کنند

محمد دهقان مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی نیز در ادامه جلسه تصریح کرد: بهره‌برداران معادن باید در رابطه با معارضین محلی یا دولتی و بحث زیرساخت‌ها همکاری‌های لازم را با طرح احیاء داشته باشند.

مدیر کل اقتصادی استانداری آذربایجان غربی توضیح داد: طرح احیاء سال گذشته موفق به فعال سازی ۲۰ معدن در آذربایجان غربی و تعیین تکلیف حدود ۴۰ معدن شده که نشان دهنده تلاش این تیم است.

وی افزود: فعال سازی ۳۲ معدن در سال ۱۴۰۲ در طرح احیاء پیش بینی شده ولی نکته این است که در مسیر دستیابی به این هدف علاوه بر سازمان صمت استان، به همکاری دستگاه‌های ذیربط از جمله کارگروه تعامل و شورای عالی معادن هم نیاز داریم.

دهقان ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که کمبود سرمایه یکی از دلایل اصلی غیرفعال شدن معادن است که باید از طریق منابع بانکی و یا اضافه کردن شریک سرمایه‌گذاری این مساله را تا حد توان رفع کنیم.

وی درباره برنامه‌های استانداری برای حمایت از طرح احیاء تصریح کرد: استاندار آذربایجان غربی قصد دارد در معادن بزرگ و کوچک، منابع مالی را از طریق بانک‌ها و یا جذب سرمایه‌گذار تامین کند که در این باره هم به کمک دستگاه دولتی و هم کمک سرمایه‌گذار بخش خصوصی نیاز داریم.

سرمایه‌های بلاتکلیف را فعال می‌کنیم

جلال دسترنج معادن معدنی سازمان صمت استان آذربایجان غربی گفت: با توجه به شعار سال یعنی مهار تورم، رشد تولید و همچنین برنامه‌های ابلاغ شده از سوی وزارتخانه، باید معادن غیرفعال ابتدا عارضه یابی شده و سپس راهکاری برای حل مسائل و مشکلات آنها اندیشیده شود.

معاون معدنی سازمان صمت استان آذربایجان غربی ادامه داد: امیدواریم در سال جاری با همکاری طرح احیاء، ادارات صمت استان‌ها، استانداری، خانه معدن و سازمان نظام مهندسی معدن تعداد معادن راکد بیشتری را در سراسر کشور فعال‌سازی کنیم.

وی درباره برنامه‌های معاونت معدنی سازمان صمت استان برای حمایت از طرح احیاء عنوان کرد:‌ برگزاری چندین دوره مزایده و استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای تعیین تکلیف معادن را بیش از پیش دنبال خواهیم کرد و همانطور که در جلسه مطرح شد، برای معادنی که در مزایده‌ها متقاضی ندارند، از ظرفیت ماده ۸۳ استفاده خواهیم کرد.

دسترنج در پایان تاکید کرد: یکی از مهمترین دلایل غیرفعال ماندن معادن به مسائل کلانی چون رکود بازار جهانی مسکن و یا کمبود نقدینگی بازمی‌گردد که ما تلاش داریم در کنار طرح احیاء برای این گونه مسائل هم چاره‌اندیشی کنیم.

در تامین اطلاعات طرح احیاء همکاری خواهیم کرد

جمال کسیانی رییس خانه معدن استان آذربایجان غربی به رکود معادن استان اشاره کرد و افزود: غیرفعال شدن معادن در استان و اساسا در کشور به عواملی از جمله رکود بازار مسکن، در مواردی دوری از بازار هدف، نبود واحدهای فرآوری به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های لازم، معارضین محلی و دولتی، زمان اعلام حقوق دولتی، دستگاه‌های ذیربط و مرتبط با بخش معدن و تامین ماشین آلات بازمی‌گردد.

 رییس خانه معدن استان آذربایجان غربی تصریح کرد:‌ رونق یا رکود بازار مسکن به صورت مستقیم بر رونق معادن تاثیرگذار است و با توجه به وضعیت بازار جهانی مسکن، رکود در این بخش هم قابل پیش بینی بوده است.

کسیانی همچنین توضیح داد: در بخش زیر ساخت، برق رسانی و جاده سازی اولویت‌های ما در این استان است که در برخی از معادن هنوز موفق به اجرای آن نشده‌ایم.

وی در پاسخ به درخواست مدیر اجرایی طرح احیاء که خواستار همکاری خانه معدن استانی با معاونت معدنی و نظام مهندسی برای معرفی اولویت‌های زیرساختی و انتخاب جاده‌های شاهراهی برای فعال سازی تعداد بیشتری از معادن شد، از انجام همکاری و هماهنگی‌های لازم از سوی خانه معدن آذربایجان غربی خبر داد و تاکید کرد: هر گونه اطلاعاتی که منجر به فعال سازی و حل مشکلات تعداد بیشتری از معادن در این استان شود، در اختیار طرح احیاء قرار خواهیم داد.

گفتنی است جلسه کارگروه طرح احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در استان آذربایجان با حضور عباس جرجانی مدیر اجرایی طرح احیاء، مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی، معاون معدنی استان، رییس سازمان نظام مهندسی استان، عضو کمیسیون معدن اتاق بازرگانی ارومیه، رییس و دبیر اجرایی خانه معدن در محل اداره کل صمت این استان برگزار شد.

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین