قیمت دلار
قیمت دلار بر سر دوراهی | پیش بینی قیمت دلار در هفته آینده
هفته نخست تیرماه در رکود ارزی گذشت. از سوی دیگر روز گذشته فرزین وعده داد که خط اعتباری ۵۰۰ میلیون دلاری در سال جاری برای شرکتهای دانش بنیان تخصیص مییابد. به نظر میرسد با بذل و بخششهای سیاستگذار چپ بازارساز پر است. وی وعده داده گشایشهایی در حوزه ارزی در راه است.
قیمت دلار گران شد. قیمت دلار نوسان دارد. قیمت دلار بالا و پایین زیاد می رود. قیمت دلار ارزان میشود. قیمت دلار را بانک مرکزی تعیین می کند. برای اطلاع بیشتر از قیمت دلار مطلب زیر را بخوانید.
قیمت دلار در نخستین روز تیرماه با افزایش همراه شد. این اسکناس متاثر از کودتای داخلی روسیه به کانال ۵۰ هزار تومانی ورود کرد و با آرام شدن اوضاع این کشور به محدوده ۴۹ هزار تومانی برگشت و تا چهارشنبه، آخرین روز کاری هفته اخیر در همین محدوده ماند.
رکود بازارهای مالی در هفته نخست تیرماه ادامه داشت. این هفته برخلاف روزهای پایانی خردادماه اخباری با موضوعات مهم سیاسی و اقتصادی به غیر از آشوبهای داخلی روسیه روانه بازار نشد. در هفته اخیر بازدهی قیمت دلار در میان بازارهای مالی افت بیشتری داشت.
نتیجه اخبار نیمهکاره خردادماه چه شد؟
معاملهگران و فعالان اقتصادی چشمانتظار نتایج اخبار و مذاکراتی هستند که نیمه دوم خرداد را در سیل اخبار غرق کرد. نشستهای محرمانه در حوزه برجام، تبادل زندانیان سیاسی و پولهای بلوکه شده ایران در سایر کشورها موضوعاتی است که بلاتکلیف مانده و بازارهای مالی را نیز در سردرگمی فرو برده است. کمااینکه این اخبار چه نتیجه مثبت داشته باشد و چه منفی میتواند روند بازار را تغییر دهد.
کارشناسان اقتصادی با متر دلار بازارهای مالی را میسنجند و معتقدند ارز آمریکایی از سایر بازارها عقب افتاده و این نشانه خوبی نیست.
آنها میگویند نرخ کالاها، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، خودرو و سایر محصولات وارداتی با قیمت دلار بالاتر تسعیر میشوند و نرخ واقعی دلار نیز آنجاست. به اعتقاد برخی از تحلیلگران بازار تنشهای منفی و مثبت، حرکت و روند بازار ارز محسوب نمیشود. نرخ تورم، نرخ رشد حجم نقدینگی، حجم نقدینگی و رشد تولید ناخالص ملی ملاک تعیین قیمت در بازارهای مالی است. آنها معتقدند هیجانات ناشی از اخبار، در کوتاهمدت تاثیر کوچک و مقطعی بر بازارها دارد.
کارشناسان اقتصادی دوام فعلی رکود و فشردگی ارزی را تا نیمههای تابستان پیشبینی میکنند. آنها معتقدند برخی مذاکرات به ویژه در مورد برجام و تحریمها تا مدت مذکور از بلاتکلیفی خارج میشود.
چپ بازارساز پر است؟
در روزهای پایانی هفته گذشته وزیر اقتصاد گفته مذاکرات درباره آزادسازی پولهای بلوکه شده به خوبی پیش رفته و امید است در روزهای آینده رئیس کل بانک مرکزی نتیجه مذاکرات را اعلام کنند. از سوی دیگر ظهر دیروز رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و جمعی از تشکلها و شرکتهای پیشرو در حوزه فعالیتهای دانشبنیان اظهار کرده که با توجه به گشایشهایی که در حوزه ارزی در راه است خط اعتباری ویژه شرکتهای دانشبنیان در سالهای آینده قابلیت افزایش نیز خواهد داشت.
از همین رو فرزین وعده داد که خط اعتباری ۵۰۰ میلیون دلاری در سال جاری برای شرکتهای دانش بنیان تخصیص مییابد. به نظر میرسد با بذل و بخششهای سیاستگذار چپ بازارساز پر است. معاملهگران با تکیه بر همین اخبار دست از معامله کشیدهاند. تمایلی به خرید و فروش در میان فعالان بازار ارز نیست. از سویی حرف و وعده سیاستگذار در بازار آزاد اعتبار بالایی ندارد و از سوی دیگر معاملهگران نگران رو دست خوردن از تصمیمات بخش دولتی هستند.
تحلیلگران اقتصادی عنوان میکنند در صورتی که قیمت دلار به صورت دستوری پایین نگه داشته شود، زمانی نه چندان دور فرا خواهد رسید که این فنر فشرده رها خواهد شد و چالشی جدی برای کشور ایجاد خواهد کرد.