اخبار اجتماعی
آموزش کاشت فلفل از طریق بذر | به راحتی در گلدان فلفل قرمز بکارید
کاشت سبزیجات در خانه بسیار لذت بخش است، استفاده از محصولی که خودمان کاشتهایم حس خوبی را انتقال میدهد. در مطلب زیر آموزش کاشت فلفل را میخوانید.
فلفل چه شیرین باشد و چه تند، طعم خوبی را به انواع غذاها اضافه میکند. اگر میخواهید خودتان فلفل دلمهای بکارید باید بدانید که رشد آنها مستقیماً از کاشت دانه بسیار آسان است.
۱. دانهها را بین ۲ حوله کاغذی مرطوب قرار دهید.
یک دستمال کاغذی را خیس کنید و روی میز بگذارید. دانههای فلفل را روی حوله کاغذی بپاشید، سپس حوله کاغذی مرطوب دوم را روی آن بپوشانید. دانهها را داخل کیسه یا ظرف پلاستیکی قرار دهید و در آن را ببندید.
دانههای فلفل قرمز معمولاً به راحتی جوانه میزنند. میتوانید بذر فلفل را به صورت آنلاین هم بخرید، یا خودتان از فلفل چیلی رسیده برداشت کنید. بهتر است برای برداشتن دانه فلفل تند را انتخاب کنید، ابتدا دستکش بپوشید و آن را از وسط نصف کنید. دانهها را با دست بردارید و در یک ظرف پلاستیکی کم عمق قرار دهید. سپس بگذارید حدود یک هفته در محلی با تهویه مناسب مانند آشپزخانه خشک شوند.
۲. بذرها را به مدت ۲ تا ۵ روز در مکانی گرم نگهداری کنید.
دانههای فلفل قرمز گرما را دوست دارند، بنابراین آنها را در مکانی قرار دهید که دمای آن ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتیگراد باشد. فقط مطمئن شوید که منبع گرما خیلی داغ نباشد تا کیسه پلاستیکی یا ظرفی که دانههای شما در آن نگهداری میشوند ذوب شود.
۳. سینی کاشت یا سینی بذر را با کمپوست پر کنید.
هنگامی که دانههای شما متورم شدند یا شروع به جوانه زدن کردند، آنها را به خاک منتقل کنید. یک سینی کاشت بزرگ یا یک سینی بذر چند سلولی را تا لبه با کمپوست سبک پر کنید. اگر تودهای سفت در خاک وجود دارد، آنها را با انگشتان خود باز کنید. سپس خاک را فشار دهید و آن را کاملاً آبیاری کنید. بعد از اینکه خاک را مرطوب کردید، تا زمانی که بذرها کاملاً جوانه بزنند، آن را زیاد آبیاری نکنید.
۴. دانهها را روی سینی بپاشید و روی آنها را با یک لایه نازک خاک بپوشانید.
دانههای فلفل قرمز را به فاصله ۵ سانتیمتر روی خاک بریزید. سپس روی آنها را با کمپوست یا خاک بیشتری بپوشانید. به آرامی خاک را روی دانهها فشار دهید و آن را با یک بطری اسپری پر از آب به آرامی مه پاشی کنید.
۵. سینی را با پلاستیک بپوشانید و آن را در مکانی گرم قرار دهید.
برای اینکه بذرهایتان جوانه بزنند، یک تکه پلاستیک روی سینی کاشت قرار دهید. این کار به حفظ گرما و رطوبت مورد نیاز دانهها کمک می کند. سپس سینی را در همان نقطه گرمی که در ابتدا بذرها را گذاشته بودید قرار دهید.
۶. تا ۲ هفته رطوبت خاک را کنترل کنید.
قشنگترین بخش در مورد رشد فلفل قرمز از دانهها، جوانه زدن آنها درست جلوی چشمان شماست! اگر در این ۲ هفته، سینی کاشت را زیر نظر داشته باشید حتما شاهد جوانه زدن آنها خواهید بود. کمپوست یا رطوبت خاک را نیز هر چند روز یکبار بررسی کنید. مطمئن شوید که خاک مرطوب بماند، اما خیس نباشد. اگر هنگام لمس احساس خشکی کردید، مهپاشی کنید.
۷. پس از جوانه زدن نهالها را در مکانی روشن و آفتابی قرار دهید.
وقتی دانهها شروع به قدکشیدن در خاک و برگهای ریز رشد کردند، آنها را به نقطهای منتقل کنید که نور مستقیم و گرم داشته باشد. یک طاقچه یا پنجره آفتابگیر در آشپزخانه یا هرجای دیگر خانه شما که نور و گرما داشته باشد برای این کار مناسب است.
کاشت نهال فلفل قرمز در گلدان
۱. پس از اینکه نهالها ۵ تا ۶ برگ دادند از سینی کاشت خارج کنید.
وقتی نهالهای فلفل قرمز قد کشیدند یا ۵ تا ۶ برگ دادند، آنها را پیوند بزنید. از یک چاقوی مناسب استفاده کنید و خاک اطراف نهال را برش بزنید. سپس چاقو را زیر ریشه نهال فشار دهید و به آرامی آن را از سینی خارج کنید. مواظب باشید به هیچ وجه به ریشه آسیب نزنید. قبل از برداشتن نهالها را آبیاری کنید تا در حین انتقال خاک از هم جدا نشوند. سپس، کف ظرف را فشار دهید تا نهال را بیرون بیاورید. انتقال گیاهان به گلدان از انقباض ریشه آنها جلوگیری و به رشد آنها کمک میکند.
۲. هر نهال را در یک گلدان ۱۰ سانتیمتری پر از خاک با زهکشی خوب بکارید.
یک گلدان ۱۰ سانتیمتری را با سوراخهای زهکشی با خاک خوب پر کنید. خاک را کمی آبیاری کنید و در مرکز آن با انگشت گودالی ایجاد کنید. نهال را به آرامی در فضای خالی قرار دهید و اطراف آن را با خاک پر کنید. اگر در آب و هوای سرد زندگی میکنید یا در فصل سرد قرار دارید، گیاهان فلفل قرمز را در گلدان بکارید و در داخل خانه نگهداری کنید. میتوانید از لامپ رشد هم استفاده کنید. یا فلفلها را در باغچه خود در فضای باز بکارید.
۳. گلدانها باید حدود ۶ تا ۸ ساعت در معرض نور مستقیم خورشید باشند.
فلفل قرمز برای رشد و تولید فلفل به نور خورشید زیادی نیاز دارد. مقدار نوری که گیاه دریافت میکند مستقیماً روی سرعت و اندازه رشد آن تأثیر میگذارد، بنابراین، مکانی را برای گیاه خود انتخاب کنید که نور مستقیم و آفتاب زیادی داشته باشد، چه روی طاقچه در داخل خانه باشد یا در ایوان بیرون. فقط مطمئن شوید که اگر دما به زیر ۱۵ درجه سانتیگراد رسید، آن را به داخل برگردانید. اگر نور مستقیم زیادی در داخل خانه یا آپارتمانتان ندارید اما میخواهید گیاه فلفل را در داخل خانه پرورش دهید، چراغ رشد بخرید.
۴. زمانی که ۲ سانتیمتر بالای خاک خشک شد، گیاه فلفل را آبیاری کنید.
گیاهان فلفل خود را بهطور مرتب بررسی کنید تا مطمئن شوید که خاک آنها خوب و مرطوب است. هر وقت ۲ تا ۵ سانتیمتر از سطح خاک خشک بود، گیاه را خوب آبیاری کنید. سپس قبل از آبیاری بعدی صبر کنید تا خاک دوباره خشک شود.
۵. گیاهان فلفل را به طور منظم با کود محلول در آب کود دهید.
صبر کنید تا نهالهای فلفل خوب بارور شود و به طور کامل در گلدان خود جا بیفتند، که معمولاً پس از ۲ هفته از کاشت این اتفاق میافتد. سپس گیاهان خود را با کودی شامل نیتروژن، فسفر و پتاسیم آبیاری کنید. برچسب روی کود را بررسی کنید تا مشخص شود که هر چند وقت یکبار باید دوباره آن را مصرف کنید.
۶. مجدد گلدان عوض کنید.
همانطور که گیاه فلفل شما رشد میکند، به فضای بیشتری برای گسترش ریشههایش نیاز دارد. گلدان جدیدی انتخاب کنید که حدود ۲ تا ۵ سانتیمتر بزرگتر از گلدان فعلی گیاه شما باشد. سپس گلدان جدید را با خاک با زهکشی خوب پر کنید و در مرکز آن یک گودال ایجاد کنید. گیاه را باید به آرامی از خاک بیرون بیاورید و حواستان باشد ریشههای اطراف خاک را باقی بگذارید تا از آنها محافظت کنند. آن را داخل گلدان جدید بگذارید و اطراف آن را از خاک پر کنید و سپس آن را کاملاً آبیاری کنید.
وقتی گیاه از گلدان بیشتر میشود، میبینید که ریشههای آن از بالا یا پایین ظرف بیرون میآیند. این یعنی گلدان فعلی آن برایش خیلی تنگ است. اگر میخواهید فلفل را به اندازه کمتر نگه دارید، آن را در یک گلدان کوچک نگهداری تا از رشد بیشتر جلوگیری کنید.
۷. فلفلها را زمانی که بالغ شدند یا ۳۵ تا ۴۵ روز پس از گلدهی برداشت کنید.
همانطور که گیاه فلفل شما رشد میکند، شروع به تولید گل میکند. وقتی این گلها میریزند، میوههای فلفل قرمز جای آنها را میگیرند. صبر کنید تا فلفل به حداکثر اندازه خود برسد؛ به طوری که وقتی آن را فشار میدهید احساس سفت شدن کنید. سپس فلفل را با یک قیچی جدا کنید یا با دست بکنید. هنگام دست زدن به فلفل دلمهای همیشه دستکش بپوشید. آنها حاوی کپسایسین هستند که میتواند سبب تحریک پوست شوند. این ترکیب دلیل گرم و تند بودن طعم فلفل است. یا صبر کنید تا فلفلها کاملا برسند و رنگشان تغییر کند یا وقتی سبز شدند آنها را بچینید.
فلفلهای اضافی را در یخچال نگهداری کنید معمولاً یک تا ۲ هفته در این فضا خوب میمانند. همچنین میتوانید فلفلهای اضافی را به صورت نواری برش دهید و به مدت ۳ تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کنید. درست کردن ترشی فلفل هم یکی دیگر از راههای عالی برای استفاده از آنهاست.