قیمت دلار | کاهش قیمت دلار
شوک به قیمت دلار | کاهش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟
قیمت دلار در مدار نزولی قرار دارد.
در پی توافق ایران و آمریکا شوک به قیمت دلار وارد شد. قیمت دلار پس از این توافق در مدار نزولی قرار گرفت. قیمت دلار پس از این خبر وارد کانال ۴۸ هزار تومان شد. قیمت دلار در انتظار بازگشت به کانال ۴۷ هزار تومان است. جزئیات بیشتر درباره وضعیت قیمت دلار را در ادامه بخوانید.
قیمت دلار در معاملات پشت خطی حمایت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان را از دست داده باید با مقاومت محدود ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان درگیر شود و در صورت از دست رفت این حمایت مقصد حتمی دلار ابتدای کانال ۴۷ هزار تومان خواهد بود.
بعد از چندین بار اعلام خبر قریبالوقوع آزادسازی منابع ارزی ایران، در پایان هفته قبل صدای بده و بستانهای اخیر با برخی کشورها از جمله قطر، درآمد و رسانههای آمریکایی خبر از حصول توافق با ایران برای تبادل زندانیان دادند.
چندی پیش پس از آنکه خبر آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در عراق منتشر شد، وزیر خارجه قطر به ایران آمد، ولی در آن زمان خبرهایی که از این سفر منتشر شد نتوانست انتظار بازار ارز را برآورده کند و به همین خاطر قیمت دلار صعودی شد. در پایان هفته قبل، اما صدای بده و بستانها با قطر درآمد و رسانههای آمریکایی خبر از حصول توافق با ایران برای تبادل زندانیان دادند.
خبر توافق ایران و آمریکا تنها خبر مثبت برای بازار ارز در هفته قبل نبود. خبرهایی هم در طول هفته منتشر شد که احتمال رشد قیمت دلار را تضعیف میکرد. حسین امیرعبداللهیان در حاشیه کنفرانس ایران و بریکس گفت تبادل زندانیان یک موضوع انسانی است و ایران در آن هیچ پیش شرطی را در نظر نمیگیرد. ایران به طرفهای درگیر مساله توافق اطلاع داده که در چهارچوب توافقهای انجام شده، تبادل زندانیان را انجام خواهد داد. صحبتهای وزیر خارجه به عنوان پیامی متفاوت در بازار ارز مورد توجه قرار گرفت و معامله گران ارز از این خبر سیگنال احتیاطی دریافت کردند و احتمال تبادل زندانیان در بازار ارز بالا رفت.
در ادامه در خبری اعلام شد که سفارت عربستان در ایران شروع به کار کرده است و سفرای ایران و عربستان معرفی شدند، این خبرها سیگنالهای سیاسی این هفته بود که دلار را محصور کرد و در نهایت به خبر تبادل زندانیان سیاسی ختم شد. در خبرهای اعلام شده؛ طی این تبادل شش میلیارد دلار از منابع ایران در کره جنوبی و ۴ میلیارد دلار از منابع ایران در یکی از بانکهای تجاری عراقی از طریق بانک سوییسی به قطر منتقل خواهد شد. پروسه انتقال وجوه و تبادل نهایی زندانیان ۴۵ روزه تا دو ماهه خواهد بود. آنچه تا کنون مشخص گشته آنست که آزادسازی چهار نفر از زندانیان حتمی است، ولی برخی خبرگزاریها از تبادل نفر پنجم هم سخن میگویند. محمد عبدالعزیز الخلیفی وزیر مشاور دولت قطر هم اعلام کرد که قطر امیدوار است توافق میان ایران و آمریکا منجر به توافق در مساله هستهای شود. برخی خبرگزاریهای بین المللی مانند بلومبرگ و نیویورک تایمز این توافق را بخشی از یک توافق بزرگتر و گستردهتر که پرونده هسته ایران را هم در بر میگیرد معرفی کردند، ادعایی که فعلا توسط مقامات رد شده، ولی گذر زمان میتواند قاضی بهتری برای این ادعاها باشد.
هر چند ایالات متحده اعلام کرده که این اتفاق یک گام مثبت در جهت تبادل زندانیان است و یک توافق امضا شده نیست، ولی آنچه که از اخبار بر میآید آن است که پایان هفته قبل، برای افزایشیهای دلار پایان هفته بدی بوده است.
در پایان هفته قبل قیمت نفت و گاز جهانی نیز افزایش پیدا کرد، اتفاقی که درآمدهای ایران را در آینده افزایش میدهد و با افزایش قدرت ارزی بازارساز، توانایی مانور معامله گران افزایشی را محدود میکند. قیمت بالای نفت غالبا مانع ذهنی معامله گران افزایشی دلار بوده است.
قیمت دلار پشت خطی کاهش یافت
قیمت دلار در معاملات پشت خطی کاهش پیدا کرده است، میانگین حباب درهم در هفته قبل در محدوده ۴۱۵ تومان قرار گرفت که کمترین میانگین هفتگی حباب درهم از زمان شروع مذاکرات است و نشان میدهد هیجانات بازار ارز در حال تخلیه است و انتظارات افزایشی صادرکنندگان هم تعدیل شده است.
دلار در معاملات پشت خطی حمایت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان را از دست داده باید با مقاومت محدود ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان درگیر شود و در صورت از دست رفت این حمایت مقصد حتمی دلار ابتدای کانال ۴۷ هزار تومان خواهد بود.